Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

linux:ubuntu

187 pregleda · 7 odgovora · otvorena 16.11.2007. u 23:43

ovako;
dosad sam sve koristio windows,linux nisam ni probao.Danas sam inst. ubuntu i nista ne kontam kako ide :S
mozeli neko upustovo?Sta trebam prvo uraditi?
ti si lud sto si instalirao linux...jest da ima nekih opcija , da ne moras imat orginalan cd key za update-e ali je glup do bola..
               nFk`crYbabY je napisao/la:
ti si lud sto si instalirao linux...jest da ima nekih opcija , da ne moras imat orginalan cd key za update-e ali je glup do bola..

zasto je glup?Zato sto ga ne kotnas

UUUU, prijatelju, predlazem da povuces rijec, Linux je sve ali samo ne glup...

A za temu, pa niko ti ne moze ukratko reci kako i sta, malo Google-aj, ima i domaca linux zajednica (ne znam link), malo sam isprobavaj i klikaj, i shvatices kako je ubuntu fenomenalan operativni sistem.
               mcill je napisao/la:
UUUU, prijatelju, predlazem da povuces rijec, Linux je sve ali samo ne glup...

A za temu, pa niko ti ne moze ukratko reci kako i sta, malo Google-aj, ima i domaca linux zajednica (ne znam link), malo sam isprobavaj i klikaj, i shvatices kako je ubuntu fenomenalan operativni sistem.

ma ja sam ga inst. bez brisanja xp-a
a tamo nikako ne mogu da namjestim konekciju.Dobio sam cd od druga koji je takode tek sad krenuo sa linuxom,kaze da je se kod njega konekcija samo od sebe napravila :S
Prije svega linux nije glup....mozes skidat viruse za win ne mogu ti ista lol...nema virusa a prije svega free source je sve
evo ti forum za sve sto oces :

forum.linux.org.ba

a konekcija ide ovak :

otvoris konzolu i kucaj:
sudo pppoeconf i enter i onda ce ti Wizzard i snaci ces se
GL

ne mozes tako pricati za OS linux,kad ga nisi ni koristio...

ja koristim linux vec nepunih 5godina,i pokazao se kao najbolji OS (+sto je jedini free OS)

a tebi sto trebaju neka objasnjenja,mozes pogledati mozda ima tutor na www.tutorijali.com ili .net...pa tamo potrazi,ne mogu ti ja ovako reci sta,kako i to
               C.R.Schmidt je napisao/la:
Prije svega linux nije glup....mozes skidat viruse za win ne mogu ti ista lol...nema virusa a prije svega free source je sve
evo ti forum za sve sto oces :

forum.linux.org.ba

a konekcija ide ovak :

otvoris konzolu i kucaj:
sudo pppoeconf i enter i onda ce ti Wizzard i snaci ces se
GL

probao sam to i ne funkcijonise.Pocne traziti i na kraju nema rezultata :S

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.