Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamers.ba Boot Screen :)

0 pregleda · 8 odgovora · otvorena 04.05.2008. u 03:24

Evo, napravio sam i ja jedan boot screen ...
Za one koji ne znaju.. Boot Screen je slika Windows XP ili Vista Kada palite racunar(ili kada se dize sistem)... Program koji sam koristio jeste Tune Up Utilities 2008.. Sada cu vam objasniti kako napraviti Boot Screen...
Prvo sto cete uraditi, kada otvorite program, sa lijeve strane kliknut cete na Customize Windows, pa Change Boot screen.. Kada vam se otvori novi prozor.. Idite na "NEW SCREEN"

Nakon sto ste kliknuli na NEW SCREEN.. otvorit ce vam se prozor pod imenom "Create Boot Screen"... Sada cete izabrati sliku koju bi zeljeli postaviti kao boot screen opcijom "Search local drives"... Ja cu izabrati jednu g.ba sliku!...2. opciju ne morate nista dirati (preskocite je)... Slijedi opcija 3.. To vam je opcija pomocu koje cete odrediti poziciju one male slicice koja se puni kad se sistem dize! Vi izaberite poziciju koja vama odgovara...Ja sam izabrao Default... Kada sve to zavrsite kliknite Save boot screen, i date joj naziv!

I na kraju vam preostaje samo da INSTALIRATE boot screen..
Restartujte Comp. i uzivajte gledajuci
TUTORIJAL MADE BY player.ba
Molim komentarisite ovo HVALA

nice znam to wec duze wremena

a evo i download

edit:

btw. ako hocete wec uradjene boot screnowe idete na ono add botscern pored new scren ima extra bot screnowa itd

Zadnji edit: 04.05.08 u 03:30:47

mogo si bar neku bolju sliku ubacit, ako vec nisi sam pravio nesh da valja ... mislim da je mal glupo uzet bilo koju sliku i stavit ono famozno "G", da bi bilo gamers.ba .

al et opet nice
ovo sa tune up stranice sto ima da se downloaduje je diwno,ali hvala svakako
"nidze" veze boot screen , da ima g.ba logo pa haj da se onda nazove "g.ba" boot screen a ovako mogao si i sliku livade staviti reci gamers.ba boot screen.Satro neko oko u njemu G.ba.

Zadnji edit: 04.05.08 u 09:07:24

Lijepo je ovo , svaka cast
-Jednom sam ja sebi bio napravio isto preko Tuneup , i "pao" mi sistem , jer nije mogao pokrenuti boot "sliku"
moram sistem ponove.
Ma beze ba jebote nismo toliko ovisni o G.ba da sad trebamo i boot sliku imati.
-Ali eto opet ti kazem svaka cast za trud
dteam-mahYr je napisao/la:
Ma beze ba jebote nismo toliko ovisni o G.ba da sad trebamo i boot sliku imati.

TO i ja htio da kazem sinoc, mrsko mi bilo pisati ...

Cuj da stavljam boot screen od gamers.ba ...

Bolje neku trebu sisatu il sta ja znam..

Haj na firefoxu ono kad se boota to inekako, al boot screen .... NE ide, al tebi svaka cast za trud, mada i nisi toliko toga uradio ....
ipak momak se je potrudio 7 za trud

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.