Skinuh TM NF, ali kad ocu kreirati nezeli nesta, tj. izbaci neki error, i nakon toga nitko ne moze uci u njega, i drug isto kreira server, ali ne moze se spojiti, treba li nesta skinuti ili sta.?
Pitanje
Poništeno pitanje
50 bodova
Trackmania Nations Forever Server problem
334 pregleda · 12 odgovora · otvorena 09.05.2008. u 15:52
jesi li iskljucio firewall
4myR. je napisao/la:
ni sa firewall-om ni bez njega nece,..mogu ss okaciti ako treba
jesi li iskljucio firewall |
ni sa firewall-om ni bez njega nece,..mogu ss okaciti ako treba
FUCK THIS!
a gdje si kreirao server?
trebas ici na online play
i onda tu kreirati server pa izabrati mape i server ce se pokrenuti
meni je uspjelo iz prve
trebas ici na online play
i onda tu kreirati server pa izabrati mape i server ce se pokrenuti
meni je uspjelo iz prve
JudgeDurke je napisao/la:
to isto sam ja i radio, samo kaze mi da imam neki private network i da ostali playeri nece moci uci u server, server se kreira, vidi ga se na onom cudu, ali nitko ne moze uci..a meni treba server da ja i par jarana raspalimo malo tm-a..
EDIT: oke pogledaj pa mi javi, ako valja dobijas 50 bodova
i da, ako oces ss da vidis sta mi tocno izbaci sam reci
| a gdje si kreirao server? trebas ici na online play i onda tu kreirati server pa izabrati mape i server ce se pokrenuti meni je uspjelo iz prve |
to isto sam ja i radio, samo kaze mi da imam neki private network i da ostali playeri nece moci uci u server, server se kreira, vidi ga se na onom cudu, ali nitko ne moze uci..a meni treba server da ja i par jarana raspalimo malo tm-a..
EDIT: oke pogledaj pa mi javi, ako valja dobijas 50 bodova

i da, ako oces ss da vidis sta mi tocno izbaci sam reci
SySteM.eRrOr je napisao/la:
vidicu ja kada dodjem kuci gdje sta treba ukljuciti pa ti javim
| to isto sam ja i radio, samo kaze mi da imam neki private network i da ostali playeri nece moci uci u server, server se kreira, vidi ga se na onom cudu, ali nitko ne moze uci..a meni treba server da ja i par jarana raspalimo malo tm-a.. |
vidicu ja kada dodjem kuci gdje sta treba ukljuciti pa ti javim
upalis TM i onda ides na online play
onda kliknes na create i u opcijama namjesti u GAME MOD-u na TIME ATACK
kada si to namjestio kliknes na Launch i dodjes u izbornik gdje se biraju staze
imas official, my i downloaded,
ako ces ubaciti svoje mape ili downloadirane onda u onom prozoru gdje si kreirao GAME MOD imas sa ljeve strane dugme ADVANCED i upalis ga i namjestis ALOW DOWNLOAD tako da se staza moze downloadirati ali za pocetak klikni na OFFICIAL TRACKS i odaberi koju boju cete da vozite, bjela je najslabija ITD ITD
i kada si odabrao koju boju cete da vozite on te vrati u prijasnji izbornik ali u sredini u onom praznom prozoru ti se pojave staze i samo dvostrukim klikom kliknes na stazu i sam kreira i upali igru, ja maloprije probao i sve ok server kreiran
ako ti slucajno opet izbaci gresku moze biti da ti je neki fajl od trakmanije kada se skidao sa interneta nije snimljen kako treba, pa se treba skinuti ponovo.
mom prijatelju se to dogodilo kada je skinuo TM i nije mu htjeo da udje u TM nego mu izbacivao error da fali neki fajl, i samo nasao taj fajl na internetu i snimio u TM direktorij i proradilo mu kako treba.
onda kliknes na create i u opcijama namjesti u GAME MOD-u na TIME ATACK
kada si to namjestio kliknes na Launch i dodjes u izbornik gdje se biraju staze
imas official, my i downloaded,
ako ces ubaciti svoje mape ili downloadirane onda u onom prozoru gdje si kreirao GAME MOD imas sa ljeve strane dugme ADVANCED i upalis ga i namjestis ALOW DOWNLOAD tako da se staza moze downloadirati ali za pocetak klikni na OFFICIAL TRACKS i odaberi koju boju cete da vozite, bjela je najslabija ITD ITD
i kada si odabrao koju boju cete da vozite on te vrati u prijasnji izbornik ali u sredini u onom praznom prozoru ti se pojave staze i samo dvostrukim klikom kliknes na stazu i sam kreira i upali igru, ja maloprije probao i sve ok server kreiran
ako ti slucajno opet izbaci gresku moze biti da ti je neki fajl od trakmanije kada se skidao sa interneta nije snimljen kako treba, pa se treba skinuti ponovo.
mom prijatelju se to dogodilo kada je skinuo TM i nije mu htjeo da udje u TM nego mu izbacivao error da fali neki fajl, i samo nasao taj fajl na internetu i snimio u TM direktorij i proradilo mu kako treba.
napravio sam kao sto si i rekao i opet mi izbaci ono
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=161&i=17627774ac9.jpg][IMG" target="blank">http://img161.imageshack.us/img161/5283/17627774ac9.0da356678f.jpg" border="0">
kreira on meni server samo sto kao i sto kaze na erroru nitko ne moze uci u njega
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=161&i=17627774ac9.jpg][IMG" target="blank">http://img161.imageshack.us/img161/5283/17627774ac9.0da356678f.jpg" border="0">
kreira on meni server samo sto kao i sto kaze na erroru nitko ne moze uci u njega
to ti je upozorenje da tvoj kompjuter nema direktan izlaz na internet nego da je u lanu sa drugim kompjuterima i da ce samo ti kompjuteri iz lana moci da igraju na tom serveru.
znači ako si u igraoni ili ti je komjuter prikljucen u grupu racunara a samo jedan racunar od te grupe ima prikljucen modem od interneta (to je obicno tako u igraonama) onda internet server moze kreirati samo taj racunar koji ima modem a svi ostali racunari izlaze na internet preko getaway vrata to jest nemaju direktan izlaz na internet nego se vezu na taj glavni pa sa njega idu na internet i onda ti TM izbaci poruku da nemas direktan izlaz na internet nego da mogu igrati samo igraci iz te tvoje mreze.
a ako nisi u igraoni nego kuci i imas direktan izlaz na internet onda pogledaj u postavkama dali ti je neko kreirao uredsku mrezu ili lan mrezu pa ti ona zadaje probleme
| napravio sam kao sto si i rekao i opet mi izbaci ono [URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=161&i=17627774ac9.jpg][IMG" target="blank">http://img161.imageshack.us/img161/5283/17627774ac9.0da356678f.jpg" border="0"> kreira on meni server samo sto kao i sto kaze na erroru nitko ne moze uci u njega |
to ti je upozorenje da tvoj kompjuter nema direktan izlaz na internet nego da je u lanu sa drugim kompjuterima i da ce samo ti kompjuteri iz lana moci da igraju na tom serveru.
znači ako si u igraoni ili ti je komjuter prikljucen u grupu racunara a samo jedan racunar od te grupe ima prikljucen modem od interneta (to je obicno tako u igraonama) onda internet server moze kreirati samo taj racunar koji ima modem a svi ostali racunari izlaze na internet preko getaway vrata to jest nemaju direktan izlaz na internet nego se vezu na taj glavni pa sa njega idu na internet i onda ti TM izbaci poruku da nemas direktan izlaz na internet nego da mogu igrati samo igraci iz te tvoje mreze.
a ako nisi u igraoni nego kuci i imas direktan izlaz na internet onda pogledaj u postavkama dali ti je neko kreirao uredsku mrezu ili lan mrezu pa ti ona zadaje probleme
JudgeDurke je napisao/la:
ja u kuci imam 3 racunala, te sam ih spojio preko switcha, znaci nijedan nije spojen preko modema direktno nego preko switcha da mogu biti u lanu i na internetu, a tako i je, sad neznam sta bi mogao napraviti da se moze kreirati server a da budem u lanu i na netu s svim racunalima, no i drug mi je pokusao kreirati server pa se nemozemo spojiti na njega, jel treba neke portove ili nesta mjenjati
| to ti je upozorenje da tvoj kompjuter nema direktan izlaz na internet nego da je u lanu sa drugim kompjuterima i da ce samo ti kompjuteri iz lana moci da igraju na tom serveru. znači ako si u igraoni ili ti je komjuter prikljucen u grupu racunara a samo jedan racunar od te grupe ima prikljucen modem od interneta (to je obicno tako u igraonama) onda internet server moze kreirati samo taj racunar koji ima modem a svi ostali racunari izlaze na internet preko getaway vrata to jest nemaju direktan izlaz na internet nego se vezu na taj glavni pa sa njega idu na internet i onda ti TM izbaci poruku da nemas direktan izlaz na internet nego da mogu igrati samo igraci iz te tvoje mreze. a ako nisi u igraoni nego kuci i imas direktan izlaz na internet onda pogledaj u postavkama dali ti je neko kreirao uredsku mrezu ili lan mrezu pa ti ona zadaje probleme |
ja u kuci imam 3 racunala, te sam ih spojio preko switcha, znaci nijedan nije spojen preko modema direktno nego preko switcha da mogu biti u lanu i na internetu, a tako i je, sad neznam sta bi mogao napraviti da se moze kreirati server a da budem u lanu i na netu s svim racunalima, no i drug mi je pokusao kreirati server pa se nemozemo spojiti na njega, jel treba neke portove ili nesta mjenjati
to ti je to, switch ti djeli internet preko sebe na ostale racunare i switch je glavni pa ti se prijatelji nemogu spojiti na tvoj server jer svitch djeli internet, znaci tvoj racunar preko getaway-a ide na internet pa nemoze biti glavni da bude server ali moze uci na sve ostale igre koje su na internetu.
imas opciju da internet spojis direktno na svoj racunar a onda sa svog racunara razdjelis switchem vezu na ostale racunare, dobices isto sve samo sto ces imati glavni racunar na kojem je modem i ako on nije upaljen ostali nemaju internet ili spoji se direktno bez svitcha na internet i napravi du direktnu vezu pa kada igras TM-a koristi tu vezu a kada neigras vrati kabal u switch i prebaci se na tu koju sada imas.
malo sam ti ovo izmeljao sa rjecima ali mislim da kontas sta ti zelim da kazem
| ja u kuci imam 3 racunala, te sam ih spojio preko switcha, znaci nijedan nije spojen preko modema direktno nego preko switcha da mogu biti u lanu i na internetu, a tako i je, sad neznam sta bi mogao napraviti da se moze kreirati server a da budem u lanu i na netu s svim racunalima, no i drug mi je pokusao kreirati server pa se nemozemo spojiti na njega, jel treba neke portove ili nesta mjenjati |
to ti je to, switch ti djeli internet preko sebe na ostale racunare i switch je glavni pa ti se prijatelji nemogu spojiti na tvoj server jer svitch djeli internet, znaci tvoj racunar preko getaway-a ide na internet pa nemoze biti glavni da bude server ali moze uci na sve ostale igre koje su na internetu.
imas opciju da internet spojis direktno na svoj racunar a onda sa svog racunara razdjelis switchem vezu na ostale racunare, dobices isto sve samo sto ces imati glavni racunar na kojem je modem i ako on nije upaljen ostali nemaju internet ili spoji se direktno bez svitcha na internet i napravi du direktnu vezu pa kada igras TM-a koristi tu vezu a kada neigras vrati kabal u switch i prebaci se na tu koju sada imas.
malo sam ti ovo izmeljao sa rjecima ali mislim da kontas sta ti zelim da kazem
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.