Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

A pomoc!!!

408 pregleda · 10 odgovora · otvorena 09.01.2005. u 21:45

Sta mislite o grafickoj S3 ProSavage DDR? Koju mi vi graficku preporucujete za solidne pare.
Ati radeon 9200 128 mb.90 KM firma plus na skenderiji.Zavisi kolko para dajes ??
Pa ATI radeon 9200 je malo zastarila ja je imam. Ako oces dobru to je ATI radeon 9800 XT
za 130KM kupi ATI 9550 ide uz procesor AMD 2Ghz super...nenormaln se slazu jos je i clock ...pogledaj na protekloj temi kako
za solidne pare gforce fx 6800 pro za dobre pare xt800
tw!st je napisao/la:

e mogo si mu krhnih jos skuplja a hvala bogu nema
tw!st je napisao/la:

malo si se proso
btw
GT 6800 je 900$ a x800 600$ i nije fx 6800 nego GT
ATI radeon 9800 XT uzmi ovu ona je super za gamere
Vodici :. CS statsme MoD

Sta je statsme MOD?
Ako ste ikad imali priliku (a vjerujem da jeste) igrati CS online , i na nekom od vidjeli ste one dodatke kao npr. Best score: Taj i taj Player ,Most Dammage done by: Taj i taj, /top 15 , /rank… zatim voices kao sto su: Headshot, Humiliation,…idr.
To sve mozete i vi uraditi na vlastitom CS serveru , uz pomoc ovog dodatka (MOD-a)

Sta je sve potrebno?
Ovaj mod mozete skinuti na sljedecoj stranici:
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=59321
downloadujte jedan od ovih files (npr. Statsme 2.7.1 cstrike.zip)
unzipujte ovaj zip file u cstike direktorij (C:\SIERRA\Half-Life\cstrike)
I ako ste unzipovali kako treba, to bi trebalo da bude u sljedecem direktoriju:
C:\SIERRA\Half-Life\cstrike\addons\stastme

Kako konfigurirati statsme mod na counter-strike
Prije svega, morate skinuto jos jedan dodatak (addon) a to je Metamod
Metamod ce vam omoguciti da vam statsme funkcionise kako treba (kao i ostali adons-i npr. Amx, adminmod….)
Metamod mozete skonuti sa sljedece stranice:
http://www.unitedadmins.com/files/metamod.dll.zip
Sad u direktoriju cstrike\addons napravite novi direktorij (folder) I imenujte ga "metamod"
Pa onda u tom direktoriju napravite opet jedan folder I imenujte ga "dlls"
Unzipujte snimljeni zipfile "metamod.dll.zip" u novi napravljeni direktorij "metamod"
Ako ste uradili kakko treba to ce izgledati ovako:
C:\SIERRA\Half-Life\cstrike\addons\metamod\dlls\metamod.dll
Sljedece sta treba da uradite je:
U cstrike direktoriju otvorite file liblist.gam sa text editorom (notepad), i napravite sljedece izmjene:
liniju gdje pise gamedll "dlls\mp.dll" izmjenite tako da bude:
gamedll "addons\metamod\dlls\metamod.dll"

Sljedece je : Konfiguracija statsme
U direktoriju metamoda napravite jedan *.ini file (fileovi sa extenzijom *.ini) kao sto su npr.
ODBC (windowsu)…. Taj file imenujte sa "plugins" tako da to izgleda:
C:\SIERRA\Half-Life\cstrike\addons\metamod\plugins.ini

Sada slijedi konfiguracija "plugins.ini" file
Otvorite plugins.ini file I dodajte sljedece linije:

win32 addons\statsme\dlls\sm_cstrike_mm.dll
linux addons/statsme/dlls/sm_cstrike_mm_i386.so

Idite na save i zatvorite file.

Ako je sve uredu pokrenite igricu (CS naravno) i pokrenite listenserver (to je ono Play CS,Play on LAN, Create) . Kad ste kreirali server spustite konzolu pa provjerite da li je metamod postavljen kako treba. Ukucajte "meta" ili "meta gpl" (bez navodnika ) i enter. Ako je sve u redu prikazace vam sve komante (metamod komande) ,zatim ukucajte "meta list" (bez navodnika) i enter. Ako je postavljen statsme MOD kako treba prikazace ga.

To je bilo sve oko postavki statsme i metamod-a

Sada slijedi konfiguacija stastme motd file ( to je onaj text kada se konektujete na neki od servera , one welcome note…informacije o mapi , o serveru , koliko igraca, kakva su pravila…)

Otvorite statsme direktorij
C:\SIERRA\Half-Life\cstrike\addons\stastme
Otvorite file pod imenom "motd" sa text editorom (notepad)
Sad mozete editovati kako zelite da vam izgleda onaj weelcom screen.
Preporucujem vam da napravite kopiju originalnog "motd" file-a i sacuvate negdje na sigurnom, u slucaju da sta zeznete sa editovanjem ovog motd file-a po zelji.

Kad zavrsite sa tim editovanjem , save i zatvorite file, pokrenite igricu (ponovo kreirajte listenserver). Ako je editovanje "motd" file-a uspjesno , prikazace vam se prilikom dizanja servera sve ono sto ste editovali (wellcome Taj i Taj Player, Igra se mapa ta ita…)

Pored editovanja ovog "motd" file-a , mozete editovati ostale podatke koje se prikazuju u toku igranja (kao npr. Most Dammage, Best Score, Player set up the Bomb!, …)
Za editovanje Endround Texta (Most Dammage, Best Score), kao i drugih textova u toku igranja, otvorite folder "scripts" koji se nalazi u direktoriju C:\SIERRA\Half-Life\cstrike\addons\statsme , u njemu se nalaze skripte
koje mozete editovati isto kako zelite da vam izgleda text.
Npr. Endround skripta prikazuje text na kraju svake runde u igrici (Best Score, Most dammage)
Headshot skripta prikazuje text kada nekog "razvalite" posred glave.
…

I to je to ,

--------------------------------------------------------------------------------
Vodic napisan od strane kauk datuma: 18.09.2004

Komentari:

• Freak .: 31.10.04 [ 16:47:41 ]
--------------------------------------------------------------------------------

Svaka cast uvijek sam si ovo zelio skinuti i napraviti THX

• Tig@r .: 27.10.04 [ 11:02:34 ]

sjajno

• d0ga .: 26.09.04 [ 18:05:07 ]

joooo kad sam ja ovoooo napravio

bu mi nikad nije htio stavit...

bilo je 200 puta bolje al nea vezze ..

no n8 =)

• kauk .: 18.09.04 [ 17:47:41 ]

Tnx bU

....

*NoPr0blem* je napisao/la:
Pa ATI radeon 9200 je malo zastarila ja je imam. Ako oces dobru to je ATI radeon 9800 XT

JA imam Radeon 9200 SE

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.