Ne znam odakle da pocnem. Puno sam puta razmisljao da javno napisem razlog koji mi je vec zadnjih 7 mjeseci vukao zivce. Razlog je nas dobro poznati sarajevski provajder, Logosoft. Kad sam tek uzeo wireless bilo je bajno, po evropi ping 50 na logosofotovom i gamers serveru od 10 do 20. Ubrzo su poceli da se kvare. Prvo su smanjili sa bihnetom link sa 2 mbita na 512 ( jer su skupo placali ). Tu se igranje na gamers ( nekadasnjem csbih serveru ) zavrsilo. Ostao nam je logosoft na kojem evropljani imaju ping od 80 na vise ( sto je za iste neigrivo ).
Ping po evropi se popeo sa nekadasnjih 40-50 na 90 ( sto me jos nije natjeralo da se odjavim ).
Nakon toga se prebacujem na kablovsku misleci da ce to rijesiti moj problem sa pingom. Nasuprot, bilo je gore. Kada je dobra veza ( sto je pravo rijetko ) ping je varirao izmedju 90 i 130. Sada je potpuno neigrivo. Trenutno mi je ping konstantno preko 400 a njihov link je "totalno uredu" kako oni kazu.
Da zakljucim. Ja kao gamer i kao prijatelj svih posjetioca ove stranice iskreno preporucujem bihnetov ADSL ( na koji cu se uskoro prebaciti ). Svi koji su na logosoftu, zelim im mnogo srece u nastavku.
gl&hf
Evo i screenshot napravljen danas:
Ping po evropi se popeo sa nekadasnjih 40-50 na 90 ( sto me jos nije natjeralo da se odjavim ).
Nakon toga se prebacujem na kablovsku misleci da ce to rijesiti moj problem sa pingom. Nasuprot, bilo je gore. Kada je dobra veza ( sto je pravo rijetko ) ping je varirao izmedju 90 i 130. Sada je potpuno neigrivo. Trenutno mi je ping konstantno preko 400 a njihov link je "totalno uredu" kako oni kazu.
Da zakljucim. Ja kao gamer i kao prijatelj svih posjetioca ove stranice iskreno preporucujem bihnetov ADSL ( na koji cu se uskoro prebaciti ). Svi koji su na logosoftu, zelim im mnogo srece u nastavku.
gl&hf
Evo i screenshot napravljen danas:

...svejedno 90% da prelazim na BIHNET...

.