Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Koje gorivo sipate Euro 4 ili 5?

318 pregleda · 20 odgovora · otvorena 29.03.2016. u 15:30

Koje sipate? Ja u golfa 4 1.9 tdi sa euro 3 motorom sipam euro 4, od kako sam ga kupio. Par puta sam sipao 5 i mozda 'malo' da manje trosi ali sam primetio razliku manje se buka cuje.
Negde sam nacuo da se u euro 3 motore treba sipati euro 4 jer je masnije gorivo i podmaziva dizne ili sta vec, ne razumem se toliko dok onaj euro 5 je za novije motore koji nemaju mehanicke dizne nego su neke elektricne dizne koliko sam ukapiro.
Ko ce ga znati, ja samo gledam euro 4 i 5 :D Gde god odes neko drugo ime
energo petrol euro 4 ono od marki i sezdesetjedan
Sipaj euro 5 sa dodatkom ATF ulja(1 litar na pun rezervar, imas ga kupit na svakoj benzinskoj oko 5KM). Ja imam Pezoa 306 2000g. i tako vec odavno radim. Euro 4 ti je samo prljavije gorivo, brze ce ti filteri otic 

Post dobio aplauz od Enis

Beslaga007 je napisao/la:
Sipaj euro 5 sa dodatkom ATF ulja(1 litar na pun rezervar, imas ga kupit na svakoj benzinskoj oko 5KM). Ja imam Pezoa 306 2000g. i tako vec odavno radim. Euro 4 ti je samo prljavije gorivo, brze ce ti filteri otic ;D
Za sta je to ETF ulje?
Ma ja retko kad naspem pun rezervoar, uglavno 10-20km, kako da odredim koliko da sipam tog ulja :D
proskater1 je napisao/la:
Za sta je to ETF ulje?
Ma ja retko kad naspem pun rezervoar, uglavno 10-20km, kako da odredim koliko da sipam tog ulja 
ATF ulje se sipa za servo pumpu(servo volan) i pretvarac obrtnog momenta(kod automatika). Kod mene je 60 litara rezervar pa sipam oko 150ml na 10 litara sto ispadne litar ulja na 60 litara goriva 
4 sipaj ako imas starije auto, navodno ima malo vise ulja u sebi. Samim tim ces da imas bolju kompresiju itd...

Licno sipam 5-cu.
ATF ulje se sipa za servo pumpu(servo volan) i pretvarac obrtnog momenta(kod automatika). Kod mene je 60 litara rezervar pa sipam oko 150ml na 10 litara sto ispadne litar ulja na 60 litara goriva ;D
Pa gde se sipa to ulje? :D
I ja sam cuo to da je malo masnije pa ja cu ga sipati i dalje, ali nece skoditi nekad ako naspem i 5ticu? :D
Pa gde se sipa to ulje? :D
I ja sam cuo to da je malo masnije pa ja cu ga sipati i dalje, ali nece skoditi nekad ako naspem i 5ticu? :D
Sipas ga u rezervoar.

pusti to, ako hoces aditiv, kupi aditiv.

Prijatelj mi sipa peticu u 1.9 SDI, nema nikakvih problema.
(duzi period)
Euro 4 je obična nafta, a Euro 5 je malo čišća nafta/dizel u odnosu na prethodnu, navedimo primjer kod Volkswagenovih motora, znači euro 4 možeš sipati slobodno u starije dizel motore, pa čak i SDI u 4-kama i 5-icama sve do TDI motora, a u njih ide obavezno Euro 5 ako hoćeš da ne posjećuješ automehaničara svaka 3-4 mjeseca, jer euro 4 gorivo nije baš čisto gorivo, i to se ne sviđa diznama i turbini(dizne nove 500km, turbina nova još skuplja, ne znam koliko tačno).
Maarshall je napisao/la:
Euro 4 je obična nafta, a Euro 5 je malo čišća nafta/dizel u odnosu na prethodnu, navedimo primjer kod Volkswagenovih motora, znači euro 4 možeš sipati slobodno u starije dizel motore, pa čak i SDI u 4-kama i 5-icama sve do TDI motora, a u njih ide obavezno Euro 5 ako hoćeš da ne posjećuješ automehaničara svaka 3-4 mjeseca, jer euro 4 gorivo nije baš čisto gorivo, i to se ne sviđa diznama i turbini(dizne nove 500km, turbina nova još skuplja, ne znam koliko tačno).
kakve veze sad ima turbina sa gorivom. Ne ide ona na gorivo. Mana u vw jeste turbina sama od ssebe nije do corbe
Covjece, vozis golfa 4, sipaj na petrolu, energopetrolu ili ini i cao, ne zamajavaj se glupostima.
phorNSaiyajiN je napisao/la:
plinsko
ti fakin jel
Maarshall je napisao/la:
To sam cuo za dizne, ali kazu da je na golf 4 tdi mehanicke dizne i njima odgovara taj euro 4 jer je masniji, euro je 5 je suvlje gorivo i ne podmazuje dizne. Kao mehanickim treba da se podmazuju a ove u novija auta se ugradjuju elektricne dizne i njima odgovara vise taj euro 5 suvlji nego ovaj euro 4.
moca je napisao/la:
kakve veze sad ima turbina sa gorivom. Ne ide ona na gorivo. Mana u vw jeste turbina sama od ssebe nije do corbe
U pravu si, ona nema dodira sa gorivom kakvo god da je, ali vjeruj mi da i loše gorivo i agresivna ili nepravilna vožnja njima ne odgovara, ona je kao žena haha, ako postupaš fino prema njoj, ona će više služiti i više "davati", mislim na performanse  , a ako radiš obrnuto, ona će ona prije otići i napustiti te, a ti ćeš morati naći/kupiti novu  

@proskater1 koji TDI motor je u pitanju, loše gorivo će lakše podnijeti oni od 66 i 81 kilovat, dok su ovi pumpa-dizna motori malo zahtijevniji za održavat, a to u četvorkama su 74 / 85 / 96 / 110.
Ja vozim isto golfa 4, motor 1.9 66 / 90ks i to je jako zahvalan i pouzdan motor, performanse nisu baš nešto, ali je potrošnja jako mala, što mi je i najbitnije jer nisam baš dubokog džepa 
Evo je, kakva je ? 
Maarshall je napisao/la:
U pravu si, ona nema dodira sa gorivom kakvo god da je, ali vjeruj mi da i loše gorivo i agresivna ili nepravilna vožnja njima ne odgovara, ona je kao žena haha, ako postupaš fino prema njoj, ona će više služiti i više "davati", mislim na performanse ;D, a ako radiš obrnuto, ona će ona prije otići i napustiti te, a ti ćeš morati naći/kupiti novu  :D

@proskater1 koji TDI motor je u pitanju, loše gorivo će lakše podnijeti oni od 66 i 81 kilovat, dok su ovi pumpa-dizna motori malo zahtijevniji za održavat, a to u četvorkama su 74 / 85 / 96 / 110.
Ja vozim isto golfa 4, motor 1.9 66 / 90ks i to je jako zahvalan i pouzdan motor, performanse nisu baš nešto, ali je potrošnja jako mala, što mi je i najbitnije jer nisam baš dubokog džepa :D
Evo je, kakva je ? :D
74kw je u mene I crveno :D

I kod mene je potrosnja mala, 100km, mozda 4-4.5litra... Naspem 10km ostane mi jos goriva, nisam ni ja dubokog dzepa ne radim nigde :D
Inace kad ga stedim i ne gasam, vozim normalno predjem 100km ne pomeri se kazaljka goriva, naravno po uglavnom ravnom putu 4-5 brzina vecinom.. I svi ga pohvaljuju kako malo trosi a ne cuje se i ide ko zmaj, inace uvezen je GTI oprema koliko znam da mi je jedan rekao kad me pretreso na granici :D
Moj komsija GOlf 4 1.9 TDI karavan je u njega 85kw on sipa euro 5 i kad sam ga vozio vidim da se manje cuje unutra u kabini kad se daje gas nego kod mene, i mislim da je do goriva jer sad kad sam nasuo ovo euro 5 osetim da se manje cuje u kabini.
74kw je u mene I crveno 

I kod mene je potrosnja mala, 100km, mozda 4-4.5litra... Naspem 10km ostane mi jos goriva, nisam ni ja dubokog dzepa ne radim nigde 
Inace kad ga stedim i ne gasam, vozim normalno predjem 100km ne pomeri se kazaljka goriva, naravno po uglavnom ravnom putu 4-5 brzina vecinom.. I svi ga pohvaljuju kako malo trosi a ne cuje se i ide ko zmaj, inace uvezen je GTI oprema koliko znam da mi je jedan rekao kad me pretreso na granici 
Moj komsija GOlf 4 1.9 TDI karavan je u njega 85kw on sipa euro 5 i kad sam ga vozio vidim da se manje cuje unutra u kabini kad se daje gas nego kod mene, i mislim da je do goriva jer sad kad sam nasuo ovo euro 5 osetim da se manje cuje u kabini.
U bilo kojoj evropskoj zemlji on je E3, samo u svabiji je D4, nidje veze
Pa gde se sipa to ulje? 
I ja sam cuo to da je malo masnije pa ja cu ga sipati i dalje, ali nece skoditi nekad ako naspem i 5ticu? 
pa sipas ga u rezervar, reko sam ti omjer, a razlika euro 4 i 5 je u cistoci, nije 4 masnija, otice ti filteri prije, al djaba nekom govorit...
Sipaj euro 5 sa dodatkom ATF ulja(1 litar na pun rezervar, imas ga kupit na svakoj benzinskoj oko 5KM). Ja imam Pezoa 306 2000g. i tako vec odavno radim. Euro 4 ti je samo prljavije gorivo, brze ce ti filteri otic 
je**š filtere, meni dizne otišle od četvorke na bengi 320d 150ks

samo d5 (pozeljno i atf sipat)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.