Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Prostor na disku

0 pregleda · 12 odgovora · otvorena 21.10.2007. u 00:34

eh ovako : imam ukupno 250 GB prostora raspodjeljena na 2 parcijali C: i D: al u plusu kad sam kupovao racunar stavili su mu samo 30 gb na C: a ovo ostalo sve na D: i sad meni se popunio C: tih 30 GB i sva mi muzika i filmovi idu na taj disk (automatski) pa ne mogu vise nista da stavim ni muziku ni filmove a D: disk mi ostao prazan. Pa jel se moze kako 100 GB prebacit na C: disk ili nekako napravit da mi muzika i filmovi idu na D: bez da Obaram sistem ili nesto slicno ?

Dao bih bodova da imam al nemam nista ... Pa ako moze da admin da aplauz ako mi neko pomogne...
moze preko PartitionMagica ali ti je to rizicno dosta zato sto imas podataka
a zar nemozes jednostavno muziku ,filmove,spotove etc sve sto niisu sistemski filove samo kopirat na drugu particiju
jer kakve veze ima gdje drzis podatke osim ako nisu sistemski i oni imaju svoje mjesto tj.particiju
a da probas pa samo oznacis ono sto ti treba..cute
pa tamo u drugu particiju paste? ^o)

haha...napravi to..

SySteM.eRrOr je napisao/la:
a da probas pa samo oznacis ono sto ti treba..cute
pa tamo u drugu particiju paste? ^o)

haha...napravi to..

Nije cute vec CUT...

Znaci, oznacis te foldere sa muzikom filmovima i sta vec hoces i onda desni klik i kliknes CUT, zatim odes na particiju D: i ondje gdje zelis da smjestis sve to kliknes desni klik pa PASTE, i sav taj sadrzaj ce biti prebacen na D: particiju...
Kako ba ne kontate ili mi vi objasnite tacno kako:

ja uopste ne stavljam to na C: nego kad na desktop prebacim ono mi samo odred da mi bude u C:
alba.- je napisao/la:
Kako ba ne kontate ili mi vi objasnite tacno kako:

ja uopste ne stavljam to na C: nego kad na desktop prebacim ono mi samo odred da mi bude u C:

omg.....slusaj,Windows ti je instaliran na particiju C:\
tako da sve sto stavis na Desktop stavio si u stvari na particiju C:\ (jer ti se Desktop nalazi na toj particiji)

mozda bi najlakse bilo kada bi selektovao sve ono sto hoces da prebacis na drugu particiju,zatim sa desne strane tog foldera ides na opciju Move i onda odaberes particiju na koju zelis da to prebacis
omg........

ljudi ti rekoshe gore, ne moze biti da ti ne dozvoljava da prebacis fileove na D
Al PONOVO KAD PREBACIM NA D PA PONOVO STAVIM NA DESK PONOVO MI BUDE PROSTOR POPUNJEN NA C: SAMO JE RAZLIKA U TOME STO SAM SAD SAMO DOBIO DA POPUNIM JOS MALO PROSTORA I NA D:

SAD CE MI RECI DA NE PREBACUJEM NA DESKTOP. MORAM PREBACIT NA DESK JER MI SVAKODNEVNO TREBA .. DA VAM UNAPRIJED ODGOVORIM...

JEL IMA IKAKAV PROGRAM DA PREBACIM GB SA D NA C ?

pa naravno da ti se puni prostor na c particiji kad stavljas muziku i ostalo na desktop..a desktop ti je u C:\Documents and Settings\user

i sta god ti stavljao punit ce ti s c particija..tako da stavljaj na d..a ne na desktop..na desktopu si pravi particije ako oces
formatiraj racunar i podjeli diskove kako oces bez ikaki zafrkancija i bez ikaki rizika niti programa .........
Rješenje
alba.- je napisao/la:
Al PONOVO KAD PREBACIM NA D PA PONOVO STAVIM NA DESK PONOVO MI BUDE PROSTOR POPUNJEN NA C: SAMO JE RAZLIKA U TOME STO SAM SAD SAMO DOBIO DA POPUNIM JOS MALO PROSTORA I NA D:

SAD CE MI RECI DA NE PREBACUJEM NA DESKTOP. MORAM PREBACIT NA DESK JER MI SVAKODNEVNO TREBA .. DA VAM UNAPRIJED ODGOVORIM...

JEL IMA IKAKAV PROGRAM DA PREBACIM GB SA D NA C ?

da ti ja objasnim sada
odes na my computer,onda izaberes local disc d
onda imas kako ti je naziv racunara i onda my document i sa desktopa ako hoces filmove da prebacis folder od filmova ides na ikonu desni klik cut onda u my documents tu past i onda otidji na ikonu create schortcut i tu shortcut ikonu prebaci na desktop i tad ce ti fimlovi biti na d disku
Jao lika...

Nemoj stavljati na desktop vec prebaci sve na D.

Ljudi su ti zato i stavili tako, da sve ono sto neces da izgubis kad foramt komp ti bude na D a sistemski filovi, programi i slicno na C jer ih mozes svaki put install.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.