Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Zvuk visoke frekvencije iz računara

102 pregleda · 4 odgovora · otvorena 17.08.2016. u 10:41

Pozdrav svima.

Od prije par dana iz računara mi dolazi neki zvuk visoke frekvencije, nije brujanje, nigdje nista ne zakača, redovnom čišćen od prašine (slično kao oni uređaji protiv komaraca, samo što nije konstantan zvuk, ima veoma kratkih prekidanja).
Eliminisao sam HDD, izvadio iz računara, od njega nije.
Rekao bih i napojna da nije 99%.
Rekao bih da dolazi sa vrha računara od procesora i RAM-a.

Ima li neko predstavu šta bi moglo biti, da li je se još kome desilo nešto slično.
Jedino mogu reći da sam prije par dana instalirao novi masivni hladnjak za procesor, ali mi nema logike šta bi on mogao proizvoditi ili biti uzrok tog zvuka.
Na forumima nisam uspio naći ništa konkretno.

Hvala unaprijed.
masivni hladnjak za procesor 

Vjerovatno nisi dobro postavio "masivni hladnjak za procesor", i pricvrstio, jos se pitas sta je, a to si zadnje dirao...  
Madoxx je napisao/la:
masivni hladnjak za procesor ???

Vjerovatno nisi dobro postavio "masivni hladnjak za procesor", i pricvrstio, jos se pitas sta je, a to si zadnje dirao...  ;)
I meni je u glavi da bi on mogao sta proizvoditi, ali baš sam pazio da sve odradim kako treba. Baš sam pristojno stegnuo sve sarafe (nije prvi put da postavljam hladnjak)
Ne znam.da li bi moglo kakvog efekta biti to što je nekih 0.5-1mm udaljen od RAM, a isto tako i od graficke. Ne bi trebalo da smeta??
MrRango je napisao/la:
I meni je u glavi da bi on mogao sta proizvoditi, ali baš sam pazio da sve odradim kako treba. Baš sam pristojno stegnuo sve sarafe (nije prvi put da postavljam hladnjak)
Ne znam.da li bi moglo kakvog efekta biti to što je nekih 0.5-1mm udaljen od RAM, a isto tako i od graficke. Ne bi trebalo da smeta??
meni se poceo pojavljivati takav zvuk iz grafike kad je u loadu
Demonijak je napisao/la:
meni se poceo pojavljivati takav zvuk iz grafike kad je u loadu
Al pazi sad moje situacije, ovo sam sad otkrio.
Dok je procesor u stanju mirovanja, nema nikakve aktivnosti cuje se taj zvuk.
Ali cim upalim prime95 zvuk nestaje, ugasim prime95 opet se pojavljuje zvuk.
Znaci, cim otperetim procesor na bilo koji nacin( npr. F5 zaredom drzim na desktopu za REFRESH, nestaje zvuk) zvuk nestaje.

Uglavnom rijesio sam problem.
Problem nije nestao ni sa vracanjem na stari hladnjak koji je dosta manji. Ista situacija je bila.
Sve sam odspojio kablove i prikljucke, ponovo spojio, provjerio konektore, i zvuk je nestao (bar za sada).

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.