Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Osvajac - drustvena igra

106 pregleda · 3 odgovora · otvorena 13.08.2016. u 00:14

Pozdrav drugari,

zna li neko pravila za igru Osvajac? Slicna je Riziku, ali je u pitanju mapa Europe, a tenkici i vojska se kupuju. Uz igru su dosla i uputstva, ali toliko nejasna, da se nas troje vrtimo u krug vec 3 sata.  :|

Prvi put postavljam ovde, pa ako je protiv pravila, molim da me uputite gdje sa pitam.

Hvala xx
Ja cu ti rec pravila risika.. Vjerovatno je i to na taj FAH...

Koliko znam u riziku kad sam igro sa jaranima uvjek smo kombinovali neka svoja pravila...

Ne znam ako ste 3ca.. Izaberete po 25 ili 30 tenkova.. I tako bile su one kartice, svijeta i svako uzme po 10 al se predhodno izmjesaju i na osnovu toga se postave tenkice, mozete po 2-3 mozede .. AL mora na svakoj teritoriji sa te kartice po 1 min biti... EH mi smo nekada igrali sa zadatcima, a nekada bez.. Zavisi kako ko voli..

I tako smo se rokali bacali kockice djelili se.. Po 2 kockice smo bacali ako ja 2 bacam on se sa 2 brani.. Uglavnom odbrana je jaca od napada u momentu kad je "nerjeseno" recimo 2-2 / 2-2 on ce dobit jer je odbrana u ovom slucaju jaca...

Eto nadam se da sam nesto pomogo.
HF
Steta sto danas nema drustva za takvo nesto, zavidim vam 
Hvala ti. ali samo si me podsetio koliko je dobro igrati Riziko!  :D
Porodicno smo se okupili da igramo i bas je odmor od telefona i moderne tehnogije.

Sto se tice Osvajaca, ono sto smo do sada skontali - pocinje se sa 2500$, i jednom teritorijom. Grade se Logori i Rudnici - oni su priliv novca, kasarna i fabrika tenkova za armiju, i za svaki kupljeni tenk ili vojnika, izvlaci se kartica koja sluzi za napad. E sad, ja napadnem igraca, uzmem dva ili 5 vojnika, a on u sledecem krugu opet kupi to isto i vrati gdje je bilo. I sve tako  :@

Nigde ne pise sta dalje, kak istrebiti protivnika sa teritorije. Jedina ocigledna opcija je koristenje kartice Bombardovanje - placa se 1000 i izvlaci iz spila sa specijalnim kartama.

Rekoh, bas si me podsetio koliko je dobro i jednostavno igrati Riziko  :D
@Bambina 23

Dobili smo nedavno drustvenu igru Osvajac, Ali na zalost bez uputstva.Jedino sto sam nasao na internetu je vas prethodni post.Mozete li nam reci jos nesto vise, ili mozda okaciti skeniranu stranicu uputstva.Hvala unapred.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.