Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje U kanti Poništeno pitanje

Half Life 2 - Episode 2 instalacija

629 pregleda · 6 odgovora · otvorena 26.12.2007. u 08:35

Pozdrav svima. Prvi put se javljam na gamers.ba i moj problem je vezan za instalaciju igre Half Life 2-EP2. Nacin instalacije, bar onaj koji mi je objasnjen je sljedeci: napravim folder bilo gdje na kompjuteru, u isti kopiram sve fajlove igre sa dvd-a, napravim shortcut za igru u koji onda dodam naredbu -steam -game ep2 i to bi trebalo biti sve. I naravno, kad pokusam startovati igru, pokaze se neka Error-poruka. Napomenuo bih da je slican nacin instaliranja funkcionisao kad sam igrao HL2 i Episode One s tim sto se tada igra pokretala preko neke DOS ikonice, koje u ovoj verziji nema. Ako neko ima savjet bio bih zahvalan.
Moraš imati steam i napravi acc! stavi da sam pomogo u krizi sam!
nemam za edita i na prečac upri desnim clickom i svojstva ili propretis i ondje imaš putanju ikone npr. C/:program files/hl2ep/ep. ali taj folder nemora biti isti tamo gdje si ti stavio ep2 tamo će ti tako pisati! i sada iza toga teksta sa razmacim dodaj naredbu -steam -game ep2 razmak obavezan i stavi da sam pomogo!
Hmm, taj steam account nisam imao ni na Episode One ni na orginal HL2 pa ne znam koliko je to neophodno sada. A ono -steam -game EP2 sam probavao i stalno pise neki error (ne sjecam se tacno sta pise, kad dodjem kuci cu vidjeti). Naravno, ne trebam ni naglasavati da se radi o neorginalnoj kopiji igre.
Vidi moras napraviti steam acc i kupiti igru ako nemas ja imam Half Life 2-EP2 i igrao sam je cool je.Zato napravi steam acc ili kupi od nekoga
Ovi sto ti govore da moras imati steam account, nisu upravu. Ja sam isto igrao HL2 bez steam-a uopce.

Ovako ces uraditi:

1.) Ako mozes instalirati igru, pokreni SETUP i instaliraj..
2.) Ako ne mozes instalirati igru, prekopiraj je u neki folder u x:/Program files/x (Kao sto si uradio)
3.) Crackiraj igru! (U prvom dijelu HL2 je bio folder "Half-Life 2 OFFLINE", u njemu je bila jedna instalacija koja se trebala pokrenuti, mozda tako bude i u tebe)
4.) U Target shortcuta stavi sljedece:
"C:\Program Files\Half-Life 2\hl2.exe" -steam -game ep2
Znaci, pazi na navodnike, -steam -game ep2 mora biti VAN navodnika!
5.) Probaj..

Ako ne uspije, javi ovdje na forumu
Ne treba ti crack kako pisu ovi prethodni,tvoj half-life se instalira pomocu copy-paste,nema sanse da se moze izvrsiti crack jer je sve sredjeno i ceka samo kopiranje na komp,tebi nedostaje ocigledno ta ikona,od koga si nabavio igru mozda ti je on zaboravio da stavi cracked ikonu kad ti je przio dvd 100%,moj savjet je odi na pijacu i kupi novu igrcu 5KM

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.