Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Titlovi kasne ?

405 pregleda · 6 odgovora · otvorena 20.02.2008. u 16:51

Evo skinuo sam par epizoda prison breaka , skinuo prevod , ubacim prevod i sve radi ali nakon 3-4 minute pocinje da kasni prevod .. ?

Zna li neko u cemu je problem ?
Kako rijesit ?

Zahvalan bi bio
jedini nacin je da nadjes drugi title, jer se taj title koji ti imas ne poklapa sa tvojim video fileom.
Mozda ti ovo moze pomoci znaci ovo sam nasao na nekom forumu nisam ja pisao

Citat:

"Za one kojima titlovi kasne. Pogledas u filmu kada izgovara prvu recenicu koja je u titlu. Zapises tacno vrijeme. Onda pogledas kada izgovara poslednju koja ima u titlu. Zapises vrijeme. Udjes u subtitle workshop, ucitas titl, obrises ako na kraju ima ono by ili preveo... Edit -> Timings -> Ajust -> Adjust subtitles... I tu ukucas vrijeme prve i posljednje i kliknes ok. Meni je ovo mnooogo puta pomoglo. A mozete da probate ako imate vec prilagodjen titl na engleskom Edit -> Timings -> Adjust -> Adjust to syncronized subtitles i kliknete na taj engleski uskladjeni. Ova opcija je laksa, ali ne uspjeva tako cesto... "

Kraj citata!

A moje misljenej je da mozda u onom fileu gdje su titlovi imas napravljeno neko prazno mjesto tu negdje kod 3/4 minute. Ja sam to rjesavao otvorim u notepadu i pregledam kod tog djela jel sve u redu ako nije "normalizujem" taj dio
U BS playeru imas podesavanja, tj.usporavanje i ubrzavanje titlova pokusaj
koristis BS player i kad vidis da ti se titlovi ne poklapaju CTRL + strelica (desno ili lijevo) ako hoces ubrzat ili usporit
               .ek0~.b1Zz je napisao/la:
Mozda ti ovo moze pomoci znaci ovo sam nasao na nekom forumu nisam ja pisao

Citat:

"Za one kojima titlovi kasne. Pogledas u filmu kada izgovara prvu recenicu koja je u titlu. Zapises tacno vrijeme. Onda pogledas kada izgovara poslednju koja ima u titlu. Zapises vrijeme. Udjes u subtitle workshop, ucitas titl, obrises ako na kraju ima ono by ili preveo... Edit -> Timings -> Ajust -> Adjust subtitles... I tu ukucas vrijeme prve i posljednje i kliknes ok. Meni je ovo mnooogo puta pomoglo. A mozete da probate ako imate vec prilagodjen titl na engleskom Edit -> Timings -> Adjust -> Adjust to syncronized subtitles i kliknete na taj engleski uskladjeni. Ova opcija je laksa, ali ne uspjeva tako cesto... "

Kraj citata!

A moje misljenej je da mozda u onom fileu gdje su titlovi imas napravljeno neko prazno mjesto tu negdje kod 3/4 minute. Ja sam to rjesavao otvorim u notepadu i pregledam kod tog djela jel sve u redu ako nije "normalizujem" taj dio

pokusao to ali ne vrijedi..

meni isto tako..prvih par minuta je oke..no kasnije sve kasni :S..
Ja gledam preko gom playera i kad mi se tako desi, ubrzam il smanjim i dodem na tacno vrijeme,,

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.