Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 120 bodova

Sistem pitanjca 200bodova

272 pregleda · 16 odgovora · otvorena 16.01.2008. u 18:54

Ovako ... sutra odoh na pijacu da kupim CD za Windows Profesional 2002...

Imam :C i ...Partcijalu (kako se to vec zove)

Lik mi je rekao da slike stavljam na tako kad nesto budem opet dizao da mi ostanu slike i jos necega...

1.Jel slike samo nadem i kopi i ubacim na MyComputer/ i kad dignem tu ce mi biti ?

2.Zapamtio sam kod dizanja sisteama da kliknem na pocetku CPU kad se upali na tipku DELETE i odem na BOOST cini mi se zatim sta dalje radim ...

Jarane ako se ne razumijes dobro ... nemoj se upustati u to ... dodaj me objasnit cu ti sve fino ... ili ako si blizu mogu ti ja uraditi format diska i to zelis prebaciti na D particiju ...

EDIT: Ja sam postavljo temu kako format racunar pogledaj .. ako ces sam raditi bice ti od pomoci ...

Zadnji edit: 16.01.08 u 12:57:42

ma vidi sve spasis na d i kad obaras i dizes samo ces uraditi to na c particiji nece biti problema slike koje su na d ostace
evo naso sam jedno upustvo lagano po kojem sam i ja naucio.. znaci samo oznacis :C a sto zelis da ti ostane stavi sve na D...nista lakse

upustvo

1.spremite sve fileove da se ne bi poslje pokajali
2.restartajte racunalo i odmah nakon paljenja pritiscite tipke F1 ili Delelte
3.nakon sto udjete u bios nadjite stavku
First Boot Device ,Boot Priority ili nesto tako...
4.kada ste to nasli stavite cd rom kao first boot device
5.nakon toga spremite te postavke
6.onda ubacite cd od windows xp i restartajte racunalo
7.nakon paljenja opet pritiskajte F1 ili Delete
8.Nakon loadiranja pojavit ce vam se ,ako zelite da instalirate XP ,pritisnite ENTER,i
ako zelite popraviti xp , pritisnite slovo R
u ovom slucaju pritisnite ENTER
9.poslije tog prozora pojavit ce vam se XP licenca, tu pritisnite F8 kako bi nastavili instalaciju
10.nakon toga se pojavljuju particije . Najcesce su to dvije ili vise particija.
Uzmite C particiju jer se svi fileovi tamo smjestaju, ako ne zelite drukcije.
Izaberite particiju C i pritisnite ENTER
11. nakon toga pritisnite slovo C za nastavak
12. Poslije toga imate mogucnost da pritisnete slovo F za formatiranje
13.kada ste to pritisnuli ,racunalo se formatira i restarta
14.ostavite racunalo da se samo upali
15.nakon toga pocinje instalacija WINDOWSA XP

Zadnji edit: 16.01.08 u 13:09:36

objasnjavam na msn'u

objasnio sve. ako treba chat log i SS :\

Zadnji edit: 16.01.08 u 13:15:20

1.Odgovor : Slike si prebacis na D disk ili koji vec i ostat ce...windows CD samo formatira C dick jer je na njemu sistem..

2.Ogovor care : treba da se automatski pokrene formatiranje,i kasnije si imas za slagat jezik itd... vecinom se ceka.. znaci kad je CD unutra samo stisces DELETE i na BOOST i treba da sve radi..

Nadam se da sam ti pomogao..
jeste tu ce ti bit buraz mozes mi dat bodove trebaju mi mauahahah
Kao sto ti je u C:, kad udjes, imas one foldere Program files, WINDOWS etc. Isto tako udjes u D: I napravis novi folder "Slike" i u nju ubacujes, i kad oces da format ili nesto, samo C: formatiras..

@ lol, dok napisah, vec 5 odgovoirlo xD
@ KoRn : Citaj! Ja dok sam napisao, vec je vas petero odgovorilo >

Zadnji edit: 16.01.08 u 13:03:11

Ne znam koliko ti je HDD ali moras imati makar 2 particije , ja bi ti preporucio i 3 !

Znaci Cut/Paste sve slike sa C: na D: i onda sistem digni na C: i slike ce ti ostati ...

Kad bi napravio 3 parcijale , na 3 ostavljas programe i onda mozes Obarati i dizati sistem svaku semicu sve ce ti isto biti !

btwrobaj potraziti XPProfessional SP3 ili SP2 sa 2007 Upadate ! Extra su a i nema Bugova koliko ima inace , cak dobijes i nekih posebnih tema !

RadeoN. je napisao/la:
jeste tu ce ti bit buraz mozes mi dat bodove trebaju mi mauahahah

Nice spam!

corrNie[A] : Nemoras mu ponavljat 100x,sve sam mu objasnio kako treba... samo kapiras od svih ovde sta treba uradit..pa nije glup da cita 100x iste postove..
ma lol . nema tu nauke ... owako !
Ako ti sad podjeljeni dicovi , na C i D onda ;
- prije nego rusis sitem , sve sho kotas da ostavis poslije rusenja prebacis na C disc ( na onom na kojem ti je system ) , zatim formatiranje D disc ( onaj na kojem ti nije system) , a to je jednostavno , samo desni click na disc u myComp i opcija format . owako ces obrisat sve sa disc D ! Zatim , kada ti je D cist , sve sto kontas da ostavis nakon rusenja , stavljas na D disc ( slike , muzika , video ... ) , a onda rusenje systema.
ako ne znas kako to ide , javi za edit enjoy
Znaci sve prebacis sa C particije ... (muzika,slike,video, programi ) na D: particiju .... kad si to uradio ...
pocnes format ... nemoj zaboraviti kad dodjes koju da format nemoj da krenes D: da formatis ... fino procitaj i razgledaj ... odaberi C: foramt i ... onda ides dalje ...
imas sve objasnjeno

http://free-bj.htnet.hr/colicweb/xp%20instalacija.html

1:Sve ce ti ostat na D...kad dignes sistem slike ce ti bit tu i sve ostalo....

2:imas gore sve objasnjeno kako instalirat
kako da pocnes i kako zavrsit...

Zadnji edit: 16.01.08 u 13:11:39

Torque je napisao/la:
Ne znam koliko ti je HDD ali moras imati makar 2 particije , ja bi ti preporucio i 3 !

Znaci Cut/Paste sve slike sa C: na D: i onda sistem digni na C: i slike ce ti ostati ...

Kad bi napravio 3 parcijale , na 3 ostavljas programe i onda mozes Obarati i dizati sistem svaku semicu sve ce ti isto biti !

btwrobaj potraziti XPProfessional SP3 ili SP2 sa 2007 Upadate ! Extra su a i nema Bugova koliko ima inace , cak dobijes i nekih posebnih tema !

- taj SP3 moze samo kod Struje da nadje

- a te teme moze ... opet samo kod Struje da nadje
Skala sve objasnio lijepo ....na msnu

sry ljudi ali covjek mi sve u notepad pospremio napisao i to je to:
Sve sto hoces da sacuvas ubaci na : D disk ili narezi sebi na cdove i pri dizanju sistema ako budes sam dizao pazi da ne pobrises nista sa sekundarnog diska a to je : D disk.
man1aQ. je napisao/la:
ma lol . nema tu nauke ... owako !
Ako ti sad podjeljeni dicovi , na C i D onda ;
- prije nego rusis sitem , sve sho kotas da ostavis poslije rusenja prebacis na C disc ( na onom na kojem ti je system ) , zatim formatiranje D disc ( onaj na kojem ti nije system) , a to je jednostavno , samo desni click na disc u myComp i opcija format . owako ces obrisat sve sa disc D ! Zatim , kada ti je D cist , sve sto kontas da ostavis nakon rusenja , stavljas na D disc ( slike , muzika , video ... ) , a onda rusenje systema.
ako ne znas kako to ide , javi za edit enjoy

sistem se nerusi vec restarta

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.