Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Oboriti sistem i dici [50pts]

0 pregleda · 20 odgovora · otvorena 12.01.2008. u 16:02

Eo znaci imam virus u comp. i odlucio sam oborriti sistem.

E ajde neka mi neko fino objasni, postepeno, kako oboriti sistem.

Poslije toga neka mi fino objasni koji su potrebni programi da bi podigao sistem i gdje ih skinuti (imam vistu na cd-u) al treba mi npr nod32, ofis...

Usput da ne dizem temu imam problem ovaj

kako povecat prozor ?

pozZ
1. Nabavi CD Win XP Pro (po mogucnosti SP2, ako vec nemas SP3 )
2. Restart
3. Udji u BIOS (pritisci Delete tipku dok se pali komp., dok pokazuje proizvodjaca maticne itd.)
4. Namjesti da se prvi CD boota, to nadji u Boot options, ili u Advanced Options
5. Spasi i ugasi, pa kad se restartuje cekaj dok se ne pojavi Press any key to continue..., pa pritisni neku tipku
6. Pricekaj dok ucita sve fajlove, pa particionisi disk (nadam se da imas dvije particije, pa formatiraj prvu i na nju instaliraj, ako imas dvije ili vise, pritisni enter za install i format na particiji na kojoj je sad instaliran XP)
7. Stavi NTFS Format (Quick)
8. Kada to zavrsi i restartuje komp. i pokaze se ponovo prikaze poruka press any key to continue... ne pritisci nista, pusti da ide dalje, onda ce se upaliti instalacija Windowsa i tu prati sve korake, jednostavno je, upisujes samo podatke...
9. Restartuje se komp. i upalis Windows, sve je instalirano.

Mozda je bolje da iskoristis System Restore ili da skeniras komp. s NOD-om i Spybot Search & Destroy. Ta dva programa su inace najbolja te vrste.

Postavljen je Windowed Mode u CS, pa stavi Full Screen.

Zadnji edit: 12.01.08 u 10:14:15

povecati prozor ?

options ,video , run in a window :S
b0nezfTW je napisao/la:
povecati prozor ?

options ,video , run in a window :S

thx qme, ako moze aplauz
pre par dana ista tema bila
covjek se evo namucio da objasni kako se radi pa pogledaj

ovo je od do

http://gamers.ba/procitaj.php?id=11424&forum=7
da se ti nemijessas u to nesto ces sijebat fino zovnes nekog hakera rodjaka ili lika iz oglasa
1.Restart racunar
2.Uci u BIOs na tipku F2 ili DELETE(zavisi koji je bios )
3.Otici u biosu ..gdje su komponente Cd , hdd , flopy ... prvo postaviti Cd pa zatim HDD
4.Save and Exit
5.Kad vam izbaci da je cd zavrtio .. prikazat ce Vam text i tacke kako se pune .. kad se napune 3,4 tacke pritisnite ENTER
5.Pritisnuti tipku ENTER ,,, patim F8
6.Dobijate prozor na kome imate , Prikazan HDD , Vi pritisnete ESC
7.Dobili ste sada svoj HDD ... sad ako imate jednu particiju .. pisace C .. ako dvije C i D .. uglavnom Sistem Windows particija je C
8.Odaberete C particiju i klik ENTER , zatim imat cete ponudjeno ... DELETE (L) , FORMAT (F)... Izaberite FORMAT
9.Format ce uraditi u kratkom roku ... nakon cega ce se rr racunar
10.Sljedece sto treba je to .. da ce sam racunar poceti instalaciju windows-a VI samo trebate pratiti i unijeti Cd key od XP-a
11.Popuniti ... datum sat .. jezik i slicno kako Vam bude izbacivalo ..
12.Nakon sve zavrsenog .. sistem ce se dici .. i bit ce Vam FOrmatirana C particija ...
13.Naredno sto morate je to sto cete morati Instalirati drivere od graficke zvucne i slicno !

emYREE??? je napisao/la:
da se ti nemijessas u to nesto ces sijebat fino zovnes nekog hakera rodjaka ili lika iz oglasa

tisina pls
gledajte :

da li se ja smijem upustati u to ? mozel se nesto zeznut ?

i ja ocu da mi bude ono C i D a ne samo C lockal disk

i gdje mogu naci one osnovn programe koji ce mi kasnije trebati... microsoft offis itd..
emYREE??? je napisao/la:

Pa nije to neka mudrost, samo je bitno iskustvo, da ne pogrijesi i onda odose svi dokumenti...

Zadnji edit: 12.01.08 u 10:22:43

sLLayer je napisao/la:
gledajte :

i gdje mogu naci one osnovn programe koji ce mi kasnije trebati... microsoft offis itd..

vidi nemozes nista zeznut(sprziti itd) nego samo moze past sistem a npr neces znat ga dici
ali lagano je qme vjeruj,samo citaj na eng i next,stavljaj kvake i malo eng znaj i m digo si system

a kad dignes system install drivere sve

a kad dignes sistem oficce ti dodje sam na njemu
sLLayer je napisao/la:
gledajte :

to ces uraditi tako sto obrises tu particiju (tamo gdje formatiras, opisao sam u prvom postu) i onda pritisnes c za stvaranje nove, napises koliko ce biti velika, mislim koliki ce biti prostor i onda pritisni enter, onda ono sto je ostalo, unpartitioned space (ili tako nesto) opet pritisni c ali ovaj put odmah enter pritisni posto ces sav preostali za drugu particiju ostaviti, nakon cega ce ti ostati 8 MB, ili tako nesto, ne znam za sta.

btw. office ne dolazi uz instalaciju windowsa, moras nabaviti instalaciju officea za to, ne bi onda prodavali office, svi bi onda kupili vistu i dobili office 2007
od tekst. editora, dodje samo Notepad

Zadnji edit: 12.01.08 u 10:34:40

xxxkaka je napisao/la:
dodje i office nisam glup

jesi li siguran da si ti instalirao OS
mozda si instalirao neku unattended instalaciju, pa vec u njoj imas office, ali kod nas, obicnih smrtnika, nema office-a u instalaciji Windowsa

Zadnji edit: 12.01.08 u 10:41:25

emYREE??? je napisao/la:

u pravu momak

btw:add me na msn da ti dam broj ako oces imas msn moj u profilu cus
ej nije to problem, sve ti je objasnjeno ne moze biti bolje(objasnjeno) et i nemas se u sta upustati kad vec to imas sve napisano
NecoLL!x je napisao/la:
ej nije to problem, sve ti je objasnjeno ne moze biti bolje(objasnjeno) et i nemas se u sta upustati kad vec to imas sve napisano

da

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.