Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje

server.pomoc

286 pregleda · 9 odgovora · otvorena 08.01.2008. u 14:25

pomozite mi napravio sam server i kako sad da ljudima ne dajem ip a da oni ulaze na njega to znaci da ga traze na "internet" a ne na favorites
nemogu ga nac na INTERNET. (koliko ja znam)
vec uradi ovo
www.whatismyip.com

odi tu uzmi ip i daj jaranima ... i jos samo dodaj port na kraju 27016 ili 27015 sve zavisi koji si stavio kada si pravio server...ovako mora moci

GL
               Cod3 je napisao/la:
sv_lan 0 - u konzolu od servera..

Sljedeci korak ides na stranicu www.whatismyip.com i onda dodas na taj ip samo udp port

da i sv_lan 0 to sam zaboravio napisati
Znaci kada instalirash cs dodje ti ono dedicated Server udjes u Valve i ima crvena icona Half-Life kliknes 2x i udje ti u prozorcic imash ukucas ime servera kolko playera,koji port mozes staviti 27015,27016,27017 kakav hoces ides onda StartServer i udje ti i odes na stranicu

www.whatismyip.com tu imash svoj IP Racunara i dadnes mu taj IP i on ti udje da igrate ! znaci kada ti prenoci server do sutra nece ti moci da udje jer ti nije dinamicni IP onda odes na ovu stranicu napravis USER i skines program NO-IP www.no-ip.com napravis vamo account i bude ti dinamicni ip samo 1 IP.

GL & Hf
Samo da nadovezem, ja mislim da sv_lan 0 ne radi.

Naime, ja sam radio sa sv_lan 0 i nije mi se niko mogao konektovat. Probao sam sa sv_lan 5 i radilo je.

Probaj i ti sv_lan 5

A evo objasnjenje:

Pokrenite ikonicu Dedicated Server
Otvorite, i namjestite sve po vasoj volji, ali zapamtite Port.
Kada ste napravili, na novom prozoru nadjite tab "Console"
Ukucajte sv_lan 0 ili ako to ne radi: sv_lan 5
Otidjite na ovu stranicu i na taj IP dodajte svoj port. Npr: IP vam je: 178.456.77.789 a port koji ste izabrali je 27015 Sada napravite IP adresu vaseg servera: 178.456.77.789:27015 i svima podijelite taj IP.

Nije ni odakle c/p ovo sada ja pisao!
Izvinite na duplom postu ali samo da kazem:

Drugi MOGU naci vas server, ako ste na pocetku pravljenja servera oznacili "INTERNET" a ne "LAN"

Gl!
moze 1 pitanje za sve one koji znaju odg.
ja sam kuco ip adress od servera i nece da mi ga doda na favourite server.Iznerviro sam se totalno xDxD
joj boze ! ! !
e Jarane nemozes to moras dat ip ccc !! il stavis ovdje konkurs za admine taj server !;) i onda se zainteresuju neki i udju ! :P hvala

Post dobio šamar od bunny

Aj molim vas procitajte temu do kraja pa onda dajite odgovore. Zao mi vas vise samarat.
Dakle lik vas ne pita ni za ip ni za dns.
Trazio je kako da mu server bute u listi server na internetu.

Eh pravi odgovor je nazalost ne moze tj ako je non steam.
Da bi ti server bio izlistan u listi servera na internetu potrebno je da se tvoj server konektuje na glavni server i onda ga taj glavni server stavi u listu. Medjutim -nomaster komanda kod non steam servera cini da non steam serveri mogu raditi, ali ih nema na oficijalnoj listi.

Hvala

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.