Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamers.ba LIGA & nacionalizam

0 pregleda · 17 odgovora · otvorena 24.04.2008. u 01:59

Ostalim adminima apeliram da ce tema zavrsiti u kanti, ali od moje strane, HVALA.

Procitaj me do kraja :

Taman kad covjek pomisli da smo jedini u BiH koji nemaju problema sa politikom i tim famoznim nacionalizmom, da se dijelimo samo na kantere i terore, na orkove, undeadeove ili sta ja znam vec, karaktere po igrama, vi pronadjete iglu u plastu sijena.

Necu u nikoga uprijeti prstom i reci TI SI, ali morate shvatiti da ovaj portal zaista nece imati nikakvu nacionalnu podlogu, barem dok sam ja tu, a vjerujem i drugi clanovi gamers.ba ekipe. Taj famozni info je napravljen zbog stavljanja vasih licnih podataka, i ako se malo raspitate, ili cak pogledate po stranim sajtovima (sk-gaming, esl, itd) vidjet cete da uopste nigdje nema spomenuto koje je ko nacionalnosti.

Necu uopste da diskutujem o tome, ali mislim da svi koji imate nesto "nacionalisticko" u infu trebate to promijeniti.

Sto se tice lige, dobri moj Dario tenkicu od Mie , ti vrlo dobro znas sta sam ja sve pokusao uraditi za ovaj gamers, za ovaj grad, za ovu drzavu. Dobro znas da je veoma mala pomoc, dobro znas da postoje veoma nezahvalni ljudi, kojima je u cilju samo da kvare sve oko njih. Naravno tebe ne ubrajam u te ljude.

Sto se tice lige, da je moj internet centar, ja bi skoro citavu uplatu dao na glavnu nagradu. Ali dragi moj Dario tenk od Mie kad si ti takva pametnica, prvo si se trebao raspitati za nagrade i za ostalo, i saznati da nagrada nije konacna, te da nagrada nije 250 km, nego 300 km i da je to zagarantovana nagrada, a pored te postoje jos i mnoge druge opcije. Evo reci cu ti jos da smo obisli nekoliko sponzora (znas i sam da je za vecinu to GLUPOST) i vrlo vjerovatno da cemo dobiti opremu koja vrijedi vise nego zagarantovana nagrada, te da cemo se potruditi (Killuminati je obecao pomoci) da nabavimo i nagradu za drugo mjesto. Ali, otom potom, cilj ove lige je CS, a ako ti mislis da ovo nije uredu ili ti ne odgovara, niko te ne tjera da ucestvujes.

Sto se tice daljnjeg dijela teksta reci cu ti da nisu svi tatini i mamini sinovi (ima nas studenata, radnika, itd) koji ovo rade samo iz ljubavi. Da, mozda zvuci smijesno i glupo, ali sav ovaj trud i rad je iz ljubavi. Mislis da ja imam neke koristi od svega ovoga ? Mislis da je uredu kad me djecurlija po ulici zaustavlja i trazi bodove i ispituje gluposti ? Da imam pare ne vjerujem iskreno da bih investirao u gaming. Ovo jeste industrija koja ima perspektivu, ali nije to to. Za nekoliko godina (svima nama-vama, pa i meni) ovo ce biti samo lijepo/ruzno, zavisi kako kome, sjecanje i proslost u zivotu. Te iste licence kostaju nekoliko desetina hiljada maraka, a ja stvarno i pored najbolje volje tu nemogu nista uciniti. Sto se tice nekih firmi, ili cak pojedinaca, ja im u svemu tome mogu pomoci, ali da ja kupujem to, stvarno niti imam novac, niti imam namjeru !

Jos jednom ponavljam, ukoliko ti se ovo ne svidja, ne moras da ucestvujes, a kada ti budes pravio turnir / ligu daBogda nagrada bila 10000 maraka.

Hvala ti Dario na dobroj inspiraciji.
Ne sekiraj se ba Schulz, stipu to ...

Voli bwata Dinu, novog lava :*
totalno si uprawu

daj da probamo kako da skupimo te pare
za licencu da dignemo malo wisocije ovaj bh gaming

moze se skupiti preko g,ba
da ubacimo google oglase
organizovati prikupljne para

gl sa ligom

PRijavio bi se i ja ali neam ekipe nisam neki pro only bot
eh ovako dragi nasi gameri ! zasto se nebi otvorio ziro-racun gdje ce svi gameri koji zele ili koliko ko moze koliko ko ima itd... uplatiti za ovu ligu... vjerujte to sulzu ne treba, treba nama eto vidim ovjde 22415 od toga nek je aktivnih nekih 10000 nek svi daju po 1 yebenu marku to je 10000 maraka ! eto nam organizacije eto nam lige eto nam gaminga ! znaci 1 marku ! znaci eo nemojte misliti da se ja neshto sa ovim ulizujem sulzu ili adminima "BMK" ko to misli znaci ovo je samo jedan prijedlog koji se moze ostvariti ova liga treba nama ! toliko od mene

PUSA hwala !
Gameing ima neku perspektivu u svijetu, ali ne kod nas.
Sam si na pocetku rekao da cak i ovdje ima nacionalizma, a gdje ima toga nema normalnog zivota niti uspjeha. Zalosna istina.

Potpuno sam saglasan i sa ovim dijelom vezanim sa maminim i tatinim sinovima i studente. Neki ljudi imaju sve sredjeno, a da ni prstom ne pomaknu i onda nesto drugima govore, drugima koji sami moraju raditi da bi nesto imali. A pored toga nekako uspije naci vremena da dodje ovdje da vidi da li nekome treba pomoc ili ne.

A sto se tice nagrade. Pa doci ce i to s vremeno, ako izgradimo gameing scenu kako treba. Ta takmicenja su kod nas samo " glupe igrice" koje nece niko finiansirati. Nije jos popularno. Nasi ne znaju koje pare tu leze. Da znaju oni bi finansirali, bili bi sponzori.
Ovo znam iz iskustva. Nije samo za igrice tako. Ja se inace bavim programiranjem. Radim na kompu, ali pravo radim, znaci ne igram vec radi. Dodje stara ili stari i vidi da sam za kompom i kazu kako stalno igram te "glupe igirice". Mislim, takav je mentalitet. Takvi su nekih 90% stanovnistva BiH.
Za pocetak je i ta nagrada od 300 KM super. Podjelis na 5 igraca i eto ti po 60 KM za svakoga. Ako ije mamin i tatin sin, znace to cijeniti. To je necija sedmicna zarada.

I ja se ovdje raspisa, a nisam rekao ni pola onoga sta sam htio. Mogao bi ovako do sutra pisati, ali necu se zamarati, kada njih pola nece procitati ni ono od Schulza a kamoli ovo moje. Nadam se da ovi koji ovo procitaju nece smatrati da su izgubili vrijeme, ili da sam ovo bezveze pisao.
Pozz svima.
ma nemoj se sekirat ba z*** debila
pusti vodu da govna odu
Procitao sam te do kraja.
"Mislis da je uredu kad me djecurlija po ulici zaustavlja i trazi bodove i ispituje gluposti?" da nisi poznat?

Podrzavao sam te u svemu do sada sto si radio a i u ovoj ligi. Dosta nas zna da ti nemas nikakve koristi od ovoga ali opet ima svakakvih ljudi koji bash i ne mare za ono sto ti ili neko drugi radi.

Nemam bash puno da pishem jer je sve receno( ).

Uglavnom tebi respect, zasluzio si postovanje onim sto radis za ovaj site!
(L) ya
Evo da se osvrnem na sek. na ovu temu Shulza.

Organizacija jednoga Eventa sama pos ebi nosi daleko vise od same nagrade. Kad bi se racunala radna aktivnost to bi Vam bilo oko 15 dana aktivnog rada, mnozite to sa nasom denvnicom 15-20 KM, jasno ce Vam biti ko smo i sta smo.

Uplata na ziro racun, zaboravite, evo zasto: Svota koja legne na takav jedan racun jednaka je gramizljivim ocima koje vide $ na dohvat ruke. Sto hocu da kazem, i kad bi skupili koliko toliko, neko bi to maznuo, ukrao, projebo i sta ja znam sta vec, tako da na tu soluciju zaboravite. Ili u najgorem slucaju, neko bi trazio proviziju. Sve u svemu niko nije toliko posten na nasem Balkanu da odradi ovakav posao. Za to su uvijek potrebna 2-3 covijek, a nekada i 4-5, a ni Njima ne mozes vjerovati.

Sto se tice nacionalizma, Kratko jasno tu su ADM. i MOD. ovi da rijese nastalu situaciju u Info sektorima, a i na forumu. Nacionalizma je uvijek bilo i bice kod nas. to nemojte zaboraviti, 3 naroda u jednoj drzavi, od koji samo jedan narod priznaje svoju drzavu, necu spominjat koji narod, samo cu jos dodati, da druga dva naroda imaju svoju drzavu, a gramizljive oci su bacile na drzavu koja se nastoji izboriti sa privatlukom i drzavnim uredjenjem, BAS KAO I ONA SVOTA KOJA BI LEGLA. Samo nemojte zaboraviti da je prije samo 15 godina ovdje harao rat, i mislite da se medjusobna mrznja moze zaboraviti, ne ne ne, pogotov oni koji su izgubili nekoga. Primjer uzmite u mezarima, gorbljima, mrtvima kojima ZIVI fanatici nedaju mira. Smijesno ali istinito.

Shulz nisam tu odavno, ali vjeruj mi ovo je Resident Evil Kosnica u kojoj obitavaju najgore, podmukle sorte izroda jednoga rata. Da njima upravljas, prosto zaboravi, uvijek ce se vracati jer su takvi izrodjeni. Ali sve u svemu zelim da uspijes u naumi koju si pozelio, kako tebi tako i ostalim ADM.-MOD.

POZ!
Predlazem da se napravi neki broj na koji ce se putem smsa moci uplacivati odredjeni iznos primjera 1Km 2KM ili 3KM kao na derneku kad se uplacuje premium. Znaci da bude cisto dobra volja clanova da se skupe te pare, a vjerujem da bi se tako najlakse skupile. ako sam otisao u off sorry admini, ali sinula mi je ova ideja i morao sam je podjeliti sa vama. over and out
Balkansko prokletstvo....

Nedavno sam, čisto radi nekog svog mira, uradio jedno malo obimnije istraživanje ove teme, prošlosti i onoga što bi moglo biti u budućnosti, u slučaju da nove generacije ne urade nešto da to promjene.

Gaming je ono što nas sve povezuje i čini nas jednakim; ljudskim bićima. Dajte mi samo jedan razlog da ubacimo dozu nacionalizma u ovo malo lijepoga što imamo ? Ja ovdje nisam da bih banov'o, šamar'o, ili nekome "život učinio mizernim", ovdje sam da bih naučio nešto od vas i podjelio svoje znanje sa vama. Shvatite već jednom da od diskriminacije u bilo kojem vidu nemamo ništa korisno ili lijepo. Isto tako shvatite da je ovo ipak Bosna i Hercegovina, gdje je prosječna plata običnom smrtniku cca 400 KM, gdje ljudi baš i nisu dovoljno upućeni u riječ gaming, sponzorstva gaming dešavanja da i ne spominjem ?

Ja kada neupućenom čovjeku kažem da je gaming industrija od prošle godine prestigla filmsku (financijski), znate li kakve su reakcije ? A to još i nije izmišljotina već prosta činjenica...

Ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo da "neko", ko je u mogućnosti da uradi nešto po pitanju tih licenci i sponzorstava, baci pogled na nas i uradi nešto, nešto što nama predstavlja 'cijeli svijet', a njemu običnu sitnicu. Baš gledam evo tipove koji su organizovali Detonator LAN party, mislim da bi i oni mogli nešto uraditi što bi nama (itekako) pomoglo.

btw. kada kažete Schulzu i meni da kupimo licencu za ESWC, mislim, gdje vam je pamet ? Mislite meni nije 1000 puta prošlo kroz glavu kako naći način da dođemo do toga ?

Kažete, da se otvori žiro račun na koji ćete svi moći uplatiti novac sa ciljem da uradimo nešto čime ćemo poboljšati ovu scenu. Ok, hajd i to ćemo uraditi. Ja sam do sada radio par poslova za koje je potrebna (ogromna) odgovornost, gdje je u pitanju daleko veći novac od onoga što bi, mislim, došlo na taj račun. Ako ste vi za to, Schulz i ja preuzimamo potpunu odgovornost na sebe, uraditi ćemo i to da vidimo dokle će ići. Svake sedmice ćete ovdje dobiti skenirano stanje računa. Edit: vidim već neki pišu "hoću i ja da budem dio toga", e hoćeš qrac.

btw. ima tu još stvari u planu. Od novog CMS-a na gamers.ba će biti i prime (premium) članstvo, čijom kupovinom automatski doprinosite rastu domaće gaming scene. Šta mislite o tome ?

Toliko od mene sad-zasad, vidimo se preko nišana

Zadnji edit: 24.04.08 u 14:22:55

Da ija neto kazem ....

Tebi svaka cast Dino brate moj ***ami svaka cast ti i Fatal ste jedini koji se trude oko toga svega ( necu da se mijesam u to govorim svoje misljenje) .

btw. Sto se tice toga tenka famoznog (nemam nista protiv njega al moram ovo rec ) sigurno je pito da ta nagrada bude vise posto ce famozni Pag il ti ga NX osvojiti to takmicenje :S, ja neznam sto se taj lik toliko ufuro kad je neznam u ranku sa malim wasketom koji igra u mene svaki dan CS :s lik pojma nema vidio sam kako igra i imam pravo to REC jos jendom ponavljam da protiv njega nemam nista , popit cemo mi nekad al koliko sam procito skonto sam da je tema dignuta z*** njega i VJERUJ MI DINO nemas potrebe da to pises da je neki " FREEK " u BIH i da se zna za njega i da je npr. HIGH skill onda da al vako neznam ocami POBRISI TEMU i bila :S neznam sta imamo pricat oko toga i raspraljat se :S GLUPOST MRTVA , Nemora se prijavit il bila

AK GRIJESIM IZVINITE POBRISITE POST!
E vidis dince kako ljudi ne cijene ono sto im das,ili ucinis za njih.Evo npr moja ekipa,prijavili smo se na ligu,ZNAM da nemozemo puno protiv klanova kao sto su oldies,nFk,PAG i tako dalje,al mi smo se prijavili radi drustva ne radi neke hebene nagrade.

Nit sam kad razmisljo,joj da nam je dobit,joj sta bi radio,da je veca malo itd te gluposti,tu sam radi neke vrste "druzenja" i upoznavanja raje.

A sto se tice nacionalizna,treba se 100% uklonit sa ovog foruma,jer gledam nedavno u infu ljudima,neke slike nacionalisticke,nesto srbi,hrvati itd,smijesno.Nema nikakve potrebe za tim,sto je bilo proslo je,nece se ponavljat.Ko sto kazesh ovo je gamerski sajt ne nacionalisticki.

Nadam se da nisam bio dosadan i na neki nacin ulizica dini,al slazem se sa svim sto je rekao.
A dobro dario nista protiv tebe ! al ti si neki pro tebi nagrada mora biti 1000 KM !

a ne brinite se za nagrade bit ce sve uredu za sve su se pobrinuli

Vilenjak je napisao/la:
Evo da se osvrnem na sek. na ovu temu Shulza.

Organizacija jednoga Eventa sama pos ebi nosi daleko vise od same nagrade. Kad bi se racunala radna aktivnost to bi Vam bilo oko 15 dana aktivnog rada, mnozite to sa nasom denvnicom 15-20 KM, jasno ce Vam biti ko smo i sta smo.

Uplata na ziro racun, zaboravite, evo zasto: Svota koja legne na takav jedan racun jednaka je gramizljivim ocima koje vide $ na dohvat ruke. Sto hocu da kazem, i kad bi skupili koliko toliko, neko bi to maznuo, ukrao, projebo i sta ja znam sta vec, tako da na tu soluciju zaboravite. Ili u najgorem slucaju, neko bi trazio proviziju. Sve u svemu niko nije toliko posten na nasem Balkanu da odradi ovakav posao. Za to su uvijek potrebna 2-3 covijek, a nekada i 4-5, a ni Njima ne mozes vjerovati.

Sto se tice nacionalizma, Kratko jasno tu su ADM. i MOD. ovi da rijese nastalu situaciju u Info sektorima, a i na forumu. Nacionalizma je uvijek bilo i bice kod nas. to nemojte zaboraviti, 3 naroda u jednoj drzavi, od koji samo jedan narod priznaje svoju drzavu, necu spominjat koji narod, samo cu jos dodati, da druga dva naroda imaju svoju drzavu, a gramizljive oci su bacile na drzavu koja se nastoji izboriti sa privatlukom i drzavnim uredjenjem, BAS KAO I ONA SVOTA KOJA BI LEGLA. Samo nemojte zaboraviti da je prije samo 15 godina ovdje harao rat, i mislite da se medjusobna mrznja moze zaboraviti, ne ne ne, pogotov oni koji su izgubili nekoga. Primjer uzmite u mezarima, gorbljima, mrtvima kojima ZIVI fanatici nedaju mira. Smijesno ali istinito.

Shulz nisam tu odavno, ali vjeruj mi ovo je Resident Evil Kosnica u kojoj obitavaju najgore, podmukle sorte izroda jednoga rata. Da njima upravljas, prosto zaboravi, uvijek ce se vracati jer su takvi izrodjeni. Ali sve u svemu zelim da uspijes u naumi koju si pozelio, kako tebi tako i ostalim ADM.-MOD.

POZ!

Bas sam pozelio tvoje postove, i zao mi je sto nisi vise active kao prije.

Sto se tice tih uplata to zaboravite jer te male svote ne dolaze u obzir i vecina ih nece uplatiti. Jos jednom napominjem da se ova liga organizuje da bi se CS igrao radi CSa. Svima nam je dosadilo svakodnevno psovanje, igranje sa citerima po netu, nerviranjem z*** providera. A ovo je samo pocetak jedne ere gaminga, i mi poslije ovoga vjerovatno planiramo organizovanje vecih eventa, kako lan tako i online, a sve uz pomoc vas.
Dino dzaba se ti trudis da pises textove koji ti mali glupancici sto furaju nacionalizam nece ni pogledat... Svako ko je to furao do sada furat ce i odsada jer nece da razmisljaju svojom glavom nego tudjom... Kome se god ne svidja BIH ima pravo otic iz nje i vidjet ce da u HR ili SR nije nista bolje nego sto je nama ovdje...
Sto se tice Tenkica
Pa zar nisi navikao da on uvijek sere i glumi nekog ninju,jednostavno ga pustis i nista ne pricas ako on moze da organizuje turnir-ligu gdje ce vece nagrede biti,nek uradi to i svi ce biti sretni....
Kupovanje license
Mislim da nikada nece doci u obzir osim ako neko sam ne kupi i da sve to organizuje a da se to nesto grupno radi nece to nikada proci...
Dino brate tebi svaka cast sto se trudis,ne samo tebi vec i ostalim sto pokusavaju nesto da urade ali mislim da je to u ovom gradu u ovoj drzavi nemoguce....
ZZ
sve banuj , posebne ove sto stavljaju navijace , crkve , dzamije itd ..
pa ljudi.....ako ćemo mi , ova mlađa raja , i dalje furati nacionalizam.....kako očekujete da ikada napredujemo?

kako da očekujemo bolje sutra.....ali sve ovo prelazi granicu i razumnog i normalnog.....
dobro ste rekli, zar ne možemo biti ono što jesmo.....ljudi, koje spaja gaming
nema mi ništa mrže, nego kad odem na jedan domaći server i kad krenu raznorazne psovke i vrijeđanja po raznim osnovama.....odmah gubim volju za igranjem.....
ja sam totalno za da se ova naša mala gaming scena digne na viši nivo i u potupunosti sve ljude koji rade na tome poštujem, cijenim i podržavam, i spreman sam im pomoći koliko god bude trebalo i koliko god budem mogao.....
kad svi već podržavaju Schulz-a & co u njihovom radu i nastojanjima, zašto im ne bi i pomogli? ali ne da to ostane na riječima, već da se te riječi pretvore u djelo.....
hajmo svi biti g.ba aktivisti i nosioci nekih aktivnosti u svom gradu/kraju.....
eto mog prijedloga da admini odrede tu neku ekipu ljudi (kojima mogu vjerovati) i da ta ekipa bude nosioc aktivnosti u svom gradu. nebitno koje to aktivnosti bile (od promocije/reklame gaming-a uopće, pa sve do učešća u organizaciji turnira ili sl.)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.