Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Morrowind vs Oblivion

270 pregleda · 20 odgovora · otvorena 03.11.2007. u 16:29

dakle,da cujem ko je za Morrowind a ko za Oblivion i zasto!

Po meni je morrowind bolji.Dosta duze traje,i nekako te uvuce u svoj svijet
oblivion je bolji, zasto ?
z*** mnogo toga lepse uradjeno, bolje oruzije sve
BTW morrowind stariji 545653905850938 godina , oblivion MAJKAaa
Morrowind bolji, itekako! Duzi, zanimljiviji, nije zahtjevan. Oblivion, tu i tamo, perverzna grafika, i 99% ljudi ga je uzelo z*** grafike.
vlx. je napisao/la:
oblivion je bolji, zasto ?
z*** mnogo toga lepse uradjeno, bolje oruzije sve

al samo to kod njega i jest bolje,ima ljepsi svijet.A kad igras brzo ti dosadi,nije zabavan kao morrowind,ja po teme ocijenujem rpgs a ne po ljepoti
eXtibO4mi0 je napisao/la:
Morrowind bolji, itekako! Duzi, zanimljiviji, nije zahtjevan. Oblivion, tu i tamo, perverzna grafika, i 99% ljudi ga je uzelo z*** grafike.

bas tako i ja mislim
boNe je napisao/la:
iskreno neznam kakvo je ni jedno ni drugo:S:S:S

Zasto odgovaras onda btw Oblivion puno bolji (grafika, prica, oruzije ...) mada i morrowind ima svoje cari

Zadnji edit: 03.11.07 u 11:46:41

Struja-.- je napisao/la:
Zasto odgovaras onda btw Oblivion puno bolji (grafika, prica, oruzije ...) mada i morrowind ima svoje cari

Ocito nisi igrao Morrowind pa tako pricas.

Zadnji edit: 03.11.07 u 11:51:09

Struja-.- je napisao/la:

izgleda da su se kod obliviona samo trudili oko grafike.Dok su svijet zaostavili,izbaceno je dosta magija,oruzja mnoge klase i jos dosta toga je osiromaseno u oblivionu
Gunfort_ je napisao/la:
izgleda da su se kod obliviona samo trudili oko grafike.Dok su svijet zaostavili,izbaceno je dosta magija,oruzja mnoge klase i jos dosta toga je osiromaseno u oblivionu

djaba kad je gotivna grafika ... raja se na to "loze"

@ eX moja sreco kad sam ja igrao ovaj rpgs i slicne ti si mamu pitao sta ti visi medju nogama ? kontash
Struja-.- je napisao/la:
djaba kad je gotivna grafika ... raja se na to "loze"

@ eX moja sreco kad sam ja igrao ovaj rpgs i slicne ti si mamu pitao sta ti visi medju nogama ? kontash

ko kaze da se raja fura na to?Mozda oni koji nemaju pojma sta je to dobar rpg.Kakva korist od grafike ako igra nije nimalo zabavna(ovo ne govorim za oblivion,jer je ipak dobra igra )

A kad je bio izasao morrowind znas koliko je ljudi bilo navalilo na njega i jos ih ima koji i danas dan igraju a oblivion u opste nije taliko popularan
qodson. je napisao/la:
ja ne znam ni sta je to ne znam ni o cemu pricate hahhahahha

lol,pa sto se onda javljas?!
Gunfort_ je napisao/la:
ko kaze da se raja fura na to?Mozda oni koji nemaju pojma sta je to dobar rpg.Kakva korist od grafike ako igra nije nimalo zabavna(ovo ne govorim za oblivion,jer je ipak dobra igra )

A kad je bio izasao morrowind znas koliko je ljudi bilo navalilo na njega i jos ih ima koji i danas dan igraju a oblivion u opste nije taliko popularan

pa hvala ***u da nije sve do grafike .. al sto jest igrica je tako lijepo uradjena za oci ... narawno da dobar rpg cini prica, sama ideja o toku igrice .. grafika je samo jedan segment igre (koji je danas jako bitan) koju god noviju igricu hocemo da instal uvjek prvo otvaram Read me file da bi vidjeli koju configuraciju je potrebno imati da bi je uopste pokrenuli a najvise nam trazi dobru graficu, RAM itd. svi smo vec upoznati sa tim !

ja postujem tvoje misljenje morrowind je jedan od boljih rpg.a koji je izasao ... al svako ima svoj ukus i cejf igranja za mene je oblivion extra ... a izmedju toga postoje i "cike strucnjaci" koji daju ocjene za igrivost, pricu, grafiku, zvuk bla bla bla i koliko se sjecam Oblivion je dobro prosao kroz svki casopis i dobio extra ocjene za njegovu kreaciju ...

from GameSpot

edit : hahahah mogli bi do zore o ovome ... nice tema

Zadnji edit: 03.11.07 u 13:59:12

Meni je definitivno Morrowind drazi. Po meni dosta zarazniji i interesantniji. Iskreno, nakon igranja Morrowinda, malo sam se razocarao kada sam poceo igrati Oblivion. Nema to"nesto" sto je Morrowind imao.
pa zato sam i otvorio ovu temu da vidim misljenja drugih,a nisam ja rekao ad on nije dobio dobru ocjenu vec da on nije izazvao frku oko igranja kao sto je morrowind
Struja-.- je napisao/la:
pa hvala ***u da nije sve do grafike .. al sto jest igrica je tako lijepo uradjena za oci ... narawno da dobar rpg cini prica, sama ideja o toku igrice .. grafika je samo jedan segment igre (koji je danas jako bitan) koju god noviju igricu hocemo da instal uvjek prvo otvaram Read me file da bi vidjeli koju configuraciju je potrebno imati da bi je uopste pokrenuli a najvise nam trazi dobru graficu, RAM itd. svi smo vec upoznati sa tim !

ja postujem tvoje misljenje morrowind je jedan od boljih rpg.a koji je izasao ... al svako ima svoj ukus i cejf igranja za mene je oblivion extra ... a izmedju toga postoje i "cike strucnjaci" koji daju ocjene za igrivost, pricu, grafiku, zvuk bla bla bla i koliko se sjecam Oblivion je dobro prosao kroz svki casopis i dobio extra ocjene za njegovu kreaciju ...

from GameSpot

edit : hahahah mogli bi do zore o ovome ... nice tema

Postoji i cika marketing. Sve je to izmanipulisano kako bi imali sto vecu prodaju.

Ocit primjer - Razer. Kad vidis intro klip od njihovih miseva/tastatura etc, nafuras se, i hoces da kupis. Kad kupis, ni upola ne izgleda tako kao na klipu.

Btw, najvaznije je pripremiti trziste, pa onda poceti prodavati.
ajd da budemkratak navescu samo stvari koje mi se nisu svidjele .. jer ima puno onih koje jesu

morrowind:
-mali milion bugova i glicheva je najveci nedostatak,

-nacin na koji je bio uradjen spellcasting, podsjecam: izaberi spell, pritisni R pa castaj, pa ako failash, j/bo si jeza u ledja jer te protivnik vec dobro umlatio ..

-kad se desi da lik promashi sa strijelom s pola metra udaljenosti (frustrirajuche)

Oblivion:
-igra nije imala nekih znacajnih nedostataka, barem sto se tice tehnickog djela, prica je bila solidna,

- system requirements su pain in the ass .. ali i morrowind je u svoje vrijeme bio ista pricha ..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.