Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

PLS HELP(20bod)

0 pregleda · 20 odgovora · otvorena 29.11.2007. u 14:50

zaglavio mi se cd u kompu..kako da izvadim?
sve mi bilo rega pokrenuo sam cd i da izvadim cuo se nekakav cudan zvuk kao da grebe i ne moze izaci
trebalo bi da se nalazi jedna mala (ali bas mala rupica na tom cd-romu) i moras necim veoma tankim da tu "probodes" nesto kao nekom tankom iglicom. ako to nadjes uspio si
Uzmi igli, ili spajalicu (i ispravi je) i nadji na optickom uredjaju s prednje strane malu rupicu (otprilike 1,5 mm promjera) i gurni tu iglu u nju. Latica ce izaci, sa cd-om...
- rekao sam ti sve

- bodovi ne trebaju

da owi su ti rekli za rupicu

P.S. uz citac/rezac bilo DVD ili CD dobijas iglicu(mada wise izgleda kao kljuc koja je bas za to namjenjena)
pokusavao sam guro,guro ruka me zabolila nece da izadje,cuje se nesto kao da sam zakacio ali nece..
je li da gurnem iglu dok je upaljen komp ili.. ?
g0dsoN4mi0 je napisao/la:
pokusavao sam guro,guro ruka me zabolila nece da izadje,cuje se nesto kao da sam zakacio ali nece..

mozes

ako i to neuspjes onda ces morati na silu da ga otvoris
Stari bosanski nacin UDRI PO NJEMU
g0dsoN4mi0 je napisao/la:

Sta sam ti ja ns msn rekao, za tu iglu i sve, i najbolje je da otvoris komp ako nemoze sa iglom...
My computer, desni click na ikonu cd-a, eject ?
wAP je napisao/la:

ccc idola,ja se ovdje ubi njemu smijesno
SK2`maxeL je napisao/la:
My computer, desni click na ikonu cd-a, eject ?

kada otvorim my computer on ne ocita cd,ne moze da ga prepozna,ne pise mi nista ono disc E: ovo ono..
wAP je napisao/la:

owo ako nece ni sa iglom ni kad ga rasklopis .Kad ga rasklopis(mislim komp)problem je izwaditi CD...........swejedno je za iglu(bio komp ON/OFF)................................ako nece kupi now CITAC CD je razjebo komp
ja moram prvo izvaditi cd pa onda kupovati novi citac..sad trazim nacin da izvadim cd
Cekaj josh do weceras kad ISKUSNIJI dodju,ali sry mislim da ces citac(ili sta imas)morati slupati da bi CD izwadio
ma ako ti ne cita na my comp, izvadi ga, ispcupaj cd na silu i kupi novi citac... stas se peglat ionako je vjerovatno crk'o
sqL! je napisao/la:
ma ako ti ne cita na my comp, izvadi ga, ispcupaj cd na silu i kupi novi citac... stas se peglat ionako je vjerovatno crk'o

gdje da kupim novi citac ?koliko je para od prilike ?
Ako ne mozes izvaditi s iglicom (mada mi je nejasno kako ne uspijevas) onda lijepo iskopcaj skroz cd-rom iz racunara, otvori 4 vijka s donje strane, skini limove i izguraj ladicu naprijed.
mvp4mi0 je napisao/la:
ugasi komp iz struje i rasklopi ga

Tako je rasklopi ga !! Ili ovo sto je Cobra rekao !
sqL! je napisao/la:

Ne lupetaj ba! Ako se zaglavio cd, ne mora znaciti da je citac crko.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.