Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Roll Ball Android igra

107 pregleda · 7 odgovora · otvorena 05.04.2016. u 11:11

Pozdrav ekipa.

Skoro sam radio na jednom projektu kao freelancer i pomogao sam u izdradi Android igre. Ja sam samo programirao aplikaciju, ideja i dizajn nisam ja radio.

Aplikaciju mozete skinuti ovdje

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SandApps.BallIt

Radi se o zaraznoj igrici gdje je cilj skupiti sto vise poena. Loptu kontrolisete tako sto motate lijevo i desno vas mobilni uredjaj.

Bilo kakav feedback je dobro dosao :)
Probacu kada budem imao vremena 

Btw. u cemu se rade ovakve igrice, tj. u cemu ih ti programiras?Kakva je zarada, jesi li zadovoljan?
Madoxx je napisao/la:
Probacu kada budem imao vremena 

Btw. u cemu se rade ovakve igrice, tj. u cemu ih ti programiras?Kakva je zarada, jesi li zadovoljan?
Ovo je radjeno vjerovatno u Unityu, gdje je i najlakše, a zarada je tu i tamo, za ove manje igrice se kreće oko 7-13$/h a za one malo veće, satnica ide i preko 15-20$.
MagBa je napisao/la:
Ovo je radjeno vjerovatno u Unityu, gdje je i najlakše, a zarada je tu i tamo, za ove manje igrice se kreće oko 7-13$/h a za one malo veće, satnica ide i preko 15-20$.
Mozda je najlakse ako se koriste tudji aseti, sto u mom slucaju nije. Sve svoje igre kodiram iz korijena, jer na taj nacin vise napredujem.

A laksi enginei od Unitiju su ti na primjer GameSalad, Stencyl, Skratch itd. To su uglavnom oni programi koji ne zahtijevaju programiranje.
Eto iako nisam skinuo igricu jer koristim iOS ostavio sam pet zvjezdica. Svaka cast ^^
Svaka čast, glasao sa pet zvjezdica 
LatexOP je napisao/la:
Eto iako nisam skinuo igricu jer koristim iOS ostavio sam pet zvjezdica. Svaka cast ^^
Hvala momci na ocijenama :)

Bice za iOS za par dana.
DarkoKrajina je napisao/la:
Mozda je najlakse ako se koriste tudji aseti, sto u mom slucaju nije. Sve svoje igre kodiram iz korijena, jer na taj nacin vise napredujem.

A laksi enginei od Unitiju su ti na primjer GameSalad, Stencyl, Skratch itd. To su uglavnom oni programi koji ne zahtijevaju programiranje.
Nisam ni ja tek tako neupućen u game dev, zato ti i pričam. Dobro znaš na šta sam mislio kada sam rekao da je Unity lagan, u poređenju sa Unrealom i CryEngineom jeste.

A i što spominješ te lakše (i manje funkcionalne) engine (GameSalad i dr.), to što ne zahtijevaju programiranje ne znači da su to lagani enginei, uzmi za primjer Unreal, gdje možeš odraditi čitavu igru bez linije koda uz Blueprintse...

Sve u svemu, drago mi je da si se zainteresirao za ovo i da radiš i zarađuješ. Većina onih koji krenu i ostanu na tutorialima, zapravo nikada ne publishaju nešto...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.