eh....zanima me kako da dignem system na racunaru.....ako mi padne.......bodovi osigrani...
0 pregleda · 20 odgovora · otvorena 07.01.2008. u 00:24
^^ na desktopuZadnji edit: 06.01.08 u 18:32:02
| ubacis CD od WIndowsa , rr komp . Pisat ce ti da pritisnes bilo koje dugme na tastaturi da ti ocita fajlove sa CD-a zatim ti ide formatiranje diska . mozes tu podjeliti diska na dijelove . bla bla . .. LAGANO JE , SAMO CITAJ I PRATI UPUTE.. I INSTALACIJA WINDOWSA .. EJ SAMO UBACIS CD .. RR KOMP I PRATIS UPUTE .. NISTA LAKSE .. EVO TI U KORACIMA 1.UBACIS WINDOWS CD 2.OCITAVANJE DISKA 3.ForMATIRADNJE HDD-a (citas na engleskom.. ) 4. POCETAK INSTALACIJE WINDOWSA .. Napravis tu Jezik Tastature .. sat, Ime kompjutera.. administrator name , password od administratora... 5.Kraj insalacije 6.Imas resejkl bin ^^ na desktopu |
| e znam to....ali ima li jos koji nacin npr..da ja kucam nesh.......ono c/documents...kontas...bez tog cd/a |
| Moras imati bootabilni win xp CD. Zatim ides u BIOS i namjestis da ti se boota sa DC/DVD ROMA. Zatim rr komp i kaze ti da pritisnes bilo koju tipku da ti se boota sto i uradis. Nakon toga imas vise opcija : repair set new win xp (tako nesto, ne pamtim dobro) ... Ako hoces da postavis novi system onda ides to set i izaberes particiju i stvar rijesena ostalo je uglavnom linearno. |
| ubacis CD od WIndowsa , rr komp . Pisat ce ti da pritisnes bilo koje dugme na tastaturi da ti ocita fajlove sa CD-a zatim ti ide formatiranje diska . mozes tu podjeliti diska na dijelove . bla bla . .. LAGANO JE , SAMO CITAJ I PRATI UPUTE.. I INSTALACIJA WINDOWSA .. EJ SAMO UBACIS CD .. RR KOMP I PRATIS UPUTE .. NISTA LAKSE .. EVO TI U KORACIMA 1.UBACIS WINDOWS CD 2.OCITAVANJE DISKA 3.ForMATIRADNJE HDD-a (citas na engleskom.. ) 4. POCETAK INSTALACIJE WINDOWSA .. Napravis tu Jezik Tastature .. sat, Ime kompjutera.. administrator name , password od administratora... 5.Kraj insalacije 6.Imas resejkl bin ^^ na desktopu |
mislio sam na ovog...
Zadnji edit: 06.01.08 u 23:57:06

| ubacis CD , Zatim ulazis u BotMenu ( ulazi se najcesce sa tipkama f4 , il f11 ) to ti pishe odmah dok PC pocne sa radom ! Kada prihvati botmenu sa CD - a onda si na Horsu ![]() Prvo ide system Repair ; Zatim odabirash koji ces sistem da dignes (to prvo procitas prije nego dizes novi,koji ti je sadasnji,da ne zajeb3sh to,procitaj u system na control panel) Kad pocnes da dizes novi system, sve je standard , podesavanje osnovnih funkcija (sat , datum , vremenska zona , modem , net. ofo ono ) ... Kada napokon starta windows , mooj ti je savjet PRVO drivere da instal , i ne okanjivaj se dok ne uspije svaka instalacija ![]() GL ; Ako nisi nikada sam radio , nek ti neko pokaze , za svaki slucaj ! |
ma znam meni je boot-ovan cd... |
| http://www.ic.ims.hr/xp/install_xp.html Evo jarane ne moze biti jednostavnije. Sve ti je objasnjeno u slikama. |
| ima ne pijaci kupit cd za dizanje i obaranje sistema,uzmes ga onda kad ubacis cd podesis tamo sve sto treba i to je to |
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.