Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pozdrav Generaciji

569 pregleda · 17 odgovora · otvorena 17.11.2007. u 16:21

POZDRAV GENERACIJI

Za svu djecu koja su rodjena i prezivjela 1950-te, 60-te , 70-te & 80-te !!

Prvo, prezivjeli smo i rodjeni smo normalni, iako su nase majke kad ih je boljela glava pile aspirine, jele hranu iz konzervi, pusile i radile do zadnjeg dana trudnoce i nikad nisu bile testirane na dijabetes.
U to vrijeme nisu postojala upozorenja u stilu "Cuvati daleko od domasaja djece" na bocicama sa ljekovima, vratima i ormarima. Mi, kada smo imali 10-11 godina nismo nosili Pampers-e i pisali se u krevet.
Kao djeca, vozili smo se u autima bez pojasa i vazdusnih jastuka i nismo morali imati kacige na glavi kad se vozimo biciklom ili na rosulama.
Pili smo vodu iz crijeva za zalivanje baste a ne iz flasica kupljenih u supermarketu.

Dijelili smo flasicu Cole sa nasim prijateljima I NITKO nije umro zbog toga.
Jeli smo mlijecne sladolede, bijeli hljeb i pravi puter, pili Cole koje su i tada bile pune secera ali nismo bili debeli zato sto smo se STALNO IGRALI NAPOLJU
Izlazili smo iz kuce ujutro i igrali se cJeli dan, sve dok se ne upale svjetla na ulici, zmurke, planova, klisa, klikera, Partizana i Nijemaca, kauboja i Indijanaca, zaloga i svega ostalog sto je samo djecija masta bila u stanju da smisli.
Ne rijetko, nitko nije mogao da nas nadje po cjeli dan.
I nikad nije bilo problema...

Provodili smo cjele dane praveci trokolice od otpada iz podruma, spustali se niz ulice zaboravljajuci da nismo napravili kocnice...Nakon par padova, slomljenih prstiju i modrica
naucili smo kako da rijesimo i taj problem..
Mi nismo imali imaginarne prijatelje ni probleme sa koncentracijom u skoli. Nama nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti. Mi nismo imali skolskog psihologa i usmjerivaca pa smo ipak zavrsavali nekakve skole.

Nama nisu prodavali drogu ispred skole...
--nismo imali Playstation, Nintendo, X-box, nikakve video igrice,

--nismo imali 99 kanala na televiziji (vec samo dva),

--nismo imali video rekordere, surround sound, celularne telefone, kompjutere, Internet, chat rooms.......

MI SMO IMALI PRIJATELJE I MI SMO ISLI NAPOLJE DA SE DRUZIMO S NJIMA !

Padali smo sa drveca, znali se posJeci na staklo, slomiti zub, nogu ili ruku, ali nasi roditelji nikada nisu isli na sud zbog toga Igrali smo se lukovima i strijelama, pravili katapulte i bacali petarde za Novu Godinu i sve smo to prezivjeli bez poslijedica!
Isli smo biciklom ili pJeske do prijateljeve kuce, zvonili na vrata ili jednostavno ulazili u njihovu kucu da se druzimo i budemo zajedno!
Kad upadnemo u probleme sa zakonom, roditelji nisu placali kauciju da nas izvuku.
U stvari, bili su cesto stroziji nego sam zakon!

Poslednjih 50 godina su bile najplodonosnije godine u istoriji covjecanstva. Nase generacije su proizvele najbolje izumitelje i naucnike do danas. Imali smo slobodu, pravo na greske, uspjeh i odgovornost. I naucili smo da zivimo s tim !

I ti pripadas toj generaciji?

CESTITAM!

MOZDA CES ZELETI DA PODELIS OVO SA OSTALIMA KOJI SU IMALI SRECE DA ODRASTU KAO PRAVA DJECA, PRE NEGO STO SU DRZAVE I VLADE POCELI DA ODREDJUJU KAKO TREBA DA SE ZIVI !

Mozda bi bilo dobro poslati ovu poruku i vasoj djeci da vide kako su njihovi
roditelji odrastali.

Pozdrav generaciji.
moja jaranica je ishla na takmicenje sa ovim monologom...
fkt je dobar tekst
pa da jebote bas je prije u to vrijeme bilo bolje , mjesto sto mi sad provodimo vrijeme za compom oni su bili napolju il u gradu ganjali trebice i zegali a mi sad tu gledamo link uklonjen je bilo bolje prije al et novo doba nove generacije nove vrste zabave stas
Dobio na email

Podijelio sa generacijom jer sam zadovoljan sto sam prezivjeo te godine ludosti, nestasluka i sto sam prezivjeo onaj usrani rat.

Iznimno sam zadovoljan textom i svaka cast ko god ga je napisao.
svaka cast ko god da je napisao.... fakat predobro..

dokaz je samo kad pogledas Nadrealiste....i vidis one "budale" Djuru, Neleta, Sibera, Zenita i ostale... 

Nea vishe Yugoslavie

i doista mi je zao sto nisam ranije rodjen
dobar tekst.. hehe generaciji..Za svu djecu koja su rodjena i prezivjela 1950-te, 60-te , 70-te & 80-te !!
istina tekst svaka cast za onoga ko ga je napisao.....

a mi samo blejimo po kompu i igramo igrica
Brate od tebe nisam nishta manje ni ochekivao! Text odlichan!
               Vilenjak je napisao/la:
Dobio na email

Podijelio sa generacijom jer sam zadovoljan sto sam prezivjeo te godine ludosti, nestasluka i sto sam prezivjeo onaj usrani rat.

Iznimno sam zadovoljan textom i svaka cast ko god ga je napisao.

pravo mi se svidja text jer kao da ga je neko pisao po mojim dozivljajima i desavanjima
kako je to samo bilo dobro vrijeme kad se izlazilo napolje ujutro oko 9 sati a ulazilo u kucu oko 12 navecer
naravno netreba ni napominjat da nisam imao komp,igrice nikakve(usvari jesam segu ali je fudbal i zmira ipak bili vazniji od igrica)
onda blatare,zicane pracke,pucanje zobinih bobica kad sazriju,pravljenje koliba,kucica na drvecu,pravljenja brana u nasoj Sokolusi,penjanje po lipama i krovovima kuca,fatanja cura za guzicu dok bi isle u cariju ( ja sam tad imao 10-14god)
igranje kosarke i fudbala na dzamijskom i na rukometnom igralistu
paljenje vatri na putu pa onda bjezanje od policije,gadjanje papagaja i ostalih kucnoh zivotinja u komsiluku
onda islo se po sumama i potpisivalo u drvece ili na neke potoke pecat riba i jos mnogo toga ali mi je sad mrsko pisat
e kako jeto bilo dobro vrijeme u usporedbi sa ovim sad kad raja samo sjedi ukuci i igra NFS,countera,WOWa i mnogih drugih igrica pritom zderuci kolu i jeduci cips i sedmicno jednog izlaska iz kuce(osim skole) a neki cak ni jednom
i onda se zali raja sto nema prijatelja sto novu god i prvi maj provodi uz kompjuter sto su svi bolesni,debeli,histericni,nezadovoljni,ljuti,u svadji sa roditeljima,u svijetu droge i u raznim drugim situacijama
svasta se ja napisa ali morao sam jer me bas vratilo u moje djetinjstvo koje i nije bilo tako davno (prije 6-7 god) ali se dosta toga za to vrijeme promijenilo
pozz
Svaka čast ko god je ovo napisao i smislio,da je bar na trenutak kao prije,a ne danas nacionalizam vlada,nikada nećemo napredovati dok se ne ujedinimo i dok se 3 VUKA na vlasti ne dogovore dostojanstveno kako dolikuje razumnim bićima...Znam da je prije bilo mnogo bolje,ali samo iz priča,volio bih da sam živio u Titovom vremenu !
Sjetim se '97 i '98 ostajali do 1 sat poslije ponoći,bezbjedno i mirno,nisi strahovao ni sekunde,a danas ne smiješ do 11 kako treba ostati vani,noževi rade bez potrebe,pištolji,palice...
Što se tiče igre tih godina Playstation je bio HIT kojeg se igralo subotom kod havera turnir u Socceru,nije bilo sjedenja za kompjuterom i bavljenja ostalim glupostima u današnje vrijeme....
Pa eto na neki nacin mi je drago sto sma Vas posjetio na ovo.

CUVAJTE SE I BUDITE MI DOBRI

[Hook]
Can't be touched
Can't be stopped
Can't be moved
Can't be rocked
Can't be shook
We hot
When will you niggaz learn

Came to get crunk
Came to bring life
Came to get it started
Came to get it right
Turn down the music
Turn up my mics
When will you niggaz learn

[Magic]
I mean what I speak
I do as I say
I hustle, I grind
Don't get in my way
I'm pimping my hoes
I'm jacking my foes
I spit at the police and duck my P.O.'s
I ain't going to court
You can call a judge
Tell him kiss my ass
Cause I ain't gonna budge
And I ain't going back to lock up
You trying to glock a pop up
I ain't going back to court
And I'm never gonna stop the puffing
Not for nothing
The block they need me
The streets they need me
The club scene nigga
Is mine believe me
You don't believe me

[Hook]

[Trouble]
Open your hearts for me
Look what I got for you
You in the presence of greatness
I'll make it hot for you
Pass the rock to me
Block and I'll run with it
Here for the game
And all the pussy that come with it
So full of focus
I'm Insistent on keeping it going
The Franchise, I exist in a league of my own
Expect attention unfamiliar with being ignored
The truths back, Katies locking and closing the door
Brick wall in the road
I won't move
The King
I'm like Roy in the ring
I can't lose
Show the face of what compares to mine
You wanna war
Mother fucker I ain't hard to find
Now holla back, nigga

[Hook]

[Roy]
I move when my heart say move
Fierce like a lion
Got nothing to prove
Stubborn as a hot damn mule
God in my corner
Nigga can't lose
Trying to take me out my hot damn shoes
See how quick I jump up and give you bitches the blues
They gonna see you on the hot damn news
And that ain't even nothing
Linking me to the crime
Not a print, not a hot damn clue
Beating these niggaz down
Is what I came to do
And I ain't playing bout a hot damn rule
Shaking you niggaz down
If you ain't paying your dues
We passing up yo block and ohh
My screws are loose
Don't call my hands
Cause you gonna make me act a hot damn fool
Dead discussion, you will not win
Cause I will not lose
S obzirom na obzir da je moj obzir obzirniji od vašeg obzira, vaš obzir ne dolazi u obzir.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.