Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 200 bodova

Prebacivanje SMF-a ?

177 pregleda · 5 odgovora · otvorena 08.06.2008. u 11:12

Napravio sam forum koji je donekle dobar i imam na njemu nekih 10-tak membera koji su dosta aktivni i pomogli su u razvoju. Sada sam presao na Paid Hosting i instalirao sam SMF i na njega.
Mene interesuje kako mogu prebaciti sve sa tog starog foruma koji se nalazi na free host-u na ovaj novi paid ?
Razgovarao sam sa jednim likom i on kaze da se napravi backup starog foruma i ubaci na novi. OK, napravio sam backup ali neznam gdje ubaciti u novi forum. Jos jednom da kazem, rijec je o SMF " Simple Machines Forum ".

Hvala unaprijed !

PS : ako treba adresa dacu vam na PM ili GB da nebude da se reklamiram ...
E ovako.. Sa tog starog foruma gdje je free forum sa tog FTP-a prebaci sebi sve fajlove na comp..I udji na taj FTP od tog novog foruma i to uploaduj ..
               medA je napisao/la:
E ovako.. Sa tog starog foruma gdje je free forum sa tog FTP-a prebaci sebi sve fajlove na comp..I udji na taj FTP od tog novog foruma i to uploaduj ..

kakve veze to ima, tup si...

trebas importovati bazu sa starog foruma na novi, to ti je najlakse uraditi preko phpmyadmina..
               medA je napisao/la:

Pa nije guma ! Forumi rade na bazama podataka ... a ne samo da bude negdje zgurano !
Ovaj Jason mi je sve na MSN-u objasnio tako da vise nema potrebe za tema bude otvorena, jer ovi idoli vec spamaju.

meDa nekopiras pjesme pa da je tako jednostavno

Admins pls lock

Poz !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.