Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

napojna vs grafa

143 pregleda · 7 odgovora · otvorena 28.12.2007. u 20:03

ej raja imam problem, na koji sam naletio, radi se o tome sto sam kontao da kupim graf. HD2600pro ili GFORCE 8500gt, sad je problem u tome sto sam nasao negdje sistemske zahtjeve za ove graf, i pise da hd zahtjeva napajanje od 400w(ATX2.2), a ova druga 450w, a posto je kod mene MSI 400w ATX obicna, pitam se da li ce to smetati i hoce li uopste moci da podrzi jednu od ove dvije grafe
Moci ce, al ce biti gutavo, ulozi nekih 100 KM i uzmi nekog Chiefteca od 400 W koji je mnooooogo kvalitetniji od te tvoje napojne.

Mada, sad kontam, ako uzimas jeftinu grafu, sigurno ti nije do izlijetanja dodatnih 100-njak km, uzmi ti graficku, radice ona, ali gledaj da skupis nekih para, pa makar neku polovnu napojnu da kupi. Ali napominjem ti, nisu vazni samo W (snaga). Neki Chieftec ili Fortron (mislim da se ovako pise) od 400 W je mnogo bolji od neke kineske napojne od 700 W.

Zadnji edit: 28.12.07 u 14:12:10

mcill je napisao/la:
Moci ce, al ce biti gutavo, ulozi nekih 100 KM i uzmi nekog Chiefteca od 400 W koji je mnooooogo kvalitetniji od te tvoje napojne.

ma htjeo sam da uzmem hd 2400pro, ali ne uzima mi se jer je graficki interface 64bit
Micha_87 je napisao/la:
ma htjeo sam da uzmem hd 2400pro, ali ne uzima mi se jer je graficki interface 64bit

Ma uzmi slobodno 2600Pro, bolja je od te 8500GT, a usto i manje trosi.
ja sam bas danas u genelecu narucio komp , uzeo sam 2600XT grafu , i kaze meni lik moras imat ovo napajanje od 430 w zove se ATX powerline
SemAAA je napisao/la:
nema sanse

Ti bas krenuo spamati jel?? Daj ba svaku si temu zaspamo ccc
Eto mcill mi misli procitao hehe
za 8500gt nemoraš imat jače od 400w ako je nekakvo dobro napajanje,ja imam 400w chieftech i radi mi sve normalno,jedino što ti je to relativno slaba grafa.
ja sam neki dan kupio lcd 19" i krenuo dignut malo rezoluciju u oblivionu doom-u i te fore al nemože tjerat ništa preko 1024x768,sve cuga i šteka.
ako imaš ikakve šanse kupi onda rađe radeona ali hd2600,jači je od nvidije 8500 ili ako ti ne treba dx10 tj ako nemaš vistu na kompu onda nekakvu nvidiu 7600-7800 ili79xx serije,to su i danas mrak kartice ali ne podržavaju dx10

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.