Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

Problem Zvucna Karta

219 pregleda · 11 odgovora · otvorena 22.12.2007. u 16:06

Znaci instalirao sam drivere sve stavio novu zvucnu ali u kompu je jos ova integrisana i utakarim mic i slushe ne moze :S

Kako da prebacim sa integrisane na ovu sada da nije do toga?

HELP ME
idi u control panel pa ides u sustem onda u device menager i tu ces vidjet da ti nije instalirana
klikni dva puta na proyor koji se otvori i klikni u opciju driver zatim update driveer i ok
i onda ce treayit sa cega ces cd/dvd
Izbrisi stare pa nabaci nove.
ti hoces ubaciti nesto kao soundblaster? a da izbacis integrisanu...

Ako je to odgovori.
bRanC3 je napisao/la:
ti hoces ubaciti nesto kao soundblaster? a da izbacis integrisanu...

Ako je to odgovori.

da ubacio sam novu, hocu da izbacim integrisanu evo probavam ovo sto je malak rekao, a drivere sam skinuo sa neta
Kao sto malak kaze, izbrisi stare i stavi nove, tako je s frendom bilo ...
ma jd siguran sam da jeste.

1. Kad upalis PC udjiu BIOS i nadji gdje mozes disable zvucnu koja ti je integrisana.

2. Save chagnes. > Ugasi PC > ubaci novi sound card > done!

trebalo bi da je to, ako nije pm.
Pa evo ti ovdje sve objasnjeno...

http://tech.yahoo.com/gd/upgrading-your-pc-add-a-new-sound-card/166362

Prvo unnistal Drivere (SoundMAX).
Ides u Computer Managment i nadjes zvucnu! (kod tebe je integrisana tako da treba pisati Intergrated)
Onda (posto je kod tebe integrisana) ides u BIOS (CMOS) i disablujes zvucnu.

Ubacis novu upalis PC, instaliras drivere i uzivaj!
Ajde iz pocetka...

Znaci kad zvucnu karticu (koja je?) ubacis u slot na maticnoj ploci, zatim upalis racunar, automatski moras dobiti poruku "Find New Hardware INSTALL" Zatim ubacujes CD koji si dobio uz zvucnu, i cekiras opciju koja se nalazi ispod , znaci Gornja opcija je Automaticlly Search For Driver, ili tako nesto, a ti odaberes drugu opciju "Manuel" ili Browse... Posto koristim vistu, nije isto kao na XP tako da ne mogu da ti citiram, u svakom slucaju imas dve ponudjene opcije, a ti odaberi donju. Onda ce da ti izbaci onaj prozor "Browse" odaberi cd rom gde si ubacio disk, i klikni na ok , pa na next, ili update driver, onda ce on da trazi, i nadje, pa prekopira u system32, i kliknes na finish. Restartujes racunar i ako ne bude trazio da se ponovi isti proces to je to, ako bude trazio ponovo , uradi sve isto i radice kao i prosli put, i radice 100%..

(ako ti racunar nije izbacio poruku "Find New Hardware" znaci da nije ni prepoznao nikakvo hardwersko mijenjanje) znaci nije u redu ili zvucna ili slot u koji si ubacio....

Ako prepozna zvucnu ali nemas zvuka, idi u Control Panel i udji u Sound Devices, i odaberi koju zvucnu si instalirao...

Javi radi li?

Poz!!!
Nisam kupio novu nego mi je dao drug, izbrisao sam stare drivere instalirao nove, ali opet ne moze :S
tenk je napisao/la:
Nisam kupio novu nego mi je dao drug, izbrisao sam stare drivere instalirao nove, ali opet ne moze :S

pa nije sao drivere da uninstall, moras i staru disable u Computer Managmentu! I isto tako u BIOSU! i tek onda ubaciti novu!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.