Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 5 bodova

JS/Psyme virus

850 pregleda · 13 odgovora · otvorena 27.08.2007. u 10:07

Svaki dan kad mi se skenira comp izbaci mi da je nadem ovaj virus JS/Psyme
Imam antivirus AVG i on ga izbrise stalno poslije skeniranja
Al opet sutradan mi ponovo to izbaci.

E neznam sad sta je jel do nekog sitea gdje pokupim to svaki dan ili do neceg drugog.

C:Documents and settings......Temporary Internet files.....

Samo mi recite kako daa se ovog rijesim.
btw. bez onoga nevalja ti antivirus skini ovaj..
i no spam
I meni uvijek tako izbaci

1. kernel32.dll
2. user32.dll
3. shell32.dll
4. ntoskrnl.exe

I uvijek pise da ih je izbrisao... I opet sljedeci put se pojavi :S
Fino instaliraj kasperski i neces imat problema...
pa vjerovano se ponovo skine kada odes na internet
pokupio si "trojan downloader"
i on automatski skida odredeni file ( u tvom slucaju JS/Psyme )
a ako ti nemoze naci tog "trojan downloader" pokusaj sa nekim drugim AV-om
jbg ne preostaje ti nista drugo :=)
Meni je izbacivalo Trojan.Vundo. Ma nema teorijske teorije da si ga mogao izbrisati. Kao sto kazes, scan sa BitDefenderom, on izbrise, restart i opet se pojavi. Spybot - S&D, nadje 120 spyware-a, ocisti, restart, opet ih ima 10-ak. Jednostavno, ima takvih virusa, kad ti se "zacrtaju" u sistem, ne mozes ih nikako maci. Doduse, meni je samo format pomogao jer mi se bas bio nakacio. Sad, da li je tebi format jedini izlaz...
               Sollozzo4mi0 je napisao/la:
pa vjerovano se ponovo skine kada odes na internet
pokupio si "trojan downloader"
i on automatski skida odredeni file ( u tvom slucaju JS/Psyme )
a ako ti nemoze naci tog "trojan downloader" pokusaj sa nekim drugim AV-om
jbg ne preostaje ti nista drugo :=)

jedno vrijeme mi je izbacivalo nesto trojan (tako svaki dan 2-3 dana) poslije toga ovo JS/Psyme

vjerovatno je taj trojan downloader

evo ad-aware mi naso 82 critical errors

skidam kaspersky pa cu vidit hocel on ista pomoc
Rješenje
               Kratos je napisao/la:
jedno vrijeme mi je izbacivalo nesto trojan (tako svaki dan 2-3 dana) poslije toga ovo JS/Psyme

vjerovatno je taj trojan downloader

evo ad-aware mi naso 82 critical errors

skidam kaspersky pa cu vidit hocel on ista pomoc

Pa ako ti je u Temporary Internet Files, onda prvo taj folder ocisti i onda skeniraj (ako ne znas kako skini TuneUp 2007, tu ima opcija), a AVG je dobar, ja ga takodje koristim, i sve zivo cisti kad je svjeze update-ovan. I btw, jel koristis IE?
Za sve one koji imaju slicne probleme:

http://www.techspot.com/vb/topic58138.html

Za one koji imaju identican problem:

http://www.spynomore.com/trojan-js-psyme-c.htm
               mcill je napisao/la:
Pa ako ti je u Temporary Internet Files, onda prvo taj folder ocisti i onda skeniraj (ako ne znas kako skini TuneUp 2007, tu ima opcija), a AVG je dobar, ja ga takodje koristim, i sve zivo cisti kad je svjeze update-ovan. I btw, jel koristis IE?

Skino sam kaspersky al da bi ga instalirao moram AVG izbrisati a necu to da radim
imam TuneUp nekako cu nesto preko njega

Koristim Mozillu (nedo b*g IE )
               Kratos je napisao/la:
Skino sam kaspersky al da bi ga instalirao moram AVG izbrisati a necu to da radim
imam TuneUp nekako cu nesto preko njega

Koristim Mozillu (nedo b*g IE )

ja ti preporucujem da probas sa:
nod32
ashampoo AntySpy Ware 2

ako ti to nemoze pomoci
probaj sa jos nekim AV-om ( ali ne vjerujem da ce ti pomoci )
samo ti preostaje da format komp
ili da cekas kada ce se virus aktivirati
sad sam uradio:
- izbrisao sve iz temporary internet files
- preko tuneup 2007 skenirao nesto (neam blage )
- ccleaner koristio
- ad-awere koristio

maloprije sam restart comp i opet provjerio preko AVGa i nije mi nista naslo

mozda sutra nesto nadje kad bude skeniralo

Sutra cu dat ovih 5 poena mcillu ako bude sve ok
Ja sam pokupio nekakav Backdoor Trojan

Nemoguce ga iskorijenit, brisao sam ga x puta sa Kasperskyim, ocistio racunar sa Ad-aware , sa Tune-Up 2007 i opet na svakom startupu Kaspersky pocne vristat, izbaci onaj alert da je trojan jos uvijek tu

Mnogi preporucuju Kaspersky, a sad pitanje ima li kakav drugi antivirus da je brzi a da je dobar ? Kaspersky = PUŽ + pojede resurse , koristio sam NOD32 pola ovih sranja ne moze obrisat
               en1s. je napisao/la:
Ja sam pokupio nekakav Backdoor Trojan

Nemoguce ga iskorijenit, brisao sam ga x puta sa Kasperskyim, ocistio racunar sa Ad-aware , sa Tune-Up 2007 i opet na svakom startupu Kaspersky pocne vristat, izbaci onaj alert da je trojan jos uvijek tu :\'(

Mnogi preporucuju Kaspersky, a sad pitanje ima li kakav drugi antivirus da je brzi a da je dobar ? Kaspersky = PUŽ + pojede resurse , koristio sam NOD32 pola ovih sranja ne moze obrisat

Hehehe... pa kazem ti. Meni izbacuje Trojan.Vundo. Nema nista gore od ovih Trojanaca. Apsolutno nikkv program ne pomaze. Format i gotovo!!!
Ovako;

PS/Psyme nije virus već trojan downloader kojeg mosh pokupiti preko bilo koje trojan osjetljive stranice. Kada pokrenesh takvu stranicu, on se automatski pokreće preko greške u ActiveX kontrolama.

Ne znam je li josh uvijek ovaj slučaj, nakon toga se downloaduje www.euro-motors.ru/img/3.jpg (slika) koju spashava kao .exe izvrshivu datoteku. Ovo nije opasan problem, mozesh ga rijesiti bez ikakve pomoći Anti Virus programa.

1. pokreni comp u Safe Mode (pritishcuci F8 dok se dize sistem)

2. ukucaj u Run... msconfig

3. u Startup pogledaj koji ti se procesi dizu sa windowsima

4. pogasi sve sto ne znash shta je, po potrebi ugasi SVE

5. Ukljuci firewall (ako nemash drugi, i windowsov moze da posluzi ), i dopusti mu da se konektuje samo preko fajlova za koje ZNAŠ šta su

6. ako si skonto' koji fajl je zarazen, pretrazi diskove za fajlovima istog imena i iste velicine. sve sumnjivo lagano delete

- Restart

Ista metoda vrijedi za sve "neiskorjenjive" crve, viruse, trojance, etc.

Svakako upamti, ovaj "virus" (kako si ga nazvo') nije opasan sve dok ne moze da downloada trojance.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.