Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 5 bodova

slika

266 pregleda · 12 odgovora · otvorena 15.10.2007. u 17:33

ovako,imam jednu sliku.ona je u .bmp formatu.i kad je pomocu paint prebacim u .jpg izgubi kvalitet i neka slova i brojke se ne vide.Ima li ko rjesenje da se ne izgbi kvalitet.
photoshop on ti je najbolji
Pa u tome i jeste fazon kod prebacivanja iz bmp u jpg, smanjiti kvalitet ali i znacajno smanjiti velicinu datoteke. ja u tu svrhu koristim Irfan View, pa eto, isprobaj...
IrfanView definitivno ( http://www.irfanview.com/ ) . Samo otvoris sliku preko njega i onda ides File > Save as > i dole odaberes JPG... to bi trebalo biti to =)
mcill je napisao/la:
Pa u tome i jeste fazon kod prebacivanja iz bmp u jpg, smanjiti kvalitet ali i znacajno smanjiti velicinu datoteke. ja u tu svrhu koristim Irfan View, pa eto, isprobaj...

probao,opet izgubi.a slika mi je potrebna
ima li ikoji drugi nacin
ewo sacu ti poslati u PM
RzA^ je napisao/la:
ewo sacu ti poslati u PM

Skinuo sam jedan program i nista opet slova mutna

Daj ljudi pomozite,ubicu se
AdinSN je napisao/la:
Skinuo sam jedan program i nista opet slova mutna :\'( :\'(

Daj ljudi pomozite,ubicu se

Probaj ovo u Irfan View, kad kliknes na Save As, u dnu klikni na kvacicu pored Show Options Dialog, i s desne strane Save Quality podesi na Best.

Vrijedi pokusati, mada se ne nadaj, posto kao sto rekoh prebacivanje u jpg format znaci i gubljenje kvalitete, i ne mozes ti sad izmisljati toplu vodu...
Ne mozes da prebacis sliku iz BMP formata u JPG a da pri tom ne izgubis na kvalitetu, kao sto ne mozes da u flasu od 1 litre naspes 2. ACDSee 9 Photo Manager ima opciju da pri konvertovanju iz BMP u JPG biras koji ces kvalitet, tj. da sebi mozes podesiti omjer koji tebi treba, ako me razumijes
ReaConverter 5.0 Pro

Konvertujes ..pravo dobar program .. iz bilo kojeg formata u bilo koji GL
adinsn pa kako sto ovi gore rekose svrha konvertovanja u takav format i jest smanjivanje velicine i automatski kvalitete date slike
znaci nemozes imat oboje i malu i kvalitetnu sliku
nemozes cojka ubijedit hehe
beavis je napisao/la:
Ne mozes da prebacis sliku iz BMP formata u JPG a da pri tom ne izgubis na kvalitetu, kao sto ne mozes da u flasu od 1 litre naspes 2. ACDSee 9 Photo Manager ima opciju da pri konvertovanju iz BMP u JPG biras koji ces kvalitet, tj. da sebi mozes podesiti omjer koji tebi treba, ako me razumijes

http://www.softpedia.com/progDownload/ACDSee-Download-5266.html

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.