Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

U koju Gimnaziju?

273 pregleda · 14 odgovora · otvorena 22.05.2016. u 21:23

Pozdrav raja, blizi se upis u srednju skolu i ne znam tacno koju izabrat. Mislim da je gimnazija najbolja opcija jer hocu da idem na fax. Razmisljao sam o Trecoj, Petoj ili Dobrinji ako mi neko moze reci kakve su skole, gdje su prefesori naj i tako........
Obično mi oštre profesore vidimo kao nekoga ko nas mrzi, a zapravo oni žele da ti zaista naučiš ono što ti oni pričaju,pa da iz škole izadješ sa znanjem, a ne da izadješ odatle kao neko ko nikada nije ni išao u školu.Džaba ti 5 iz engleskog recimo, a ti na isti ne znaš sastaviti dvije rećenice.Dodje ti rodbina iz Amerike i počne nešta na engleski pričati, a ti kažeš, Allahu dragi šta je ovo ?, a kao 5 imo iz engleskog ili bilo čega drugog.Popustiljivost je dobra a plodovi su joj gorki što se školovanja tiče, jer ti u školu ideš da bi naučio a ne da bi samo diplomu dobio.Kada to shvatimo, tek onda možemo razmišljati šta želimo upisati, a upisati treba ono što mi volimo i znamo, a ne ono što je naš prijatelj upiso ili ono što on voli pa hajmo i mi radi društva.
Petu upiši ako ne voliš puno učiti a hoćeš da završiš gimnaziju , jedino je malo glupo što moramo nositi kecelje ali to više zavisi od profesora , neki peglaju da se to nosi a neki ne. Od profesora tamo većina su mlađi i raja prava (Mirsad informatika, Modronja sport, Sabina geografija, Fahro matematika,Sabira bosanski) dok recimo imaš profesore koji su toliki kreteni i debili (Muzehera bosanski , Amna fizika , Ćamila koja predaje matematiku ali sumnjam da će ti doći ako sada upišeš , uzimala mito od učenika za prolazak razreda , na času govori o tome kako joj niko ne može ništa u školi(donekle istina) i propagira "svima po zasluzi"). Nećeš imati zadaću jer je program prilagođen sportistima čak i na opštom smjeru. Treću ,Drugu i Obalu upiši samo ako se stvarno hoćeš posvetiti školi i nemati vremena nizašta drugo.
iksiZ je napisao/la:
Petu upiši ako ne voliš puno učiti a hoćeš da završiš gimnaziju , jedino je malo glupo što moramo nositi kecelje ali to više zavisi od profesora , neki peglaju da se to nosi a neki ne. Od profesora tamo većina su mlađi i raja prava (Mirsad informatika, Modronja sport, Sabina geografija, Fahro matematika,Sabira bosanski) dok recimo imaš profesore koji su toliki kreteni i debili (Muzehera bosanski , Amna fizika , Ćamila koja predaje matematiku ali sumnjam da će ti doći ako sada upišeš , uzimala mito od učenika za prolazak razreda , na času govori o tome kako joj niko ne može ništa u školi(donekle istina) i propagira "svima po zasluzi"). Nećeš imati zadaću jer je program prilagođen sportistima čak i na opštom smjeru. Treću ,Drugu i Obalu upiši samo ako se stvarno hoćeš posvetiti školi i nemati vremena nizašta drugo.
Ma ne glupiraj se. Završio sam davno drugu gimnaziju i škola nije ni nalik na pravu ''gimnaziju''. Svi pravi profesori su otišli, sad su sve same ublehe, koje veze sa životom nemaju. Žara, Nataša, Zijada, Dinka.. i bezbroj još pravih profesorica, kod kojih se stvarno znalo šta je čas i znao si kad izađeš da znaš nešto. Neke su otišle u penziju kad sam ja završio, a čuo sam većina prošle godine. Tako da druga gimnazija nije ništa nego jedna jadna i prazna ustanova. A što kažeš da u srednjoj nemaš vremena za neke druge aktivnosti? Ma daj.. jel se šališ? Pun ku**c vremena imaš.. pa šta ćeš onda kad dođeš na fakultet? Umrijet? Svašta.
Ovoliko ljudi ovdje a niko pravi savjet da dadne momku... Mani se bolan skole, nemas od nje nista. Bavi se kriminalom,vozi bijesna kola... Kome je knjiga donijela dobro ?! I poslije sve te skole da sjedis u nekoj kancelariji i radis za platu od 1,000km..Ma ajde bolan,nisi lud patiti se..
iksiZ je napisao/la:
Jesi ti siguran da ideš u Petu Gimnaziju momak?

Završio sam je prije godinu dana i j**i me u usta ako znam 3 profesora od ovih gore što si nabrojao
Ja sada idem u Petu gimnaziju, bukvalno nista ne ucim a imam skoro sve petice... Samo ti je bitno da se znas snaci pomalo, a profesori su mutavi, pa ti sve moze proci :) sretno :)
Završio sam treću gimnaziju prije godinu, ako imaš nekih specifičnih pitanja, slobodno se javi. LP :)
Džaba ti 5 iz Engleskog? Učiš bespotrebne stvari, ja npr sam imao Njemački, kao sav normalan narod bitno je da se znaš sporazumiti više nego obazirati se na gramatiku, but nope, gramatika je uvijek na vrhu, je***i pasiv, futur i te šuplje dok na pričanje i čitanje se ne obaziru, i šta sad meni dođe neko iz Njemačke i pita me nešto ja mu mogu samo reći "Mogu ti prebaciti tu riječ u passiv"
SEN1337 je napisao/la:
Džaba ti 5 iz Engleskog? Učiš bespotrebne stvari, ja npr sam imao Njemački, kao sav normalan narod bitno je da se znaš sporazumiti više nego obazirati se na gramatiku, but nope, gramatika je uvijek na vrhu, je***i pasiv, futur i te šuplje dok na pričanje i čitanje se ne obaziru, i šta sad meni dođe neko iz Njemačke i pita me nešto ja mu mogu samo reći "Mogu ti prebaciti tu riječ u passiv"
AHAHAHHAHAHA VRIŠTANJE.
Drug, to isto ko kad bi rekao, sta ce mi matematika, imam digitron.
SEN1337 je napisao/la:
Vala bas, odes npr. u Austriju, Njemacku, Tursku, Ameriku... nece oni oni od tebe trazit da izmjenas recenicu u svim vremenima. Dzaba sva gramatika svijeta ako je vokabular nula. Znam po sebi znam engleski skoro kao maternji, i u njemackom nisam los a na casu samo se vrti oko u kojem vremenu se desila radnja, dali ona jos traje, passiv se tvori..... A kad neko mora da prevede tekst ili nedaj Boze da procita ili kaze nesto to je haos
Asylah je napisao/la:
AHAHAHHAHAHA VRIŠTANJE.
Drug, to isto ko kad bi rekao, sta ce mi matematika, imam digitron.
Vecina matematike je bespotrebna, nikad u zivotu nece nikome nista trebati osim osnovne matematike (+,-,*,/) a sve ostalo se moze lako dobit na digitronu kojeg svi nose uz sebe jer imaju mobitele + wolfram alpha.

p.s. nisam neko ko pada matematiku i ne razumije je
Flex77 je napisao/la:
Vala bas, odes npr. u Austriju, Njemacku, Tursku, Ameriku... nece oni oni od tebe trazit da izmjenas recenicu u svim vremenima. Dzaba sva gramatika svijeta ako je vokabular nula. Znam po sebi znam engleski skoro kao maternji, i u njemackom nisam los a na casu samo se vrti oko u kojem vremenu se desila radnja, dali ona jos traje, passiv se tvori..... A kad neko mora da prevede tekst ili nedaj Boze da procita ili kaze nesto to je haos
Brate, prava ljepota je u tome kad shvatis ta vremena i promjene, onda si samo nadogradio to sto se znas sporazumit, nakon toga ces znat taj jezik, bolje od pola njih koji su iz te zemlje...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.