Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 100 bodova

Problem sa kompjuterom [100 bodova]

459 pregleda · 20 odgovora · otvorena 23.01.2008. u 14:00

E vako.. Kad god udjem u neku igricu, nakon nekoliko minuta igranja automatski se ugasi kompjuter. Skeniro sam kompjuter sa AVG antivirusom i nista ne pokazuje (nema virusa)... Mozel mi iko pomoc molim vas..

Evo 100 bodova, sto prije pliizz...
da ti nije preopterecen komp ?
da nemas puno bespotrebnih stvari na kompjuteru koji mu mogu skodit a i usporit ga ?
Osisti coolere usisivacem ?
http://gamers.ba/procitaj.php?id=30559&forum=6
Probaj premjestit RAM u 2 port
udji u bios i vidi temperaturu procesora pa nam javi ?
-Moze bit i da ti se odkacio cooler sve fino namjesti usisaj ...

bodove nezelim....

Zadnji edit: 23.01.08 u 08:42:09

gledaj to je i meni bilo i vecini nas znaci sve sto trebas uraditi je otvoriti komp fenom skinuti svu prasinu sa komponenti ocistiti coolere i onda dobro usisati nakon toga ti se sigurno nece gasiti a ako vec bude kupi novi cooler
Ne nije to ptoblem, koliko imas rama, i koju igru igras, fali ti rama, opadne pshicihal memory tako se nekako zove, i rezultat je turnOFF.
coDe je napisao/la:
Ne nije to ptoblem, koliko imas rama, i koju igru igras, fali ti rama, opadne pshicihal memory tako se nekako zove, i rezultat je turnOFF.

OMG... igram counter, crysis, san andreas( ponekad).. Imam 2 gigabajta rama (jel to dovoljno )

Sad cu probat ocistit kulere i ostalo.. Pozz.
Ocisti kulere fino i nista nemoj dirati samo skines pazljivo prasinu imao sam isti problem i vratis ga zatvoris i gotovo je!!

Al pazi moras ugasiti kompjuter !
skini sebi NOD32 on ti sve skenira svaku mapu.....i siguran si 100% od svakog virusa....a moze ti i od igre biti kao meni sta je izbacivalo....!
-toXic.- je napisao/la:
OMG... igram counter, crysis, san andreas( ponekad).. Imam 2 gigabajta rama (jel to dovoljno )

Sad cu probat ocistit kulere i ostalo.. Pozz.

Kad budes kod usisavanja, usisaj kablove mozda su se zaprljali
Salim se, nemam pojma onda...
restart comp. , kliknes del dok se prikaze maticna, ides power, hardwer monitor, i vidis koja je temperatura, onda mi javi na PM koja je temperatura, ako bude veca od 50, otvoris comp. i uzmes cetkicu i fino sve kulere ocistis, jer se zacepe i nemogu da glade maticnu, do toga je 100 %
pokusaj uraditi system restore, mozda pomogne.

START

ALL PROGRAMS

ACCESSORIES

SYSTEM TOOLS

SYSTEM RESTORE

vrati fino komp na dan prije nego sto ti se pojavio problem

GL
Zavisi do RAMa ili napajanje ili ocistiti prasine. Siguran sam da do napajanje i RAM-a onda zamjeni!
---> http://thepiratebay.org/tor/3953935/TuneUp_Utilities_2008___Patch

---> http://www.ccleaner.com/download

---> Istekaj sve kablove i vidi dali su ti zapetljani(ako jesu,otpetljaj ih)

---> otwori komp i ako imas kompresor ispushi dobro svu svu prasinu pogotowo iz napajanja i coolera

---> obrisi komp vlaznom krpom

---> probaj sve lijepo ustekati i vidi dali je ishta pregorilo ili se strgalo..

Javi mi care jeli uspjelo?
Jeli ti se gasi samo kad igras igrica ili i ovako

da ti nije mozda napojna otisla
Parmak je napisao/la:
Jeli ti se gasi samo kad igras igrica ili i ovako

da ti nije mozda napojna otisla

Citiram
"Kad god udjem u neku igricu, nakon nekoliko minuta igranja automatski se ugasi kompjuter"
Najvjerovatnije je preopterecenje komponenti.
To jest Graficke kartice.
Ako ima gomila prasine između rebara graficke to moze dovesti do pregrijavanja. Kada igras igrice graficka se puno vise grije nego samo u Windowsu.
Posto vidim da imas solidnu graficku trebas provjeriti i napajanje tj. NAPOJNU. Ako ti se graficka napaja i preko 6 pin konektora provjeri koliko treba napajanje grafickoj a koliko ti daje napojna da +-12V Railu.

Pozz

FIT
dARioo` je napisao/la:
Citiram
"Kad god udjem u neku igricu, nakon nekoliko minuta igranja automatski se ugasi kompjuter"

Ajde popusimi muski spolni organ ... logicno je da se gasi i ovako.. dajem svoje misljenje etrabau mi nikakvi bodovi ni ta sranja .... ako neznas odgovor suti .
Parmak je napisao/la:
Ajde popusimi muski spolni organ ... logicno je da se gasi i ovako.. dajem svoje misljenje etrabau mi nikakvi bodovi ni ta sranja .... ako neznas odgovor suti .

Netrebaju ni meni bodovi al trebao si procitat temu i vidjet da je napisao kad udje u igricu da mu se rr komp :S
EDIT : necu da se rapsravljam da mu se gasi komp i tako valjda bi napisao
"rr mi se komp iz cista mira vamo tamo ,ali napisao je kad udje u neku igricu al eto "
sve u svemu necu da se raspravljam ~

Zadnji edit: 23.01.08 u 08:41:32

dARioo` je napisao/la:
Netrebaju ni meni bodovi al trebao si procitat temu i vidjet da je napisao kad udje u igricu da mu se rr komp :S

jok ti si procitao , ako se gasi kada udje u igru zasto se nebi gasio i kad nije u igri ?
preopterecenje , malo memorije !
igice imaju save , ofo ono ... i vjerovatno gdje je destinacija za save , na tom disc malo mjesta . probaj malo osvjezit , pobrisat stavki !
preopterecen ti je hard disk mozda, nesto obrisi sa njega .pusti ba ovi sto pricaju usisaj sve komponente , nisi lood valjda da to radis(nidje vezze) ,LOL , nema ti to veze,samo malo opusi ventilator kakav usisivac ba.
ako opet bude isto neznam ***ami . vidi sa nekim rodjakom ili jeranom koji se razumije u to

eto ovi koji kazu da im nije do bodova ok meni jeste jer imam 0, daj meni bodove ako oni nece .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.