Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

tv / pc spajanje ?

0 pregleda · 16 odgovora · otvorena 17.02.2008. u 15:34

Evo trazi sam na ipciji trazi nasao jednu temu koja mi nije pomogle..

Kupio sam kabal tv/pc i sad ima na jednoj strani crni,crveni i suti i na drugoj isto.. Na compu mi ima samo ono mjesto za zuti a na skartu ima crveni bjeli i zuti.. kako to sve prikopcati evo 30 bodova ko mi pomogne.,..
moras imat tv out na grafickoj ako nemas ne mos prikopcat

btw to ti sjeba tv
- sto kaze ovaj moras imati tv out na grafickoj ...

- kazes da imas samo zutu na comp. to ti je za video

- zuta je video crvena(R) i bijela(L) su zvuk

- ukoliko nemas tv out, preporucujem ti da kupis TV kartu i to GIGABYTE Globl TV Card ja sam je platio 30 KM u IT comp.

- ukoliko ti graficka ima tv out to mozes lako provjeriti ..

- desni klik na desktop/properties/settings/advance/monitor da li imas 2 monitor i tv i identify koji ti je 1 koji 2 !

- sad ako imas tv out .. u graficku "turis" zuti kabal, a zuti, bijeli, crveni na drugom kraju u TV ili u skart pa onda u TV

- dok ovo pisem vjerujem da nes' nevalja cim je vako jednostavno xD ja mislim da ti treba poseban kabal, ti sto si objasnio to je obicni skart, treba ti jedan dodatak koji dobijes uz TV kartu ....

- toliko
Struja-.- je napisao/la:
- sto kaze ovaj moras imati tv out na grafickoj ...

- kazes da imas samo zutu na comp. to ti je za video

- zuta je video crvena(R) i bijela(L) su zvuk

- ukoliko nemas tv out, preporucujem ti da kupis TV kartu i to GIGABYTE Globl TV Card ja sam je platio 30 KM u IT comp.

- ukoliko ti graficka ima tv out to mozes lako provjeriti ..

- desni klik na desktop/properties/settings/advance/monitor da li imas 2 monitor i tv i identify koji ti je 1 koji 2 !

- sad ako imas tv out .. u graficku "turis" zuti kabal, a zuti, bijeli, crveni na drugom kraju u TV ili u skart pa onda u TV

- dok ovo pisem vjerujem da nes' nevalja cim je vako jednostavno xD ja mislim da ti treba poseban kabal, ti sto si objasnio to je obicni skart, treba ti jedan dodatak koji dobijes uz TV kartu ....

- toliko

ev ovo mi je na properu ?

morel ovo ?

http://imageshack.us" target="_blank">http://img155.imageshack.us/img155/3068/newbitmapimagejf0.jpg" border=0>
nevalja link

http://img155.imageshack.us/my.php?image=newbitmapimagejf0.jpg
MANSTABLAKAZ je napisao/la:
nevalja link

http://img155.imageshack.us/my.php?image=newbitmapimagejf0.jpg

- nop

- trebas imati sliku TV i monitor i ispod TV da imas on/off !

- buy TV Card dobijes i daljinski xaxax xD
Struja-.- je napisao/la:
- nop

- trebas imati sliku TV i monitor i ispod TV da imas on/off !

- buy TV Card dobijes i daljinski xaxax xD

to je 30 KM ? i ocul znat to ukljuciti ?
to je 30 KM ? i ocul znat to ukljuciti ?

kupis
ubacis u racunar
instaliras drivere
ustekas antenu u tv karticu
gledas tv :S
Kupis TV Tuner, ja imam asusov nakav 80 KM. Ugasis komp, kuciste otvoris ubodes karticu u prazan slot, instal drivere i to je to. Prejaka stvar.
jeste li me dobro shvatili, ja ocu da igram cs-a na TV-u a ne da gledam filmove na pc-u
jeste li me dobro shvatili, ja ocu da igram cs-a na TV-u a ne da gledam filmove na pc-u

- pomocu ove moje ja mogu gledati tv na pc.u i obratno .. imati TV kao "monitor"

- mada sam se j3bavao dok nisam napravio sliku fino .. kao mali snijeg mi se javljao

- a da bi ima bas kul sliku, ako imas $ kupi graficku sa VIVO funkcijom tj Video In Video out !

- a ako imas slucajno LCD (HDD) plazmu samo kupis iglicni izlaz ... to sam uradio kod prijatelja i suta igraica na plazmi ko velki xD

Struja-.- je napisao/la:
- pomocu ove moje ja mogu gledati tv na pc.u i obratno .. imati TV kao "monitor"

- mada sam se j3bavao dok nisam napravio sliku fino .. kao mali snijeg mi se javljao

- a da bi ima bas kul sliku, ako imas $ kupi graficku sa VIVO funkcijom tj Video In Video out !

- a ako imas slucajno LCD (HDD) plazmu samo kupis iglicni izlaz ... to sam uradio kod prijatelja i suta igraica na plazmi ko velki xD

odo uzet
paa ak ti je graf. sa tv out onda lako ..
ukljucis kabele ... (:
zuti u TV crni u graf.
onda odesh na prop. od graficke i ono pishe 1/2 screen , odabesh oba da rade (:
odo uzet

a vidjet ces temu za par dana kako staviti TV card u comp,ili ne jos bolje zasto nece komp da mi se upali,sve sam uradio kako treba
ako na grafickoj imas s-video out(izlaz iz graficke okrugao zute boje)onda otidji u prodavnicu i reci da ti treba s-video kabal ovako izgleda,jedan dio prikopcaj na tv a drugi u pc graficku i to je to
imas i ovakih kablova za pc i odma izlaz na scart

kad skopcas kablove klikni desnom tipkom misa i udji u setings/advanced i tu nadji sliku 2 monitora i tv.tu palis mjenjas sliku pc na tv ili pc!

btv! kabal ti kosta oko 5 km.

Zadnji edit: 17.02.08 u 12:50:09

.G@NGSTER. je napisao/la:
ako na grafickoj imas s-video out(izlaz iz graficke okrugao zute boje)onda otidji u prodavnicu i reci da ti treba s-video kabal ovako izgleda,jedan dio prikopcaj na tv a drugi u pc graficku i to je to
imas i ovakih kablova za pc i odma izlaz na scart

kad skopcas kablove klikni desnom tipkom misa i udji u setings/advanced i tu nadji sliku 2 monitora i tv.tu palis mjenjas sliku pc na tv ili pc!

btv! kabal ti kosta oko 5 km.

imam kabal nemam tog drugog ekrana u properu
imam kabal nemam tog drugog ekrana u properu

imas kabal!
imas pc monitor
imas tv
to je to!
netreba ti nista vise!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.