Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

problemi oko chkdsk-a

251 pregled · 8 odgovora · otvorena 30.12.2004. u 17:58

eh pozdrav raji, imam veliku frku:

scenario je taj:

imam particiju (D) 15 GB koja je imala cluster 512, taj sam pokusao promjeniti na 4, kad se to sve zavrsilo nakon 3 sata uz pomoc partition-magic 8.0 sa boot floppy-a.

pojavile su se greske. kad sam pokrenu chkdsk, rekao je da imam kross-linked files i sta da radim fix....

uradio sam fix sa chkdskom na d:

sad mi pola filova ima 0.kb a posoje jos u exploreru tako da ih vise ne mogu otvoriti. imam rjesenje sa getdataback for ntfs ali nesto kontam dali je moguce vratiti taj fix od chkdsk-a

imal kakv log file.

sys restore je tada bio ugasen. za vrijem promjene u DOS-u.

mozda neko imam kakvu dobru ideju pozdrav . ;=

ne znam mozda je dobra caka da pokusas uzeti tudji hdd gdje vec ima neki os i onda svoj prijaviti kao sekundarni i onda to pokrenuuti sa tog novog sistema ako bude error halali
Probaj iz windowsa chdisk preko propertisa ako nemože probaj onaj system restore a ako i to nemože napravi boot disketu sa fileom chdiks
pokusaj sa cd-a vindovza preko bot diska pokranuti opciju fat32, taopcija na neki nacin ponovo budi disk al brise vecinu podataka
eh ljudi fora je ta da je chkdsk nesto upisao na d: particiju i time promjenio neke fajlove tako da ih vise (ko fol) nema, zanima me da li gdje chkdsk savuje svoj log sta je uradio da se moze uraditi undone.

probaj da uradis defragment disk kada sve to zavrsi klikni na view reports,onda tu pogledaj te filove i obrisi ih...
onda ce ti se pojaviti pravi filovi...
i ja sam imao slicnu stvar sa chkdsk vjerovatno da on sam pravi neku kopiju tih fajlova odnosno imena fajlova posto su oni 0kb...
ja iskreno mislim da ti tu nema pomoci pomiri se sa tim sto si imao i nastavi zivot dalje ...snimi novo sto si imao tj. trebo si prije misliti kao npr. da sve sa diskova POPRZIS na CD-ove
sad je kasno trebo si ranije misliti o tome!!
tigar veze nema o cemu prica nikad nije cuo za particijsku tablicu a pogotovo za nesto drugo, papak, nisi se trebo javiti kad ne znas sta pametno reci.

nisi u toku.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.