Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 200 bodova

Pravljenje konekcije problem.

278 pregleda · 7 odgovora · otvorena 27.02.2008. u 00:37

Jaran mi je kupio racunar sa vec instaliranim XP'om i evo ovako izgleda njegov "Network connections"

Ovako izgleda kad pokusa napraviti ADSL konekciju

Znaci kao da mu je zabranjeno pravljenje konekcije ,probao sam sve moguce.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Drugi problem je moj.Ne mogu uci na msn na visti.Ovako nesh :

Dacu jos 200 bodova za bilo koji rijeseni problem. Hvala.
pa ovaj problem tvoj sa msnom koliko ja vidim pise da ti ga blockira Firewall ae probaj sa iskljucenim Firewall-om pa javi
               PRELAAA je napisao/la:
prvi problem probaj desnim klikom i idi na enable.. neznam meni je to bar pravilo problem..

Upravo to a postoji i mogucnost da ti antivirus ima firewall iskljuci ga na task manager-u.
Vidi pokusaj da skines novi update za windows meni je tako najmanje 7 dana bilo nit mozes se konektovati nit koji drugi vrag , iskljuci sto ovi vele firewall , te pokusaj ponovo, vidi da modem sta ne sere,
PM

edit evo sta sam ssend na pm;
nemozes staviti da koristis modem ako ga nisi prikljucio i instal onaj cd sto dodze uz njega,jesi li?i jesi li sve kablove prikljucio kako treba,odi na
Start-Control Panel-System-Hardware-Device Menager---pa provjeri ima li tu kakvih uzvicnika-ako bude nisi fino instal modem
Mislim da nema smisla nesto PM , mozda i drugi imaju moj problem pa pisite ovdje da im pomognete !

Niciji savjet dosad nije pomogao.

Dacu bodove i ya msn rijeseni problem.
firewall i sve je off
idi desni click na DSL connection -> Enable, pa probaj onda, a za MSN nisam siguran, ali probaj da ugasis firewall.
Rješenje
a zar nije za ADSL konekciju potrebna instalacija iste na telefonsku liniju od strane Telekoma, ruter ili modem za ADSL uz koji dobijaš instalacioni CD i ako to imas nema potrebe da ides u u "Network connections"

btw.ne razumijem se bas u adsl,al koliko ja znam ovako ide

a sto se tice msn-a,to se desava i na xp-u tako da nije do op.Svima se to nekad desi,probaj naci na g.ba,bilo je dosta takvih tema,i koliko se je sjecam niko nije pomogao,vecinom proradi samo od sebe

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.