Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

intervju, kako sta ?

194 pregleda · 5 odgovora · otvorena 26.03.2016. u 17:24

Poz

Evo imam jedan problem oko jednog intervjua koji treba da napravim. Zanima me kako bih to mogao da odradim jer nemam neke opreme za snimanje, pogotovo one mikrofone sto obicno ljudi imaju zakacene na majicama kada snimaju klipove po YT i slicno.

Naravno da ne mora to biti nista specijalno ni profesionalno odradjeno, ali me zanima najbolji nacin kako da to snimim.

Planirao sam prostoriju gdje je totalna tisina i snimao bih sa nekim poluprofesionalnim aparatom (nije ni canon ni nicon, ja mislim neki sony ali nije toliko los)

Sad me zanima nasta ce to licit, posto ce se pustat na projektor i preko zvucnika i ta jasnoca i glasnoca zvuka kakva ce biti i da li ima neki jednostavan program gdje mogu ubaciti taj video i gdje mogu pojacat zvuk, eventualno smanjiti neke sumove u pozadini ukoliko ih bude itd...

Znaci nista od opreme nemam, osim toga aparata (sony nex-f3) i mobitela, ali kontam da je mobitelom glupo

(probao bih odma to ali aparat mi nije tu trenutno pa hocu da cujem sta vi mislite ima li neki bolji nacin)

Hvala
Ne razumijem se puno u to pa necu ni pametovati puno 

Da sam na tvom mjestu provjerio bih kvalitet videa telefonom kada snimis i tim aparatom i uporedio i sta je bolje sa tim bih snimao.Sto se zvuka tice mislim da mikrofon koji imas u telefonu ili bilo koji drugi integrisani nije nikakvo rijesenje,probaj se snaci nekako od nekoga posuditi ili slicno.I cekaj da ti neko pametan odgovori 

Srecno
Moja neka ideja je ako već imas telefon da osobi koju intervjuišeš daš telefon nek stavi u prednji džep na košulji ili slicno i da tu snimas audio dok video snimas kamerom, kasnije samo to spojis.

Jedina mana ovoga je ne znam koliko će se čuti ono što ti govoriš, pa bi u video prikazu mogao između pitanja ono napraviti na crnoj podlozi i pitanje i samo ubaciš odgovor osobe (jer se kod nje audio super čuje)

Pozdrav
Oba izbora spoji. I jednim i drugim snimaj. Posslije mozes vidjeti koje nosi bolji kvalitet zvuka mob ili camera. Uvijek npr. mozes staviti njegov glas sa moba a svoj sa kamere da dobijes neku dubinu i distinkciju.
uzmes neki telefon za zvuk koji ima dobar mikrofon ako ne nadjes mikrofon i to je to
otidji u neki foto studio ..pa se probaj dogovoriti..imaju opremu sigurno..samo im treba i malo dobre volje :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.