Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 72 boda

CPU/Racunar Problem

417 pregleda · 10 odgovora · otvorena 28.08.2007. u 16:51

E znaci ovako.. Imam veliki problem sa racunarom.. Znaci on se pregrijava, temp uvijek 60 .. Znaci radio sam sve moguce, cistio, ubacivao nove kulere, ev upravo kraj njega ventilator i pushe u njega.. ali ne pomaze..
Configuracija racunara:
Intel pentium 3.2 Ghz Socket 478 (prije 1mjesec sam imao 3.0 Ghz, pa sam mu sjebao one dole nozice)
Maticna Ploca: Gigabyte GA-8IPE1000-G
Slika Maticne
RAM - 512 mb DDR ja mislim.. ima na slici gore
Graficka - GeForce FX5200 128mb.. radi na 250mhz ja mislim (nema kulera na sebi, ja mislim samo pasivni)

Windows XP Professional Pack 2.. juce format radio..

Slika Racunara

E sad dal bi mogao meni mogao reci, sta mene ustvari j**e ovdje ? Jel to do konfiguracije, il mi je nesto sjebana ploca, ram, processor, jer fkt temp je prevelika..

Racunar ovaj imam vec 2 god.. znaci dok sam imao processor 3.0 ghz sve je normalno radilo.. igrao sam kantera, sve igre.. normalno fps 100.. nije je*****o.. temp je bila oko 40.. da nije mozda do ploce pa nemoze da podnese 3.2 ?

I jel moguce ikako da ja smanjim radni takt svom processoru, i da mu probam spustit brzinu na 2.5, ili 2.8, ili 3.0 .. samo da vidim ocel mu past temp..

ps. zamolio bih da se spameri ne javljaju na temi i ne govore idoli "OCISTI KULERE", zamollio bih admine da takve postove samaraju.. et nek se jave iskusniji hvala.. pozz
Ne znam,mozda da vratis opet na 3.0 ovaj prodas uzmes 3.0 jer ne cini ti neku veliku razliku =/

mozda ti se maticna zajebala ?
Iskreno preporucujem neki servis,pa da ti cijeli racunar detaljno pregledaju = )

EDIT : kupi novi
               AmphetamiNe je napisao/la:
Ne znam,mozda da vratis opet na 3.0 ovaj prodas uzmes 3.0 jer ne cini ti neku veliku razliku =/

mozda ti se maticna zajebala ?
Iskreno preporucujem neki servis,pa da ti cijeli racunar detaljno pregledaju = )

EDIT : kupi novi

Spammeru

E vako je bilo.. sj3bo ja onaj processor 3.0 ... i onda sam mjesec dana trazio drugi processor..

Zasto ?
Zato sto je socket 478 zastario ko qurac i nema nigdje tih processora uzet.. narucio mi bio covjek neki iz Doboja i nasao kroz 1 mjesec, i to sam 3.2 bilo

nema slabijeg jbg..

Prodaj taj racunar...za neke pare i dodaj malo jos para i kupi sebi nov...

Imao sam problem ja sa jednim procesorom 2.8..isto velka temperatura ...problem je resen sa mjenjanjem " napojne jedninice"

Dok sam radio u servisu kao ispomoc imao sam jedan racunar isto velka temperatura ja smao promjenio uticnicu i kabal do struje "napojna do uticnice onaj crni kabal"

I jos se ovo desilo morao sam promjenit maticnu oplochu

Porblem je sto tesko naci matichne koje su soket 478 ...
Naso sam oko 120-130 km taj soket 478...aj nema agp vec pci ekspres....

Najbolje prodaj taj racunar i dadaj malo para i kupi nov...malo bolji...
               AlienzZ je napisao/la:
Spammeru

E vako je bilo.. sj3bo ja onaj processor 3.0 ... i onda sam mjesec dana trazio drugi processor..

Zasto ?
Zato sto je socket 478 zastario ko qurac i nema nigdje tih processora uzet.. narucio mi bio covjek neki iz Doboja i nasao kroz 1 mjesec, i to sam 3.2 bilo

nema slabijeg jbg..

Sve sam te shvatio

Ne znam slazem se sa xE0N-om

Mozda da prodas cijeli Pc i da uzmes sve novo ,doplatio bi malo para al' bi ti se isplatilo ? : )
ovaj moj prijatelj ima isti problem...samo je u njega 3.0 procesor...temperatura mu je 72 standardno...lik je stavljo kulera i kulera ...cak ga je i nosio na propuhavanje...i sve to al nista nempomae ...zemperatura graficke i maticne mu je normalana uvijek al cpu se doslovno topi...do cega je do procesora...to je i u tebe 100% ...lik isto ima taj comp oko 2 god al evo promijenio je cpu tj nasao je isto 3.0 nede polovan i sada je sve normala....

btw.kada ubacujes nesto na komp neku novu komponentu moras da gledas da li ce da se slaze sa ostalom configuracijom...jucer kupio u hrvatskoj x1950xt 512 mb i nemoze mi na ovu maticnu popilican peh...
Cim ti se temperatura promijenila promjenom processora, sve ti je jasno. Samo, da ne bi mijenjao, da probamo spustiti radni takt tvog processora. Sad ti je, dakle, 3.2. Nisam nikad pokusavao da spustim radni takt processora ispod normale. Dakle, ti sad hoces "anti-clocking". Vjeruj mi da ne znam moze li to. Probaj ovako. Na mojoj staroj ploci islo je ovako. Resetuj comp i DEL da bi usao u BIOS. Ides na Power i tu je meni bila opcija da izaberem na koliko ce mi, cini mi se, MHz raditi processor i maticna. Meni je oboje bilo 133 i processor je davao svoj maximum. Eh sad, ja sam imao opciju da mi, npr, maticna bude 133 a processor 100 i obratno, tako da bi mi processor, umjesto svojih 2.2, radio na 1.8. Eh, da li ima to na tvojoj maticnoj, ne znam. Trebalo bi biti. Pogledaj malo u BIOS-u. Javicu se ako se jos cega dosjetim vezano za spustanje radnog takta.
Prvo da se pohvalim da mi senzor za temperaturu trenutno pokazuje 86°.

1. nemaš externih coolera (stavi jedan da ti ispuhuje vazduh pozadi - ako staviš da ga upuhuje onda opet povlači topli zrak iz napojne, jedan ili po mogućnosti dva da ti upuhuju zrak (jedan ispod hard diska naprijed, drugi na poklopac centralne nasuprot ventilatora od CPU-a)

2. ljeto je, temperature su nemoguće, a komp ti stoji na podu

3. postoji mogućnost da ti senzor ne očitava pravu temperaturu, pokušaj ispitati to

4. declocking se radi vrlo lahko smanjivanjem FSB-a procesora ili množitelja, samim tim i proizvoda (3.2 GHz). Ovo na većini matičnih ploča možeš uraditi u BIOS-u, na nekim su jumperi

5. ima i slučajeva kada napojni kabal ima preveliku propusnost (fuš kablovi), pa i to uzrokuje pregrijavanje
Kod mene je P4 3.0ghz...s Presscot jezgrom.....temperatura mi je isto oko 60 stupnjeva....a ljeti skinem jednu stranu kucista da se bolje hladi.....neznam zasto ti predstavlja problem tolika temperatura....procesori s LGA 775 te presscot jezgrom su poznati da se vise griju od ostalih procesora...

Pogledaj malo na net-u raspon normalne temperature tvoga procesora ...ja osobno ne mislim da je 60 pregrijavanje...jos u ove ljetne dane
Sve je uredu dok se racunar pocene restartovat i gasit sam...onda je otiso procesor u Pm_strininu...
vezano za spustanje radnog takta procesora,moras smanjit multiplier u biosu,imas opciju,jbga sad napamet neznam,ali uglavnom smanji malo multiplier i usporit ce ti se procesor,ako ti i dalje bude tako vruc,pokusaj mu smanjit voltazu,znaci ako ti je trenutna voltaza npr. 3,3 v ti smanji na 3,2 pa vidi dali ti sve radi stabilno,i provjeri onda temparaturu.
samo da ti napomenem,da to nije previsoka temparatura za procesor,jer procesoru nemoze biti apsoltuno nista sve do nekih 75C,tek nakon toga postaje riskantno,tako da mislim da nemas razloga za zagrinutost ali ti kako hoces.
inace cuo sam za taj socket 478 da se hoce to desavat,da mu temparatura bude konstantno visoka.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.