Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

podatci [smanjivanje]!

223 pregleda · 6 odgovora · otvorena 02.12.2007. u 20:14

Imam nekih stvari na kompu koji zauzimaju 5 GB ,e sad interesuje me ima li ikakav nacin da ih smanjim, zapakujem ,znaci ista samo da manje zauimaju da ih stavim na CD !I kolko se smanji kad zipujem ?
probas u .rar probas u .zip, uvijek puno smanje. recimo meni se jednom smanjilo s 220ak mb'a na 7
takethree je napisao/la:
probas u .rar probas u .zip, uvijek puno smanje. recimo meni se jednom smanjilo s 220ak mb'a na 7

Zavisi sta kompresujes,recimo jpg slike se skore i ne smanje jer su vec smanjene do maximale.Medjutim ima u winraru da stasvis maximum compresing, ali ako ces raditi nesto od 5 GB,ostavi to preko noci trebat ce podosta.
- rar u rar
Zavisi sta zelis kompresovati, npr slike .jpg i mp3 fajlove skoro nikako ne mozes kompresovati. Svejedno je da li ces koristiti zip ili rar kompresiju, mada rar ima malo (ne toliko znacajno) bolju kompresiju.
mcill je napisao/la:
Zavisi sta zelis kompresovati, npr slike .jpg i mp3 fajlove skoro nikako ne mozes kompresovati. Svejedno je da li ces koristiti zip ili rar kompresiju, mada rar ima malo (ne toliko znacajno) bolju kompresiju.

Nije tacno! Slike se odlicno kompresuju, gotovo da 50% prostora manje zauzmu kasnije.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.