Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Vodic - kreiranje mail accounta na mobitelu

508 pregleda · 5 odgovora · otvorena 11.02.2008. u 18:40

pozz
vjerovatno ste i vi nekada htjeli poslati neki mail sa mobitela ali niste imali nastimane postavke i niste bili u mogucnosti
evo sada prvo za one koji imaju [email uklonjen] mail adresu (dakle ko god ima bilo kakav net od BIHNET provajdera ima i ovu adresu)
udjete na mobitelu u messaging(u ppruke) pa otvorite mail--settings--new account
-Account name kucajte sta hocete
-Email alert - stavite koji hocete
-Connecting using - active internet
-Email adress - [email uklonjen]
(xxxxxxx=061 ili 062 i vas broj)
-Connection type - POP3
-Incoming server - in.mail.bih.net.ba
-Username - koje koristite i za konektovanje na net
-Password - koji koristite i za konektovanje na net
-Outgoing server - out.mail.bih.net.ba
moze se jos i na www.bhmobile.ba u settings ovog maila nariktati da salje sms notifikaciju za svaki mail

NAPOMENA: da bi ovo sve radilo morate imati nastimanu GPRS funkciju
Ovo je bilo stimanje za @bih.net.ba mail (dakle bihnetov)

A EVO SADA I ZA GMAIL OPCIJE

NAPOMENA:treba da imate kreiran mail na www.gmail.com (ko nema lahko je napravitit)
sada se i na gmailu moze staviti preusmjeravanje sto treba i uraditi na settings- forwarding and POP, i preusmjeriti na [email uklonjen]
Dakle udejte na svoj mail pa settings pa Forwarding and POP/IMAP i ukljuciti ovu drugu stavku i ukucati navedeni mail

Sad za svaki primljeni mail na gmailu dobicete sms (besplatno) da imate novi mail i klikom na link u poruci moze se procitati taj mail

A za slanje e-maila na mobitelu otvoriti http://m.gmail.com ukucati username, password ici na compose mail i to je to. Kad otvori compose mail tad staviti tu stranicu pod bookmark
PREPORUKA:preporucujem za pretrazivanje neta mini operu
OVE PSOTAVKE RADE 100 % NA MOBITELU SONY ERICCSON K550i (VALJDA RADE I ZA DRUGE)
NADAM SE DA CE OVAJ VODIC NEKOME I POSLUZITI
P.S. ako je ovakva tema vec bila molim da se ne javljate sa odgovirma bilo vec i ko to ne zna jer uvijek postoje neki novi koji ne znaju

AKO POSTOJE NEKE GRESKE OBAVJESTITE ME JER SAM SAM PISAO TUTORIAL

by ZIPPOO aka Abu_Rahmany

admini stavite u zanimljivije ili u vodice ako to jos radi

edit:
evo sada sam vidio da postoji i palikacija za gmail
ukudajte preko moba ovo
gmail.com/app i skinite aplikaciju za lakse slanje i citanje gmaila
velicina aplikacije je 160 kb
svaka cast za trud !!
Heh , jako zanimljivo ovo imam podeseno , prava stvar za one koji vole provoditi duze vremena na internetu , a i na mobitelu naravno.
Svaka cast mumi na ovome =)

btw .. ovo moze samo onaj ciji mobitel podrzava GPRS pristup!
               torQ7u je napisao/la:
Copy/Paste odnekle ?

Haje ba reci istinu

Necemo ti nista (:

Ako si ti ovo piso svaka cast !

pa ja kad nesto copy/paste onda to i napisem jer nemam razloga da radim drugacije

ovo sam ja sastavio i po svom telefonu sve izlistao i zato sam se i potpisao za vodic

p.s. nemam se razloda pravdati al eto da to rascistimo
ovo isto sam posto i na bihnetov forum
see ya

@xPozer
ustedio sam ti trud hehe
vidimo se preko nisana

Post dobio aplauz od banks

Ma kao da je teskoo sjesti za PC 5 minuta i provjeriti sve to............cccccccccc

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.