Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno

Windows Black problem

495 pregleda · 13 odgovora · otvorena 04.10.2007. u 19:19

Dobro vecer cjenjeni korisnici ovog portala. Imam jedan problem. Naime, skinuo sam sa neta Windows XP Black edition. Ovaj OS je kao neka vrsta patcha na postojeci Windows XP. Nakon sto sam skinuo, instalirao sam ovaj dodatak. Sve, od boot screena do fontova je izmjenjeno (mislim na izgled samog windowsa) ali najgora stvar je sljedeca;

Kada zelim da pokrenem CS (inace u OpenGL) javi mi error i kaze da ovaj video mod nije podrzan (na ovom djelu sam poceo da razvaljujem neke stvari po sobi). Prebacim ja na d3d makar malo da se smirim, medutim nema sanse fps 5 :S. (jos par stvari po sobi sam razlupao)

Otvorim IE, i dok scrollam neku stranicu prema dole uzasno sjecka, inace citav racunar je primjetno usporen.

Nadam se da ste shvatili moje muke i sljedece pitanje postavljam:

Da li je moguce sa system restore da vratim sve kao sto je bilo npr juce?

Ako ne to, da li ima neki drugi nacin da uklonim ovo sranje ?

Napominjem da format ne dolazi u obzir.

Bodova nemam ali nek admin nagradi samarom onaj aplauzom

Instaliraj drivere za graficku, provjeri da ti DX nije pobrkan, kucaj dxdiag.exe u Run komandu.
Rješenje
uninstal temu za pocetak (ako ne moze onda system restore) ili prebaci sve sto ti treba sa c: na neku drugu particiju ili dvd-e cd-ove i lagani format ..... te teme obicno koriste dosta resursa ..... ali na tvojoj konf :S nesto tu smrdi ... virus ? adware ? scan sve .... vidi cpu i mem usage .....
jel ti mrsko da mi objasnis kako ? (glup sam )
               Breakingah je napisao/la:
jel ti mrsko da mi objasnis kako ? (glup sam )

Nisi glup! Ako hoces System Restore, idi na Start Run Accessories System Tools System Restore, prati upute i izaberi neki datum prije nego sto si instalirao tu temu.

Prije toga, otvori Task Manager, i klikni na Process, uzmi screenshot i postavi ovdje, lakse cemo ti pomoci.
start>sitings>controlpanel>add oe remov programs nadzes temu koju si skino i remov
momci ne shvatate nije u pitanju tema nikakva. Ovo dodze kao patch za xp koji u stvari radi KAO da imam instaliran dx10 bar tako pishe da radi...
momci ne shvatate nije u pitanju tema nikakva. Ovo dodze kao patch za xp koji u stvari radi KAO da imam instaliran dx10 bar tako pishe da radi...

objasnio na msn
nope... sistem restore ne moze... nudi mi samo da vratim sistem 3 sata unazad... nemam nista od toga.. kad bih ga mogao vratiti ko danas u 3 onda bi bilo nesto...

Drug, neko je gore rekao da ti lijepo formatiras disk, i upravu je bio. Prije instalacije si trebao procitati readme fajl i moguce posljedice koje ta instalacija moze donijeti...
ajde admine ako ti se da poredaj ovim momcima aplauze. Kad sve skupim sto su mi rekli dodoh do rjesenja. Hvala svima
jel ti moze system restore na neki drugi dan, sa strane imas kalendar pa odredjujes datum(ovo je u slucaju da ne znas bas najbolje sa system restorom, jer nisi naglasio kakav si)...
probaj tako, a mozes jos i pokusat na: desni klik na desktop, properties, appearance, i vidis moze li se stavit obicni look na windows. ako ni to, skini Alienguize sa http://www.alienware.com/intro_pages/invader.aspx
, tu imas opciju klasicnog look-a xp-a. ako ni to ne moze, onda sam djaba ovo sve piso

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.