Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Anketa

G.ba prijedlog [Casopis]

0 pregleda · 20 odgovora · otvorena 12.11.2007. u 22:04

Da li ste za Gamers.ba casopis?

Da, naravno! 0 · 0%
Ne, ne dolazi u obzir! 0 · 0%

Ukupno glasova: 0

Prijavi se da glasaš
Znam da je Gamers.ba leader medju gaming site-ovima u BiH, a i sire. Ovo je moj prijedlog, tj. ja bi licno volio da se pokrene Gamers casopis zbog toga sto:

1.) Prvo i prvo, to bi bila dobra reklama za G.ba (kao i majice za koje se nadam da ce biti...)

2.) Mislim da dio vas (pretpostavljam mali) ima sporu konekciju, te zbog toga bi ovaj casopis mogao pomoci onima na "Dajl-Apu", koji se zele informirati, saznati, nauciti...

3.) I mislim da bi svi (ili bar vecina) to htjeli, jer bi to bio veliki korak za G.ba

------------------------------------------------------

Ovo je tema koja je direktno pitanje: Za ili Protiv?

Ako se vecina vas odluci za DA, te da Shulz, Lizzd, i ostala kompanija budu za DA, moglo bi se to rijesiti.

------------------------------------------------------

I sad na kraju teme, zelim odma da predlozim Torq-a da bude odgovoran za dizajn casopisa.

Hvala!
ja sam ZA,samo ne znam koliko je to ostvarivo...potrebno je mnogo truda,puno manje je trebalo za majice,ali opet nista od toga

Zadnji edit: 12.11.07 u 16:08:28

Čaosopisi tog tipa su davno izasli iz mode, svako ce prije doci da procita i pita na siteu, nego da kupuje novine za 2-3 KM.
Znaci odgovor: TOTALNO NEPOTREBNO!

Post dobio aplauz od Schulz

ma naravno da sam ZA , al tu je ideju teze realizovat nego onu sa majicama. Tu treba nac sponzora , i jos milion stvari da bi to bilo kvalitetno. Mislim da prvo treba sacekat da Ado odbije ili prihvati onu ideju sa majicama pa cemo onda ici dalje.

Treba pod prvo tim napraviti, ogroman, organizovan tim, koji mogu kvalitetno uraditi zadatak koji im se zada (recenziju, testiranje etc). Pod drugo, veoma je zahtjevno, treba dosta truda i para uloziti, te relativno dosta vremena pricekati kako bi se stekla popularnost i kako bi ljudi poceli kupovati casopis.

Ja sam za.
moKe je napisao/la:
Čaosopisi tog tipa su davno izasli iz mode, svako ce prije doci da procita i pita na siteu, nego da kupuje novine za 2-3 KM.
Znaci odgovor: TOTALNO NEPOTREBNO!

Slazem se mislim da je to napotrebno bacanje para i truda jer ce svi ici na ww.gamers.ba nema veze imaju li sporu konekciju. Super ideja ali bolje bi bilo neke lekte kao reklama za site
Pod prvo nepitas se ni ti, ni schulz, ni Lizzard nego bU...

Drugo: Velika investicija a niko ne garantuje da ce uspjeti.

Trece: Niko skoro nema Dial-up konekciju moza mali broj, svi imaju Cable ili ADSL konekciju.

Cetvrto: Majce su Iplativije nego casopis,.

Peto: Nemoze biti samo jedan Dizajner casopisa, i nemoze casopis pisati 3-4 ljudi, tu treba citav tim da bi se napisala jedna tema a ne Citave novine...

Zadnji edit: 12.11.07 u 16:13:13

Zao mi je sto to moram reci...
ALI NEMA NISTA OD TOGA BOLAN... stvarno si mislio da se to moze izvesti..

cheers bRanC3.
Ideja propala u startu . . .
E-magazin i nekako , ali casopis NE !
Mislim da je slicna ideja bila pokrenuta prije mozda 1god i naravno nije uspjela . . .

Puno se para u to treba uloziti i opet bi taj ulagac na kraju bio u minusu . . .

Cheerz
Da, naravno
al sad mislim da je to stvarno neostvarivo...
Kad ovako ima samo po 15tak "novih" vijesti u mjesecu ( a i josh nisu recenzije napravljene) i sad bi neko od toga pravio casopis
pa nema dovoljno za sitea a kamoli casopisa

btw. bilo bi to finoo, al ne vjerujem da ce biti ista od toga..
al eto fin prijedlog
eXeL!!! je napisao/la:
treba puno truda i posla za to

Svi to znamo!

Pitam samo ko je ZA, a ko PROTIV!?
Ma bilo ti je toga HACKER , PC PLAY itd itd...bilo je tih novina odavno jos,tako da to nije nishta novo ili furka neka,ali svakako da je KORISNO,i nebi bila losa ideja uopce...samo moze pomoci,odmoci nikako.
Hmmm nisam za....jer kada se digne populacija na g.ba....onda ce doci nekih "šabana" koji ce samo pitati i spamati...

Zadovoljan sam,... i ovako...ne treba nam casopis...
Trebale su se samo te majice ostvariti ali otom potom...
mislim ja sam za al svi su upravu sto se tice velike investicije i svega toga naravno da bi volio da ima i to i mnogo drugih stvari na taj fazon al jbg
ma ima vec previshe casopisa o pc-u ne vjerujem da bi neko to kupovao btw sta bi bilo u njemu
tesko .. al' izvodljivo naravno konkurencija je tu ! svi znamo da postoje "vodeci" PC casopisi, koji su tu na "sceni" duze vrijeme .. ipak kad obuhvatimo sve segmente sto se tice ovog prijedloga ... NE ! mozda bi se i napravilo nesta ... ali vjerujem da bi bilo kratkog vijeka ... naravno danas svaki 2 covjek koristi net ... tako da klasicno citanje vise i nije tako "zanimljivo" .pdf filovi su tu ...

Ja sam Za, naravno.

Ali ti sa sigurnoscu mogu reci, da nista od toga nece biti.

Kao prvo i prvo, Ado a.k.a bU ovaj site posjecuje jednom u pola godine (Nista se to ne moze bez njega)

Kao drugo i drugo, U to bas treba uloziti truda, ali i pogurati parama, sto nevjerujem da bi i jedan member g.ba htio. (Cast izuzetcima)

Kao trece i trece, Ado je zaokupiran Dernekom, i po meni ga uopste ne interesuje g.ba (Mozda mali postotak)

Ali vrijedi probati, eto barem, da nam maice naprave :/

Sretno u daljem radu

Zadnji edit: 12.11.07 u 16:18:24

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.