Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

@ Config

276 pregleda · 11 odgovora · otvorena 02.01.2008. u 18:30

Postovani Gameri,nije mi prvi put da sastavljam config znaci nisam R.T.D
Hocu nov kompjuter (Babo placa)
Zelim da mi kazete misljenje o ovome configu (PROCESOR,GRAFA,MATICNA)
-jel ima neka bolja za iste pare ? KOJA ? zasto je bolja ? itd...
Molim vas pomotize sutra idem kupiti a necu da se zaj3b3m.
Ovako izgleda...

Intel Core 2 Quad Q6600 4x2,4 Mhz 8 MB cache 550 KM
DDR2 2x1GB 100 KM
Nvidia GF8600 GTS PCI-E 256 MB 317 KM
MB ABIT AB9 QUAD GT 965 CORE2DUO sck.775 386 KM
kuciste 70 KM
Cooler Silencer 30 KM
HDD 250 GB 150 KM
HVALA....

btw. 1593 KM (plus computers)
Mijenjaj maticnu, tu je stari chipset 965, uzmi Asus P5K ili nesto na taj fazon sa P35 chipsetom.
Ne uzimaj quad core jer ti ne treba uzmi core2duo E6850 ili E6750
Jacu graficku GF 88xx ili HD38xx
preseravate sa ovim cfg/ ovima ! uzmi nesta mirnije i normalnije ! ovamasina nije potrebna ni za jednu vrstu polsa !
               malak je napisao/la:
Mijenjaj maticnu, tu je stari chipset 965, uzmi Asus P5K ili nesto na taj fazon sa P35 chipsetom.
Ne uzimaj quad core jer ti ne treba uzmi core2duo E6850 ili E6750
Jacu graficku GF 88xx ili HD38xx

Hvala za maticnu .... Al netreba mi jaca Graficka ba!
btw. GF88xx nema ispod 500 KM
Club3D CGAX-3872DD Radeon HD3870 512M DDR4 TV+2xDVI 775/2252 - 417 km u genelecu
BRZA JE OD 8600GTS
Dobar conf. samo pogledaj jos mozda nades nesto bolje za te pare ...
Ako ces igrati igrice onda ustedi pare na procesoru.

Posto su Intelovi procesori vecinom namijenjeni za 3D modeliranje , movimaking i programe gde potrebno vrsiti render velike kolicine podataka.

A AMD ti je vise za igrice jer ima mnogo slabije rezultate nego Intel u gore navedenom.

A samim tim mozes ustediti finu paru na procesoru i nadomiriti jos i kupiti jos bolju graficku karticu ako mislis da igras novije igice u vecoj rezoluciji i sa vecim podesavanjima.
               F16HT3RL33T je napisao/la:
Ako ces igrati igrice onda ustedi pare na procesoru.

Posto su Intelovi procesori vecinom namijenjeni za 3D modeliranje , movimaking i programe gde potrebno vrsiti render velike kolicine podataka.

A AMD ti je vise za igrice jer ima mnogo slabije rezultate nego Intel u gore navedenom.

A samim tim mozes ustediti finu paru na procesoru i nadomiriti jos i kupiti jos bolju graficku karticu ako mislis da igras novije igice u vecoj rezoluciji i sa vecim podesavanjima.

Lijepo receno...Znam o cemu pricas....
Vjeruj da igram i igrica i radim moviemaking i radim sa 3d objektima!!! znaci (catia,autocad,vegas,moviemaker,counterstrike itd itd.. bla bla..)
Pa sam se za QUAD odlucio
a za cs treba graficka od tetrisa
Procesor: Quad ti ne treba, uzmi npr C2D 6750 i ustedi 150 KM.
Maticna: Bolje ti je uzeti P5K ili P5B jer su P35 cipset, znaci da podrzavaju Penryn procesore, sto je bolje za buducnost.
Graficka: Za malkice vise love mozes ubosti ATI 3850 koja jede tu GTS-icu za dorucak, rucak i veceru (i uzinu).
Ram: Ne znam koji je, trebas napisati, al uz ovakav ostatak konfiguracije 2 GB je malo, ubodi makar jos 1-2 GB.

PS. Sad vidjoh da kazes da radis u CATIA-i, heh, ipak sam siguran da ti Quad ne treba... Radije uzmi Duo i uduplaj ram.
moja preporuka uzmi ovu graficku VGA ASUS X1950PRO DDR3 256M
B 256BIT i com ce ti letjeti jes da je skuplja cijena joj je oko 450
               mcill je napisao/la:
Procesor: Quad ti ne treba, uzmi npr C2D 6750 i ustedi 150 KM.
Maticna: Bolje ti je uzeti P5K ili P5B jer su P35 cipset, znaci da podrzavaju Penryn procesore, sto je bolje za buducnost.
Graficka: Za malkice vise love mozes ubosti ATI 3850 koja jede tu GTS-icu za dorucak, rucak i veceru (i uzinu).
Ram: Ne znam koji je, trebas napisati, al uz ovakav ostatak konfiguracije 2 GB je malo, ubodi makar jos 1-2 GB.

PS. Sad vidjoh da kazes da radis u CATIA-i, heh, ipak sam siguran da ti Quad ne treba... Radije uzmi Duo i uduplaj ram.

Ovo ti je takodje moj savjet. NAjoptimalnije !!!!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.