Imam nekih stvari na kompu koji zauzimaju 5 GB ,e sad interesuje me ima li ikakav nacin da ih smanjim, zapakujem ,znaci ista samo da manje zauimaju da ih stavim na CD !I kolko se smanji kad zipujem ?
Diskusija
podatci [smanjivanje]!
223 pregleda · 6 odgovora · otvorena 02.12.2007. u 20:14
Stavi u rar file pomocu winrara
probas u .rar probas u .zip, uvijek puno smanje. recimo meni se jednom smanjilo s 220ak mb'a na 7
takethree je napisao/la:
Zavisi sta kompresujes,recimo jpg slike se skore i ne smanje jer su vec smanjene do maximale.Medjutim ima u winraru da stasvis maximum compresing, ali ako ces raditi nesto od 5 GB,ostavi to preko noci trebat ce podosta.
probas u .rar probas u .zip, uvijek puno smanje. recimo meni se jednom smanjilo s 220ak mb'a na 7 |
Zavisi sta kompresujes,recimo jpg slike se skore i ne smanje jer su vec smanjene do maximale.Medjutim ima u winraru da stasvis maximum compresing, ali ako ces raditi nesto od 5 GB,ostavi to preko noci trebat ce podosta.
- rar u rar
Zavisi sta zelis kompresovati, npr slike .jpg i mp3 fajlove skoro nikako ne mozes kompresovati. Svejedno je da li ces koristiti zip ili rar kompresiju, mada rar ima malo (ne toliko znacajno) bolju kompresiju.
mcill je napisao/la:
Nije tacno! Slike se odlicno kompresuju, gotovo da 50% prostora manje zauzmu kasnije.
| Zavisi sta zelis kompresovati, npr slike .jpg i mp3 fajlove skoro nikako ne mozes kompresovati. Svejedno je da li ces koristiti zip ili rar kompresiju, mada rar ima malo (ne toliko znacajno) bolju kompresiju. |
Nije tacno! Slike se odlicno kompresuju, gotovo da 50% prostora manje zauzmu kasnije.
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.