Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pc nece da upali

202 pregleda · 20 odgovora · otvorena 21.03.2016. u 17:17

Dobio sam dva hdda jer mi je vec crko Hdd bio, ustekam jedan cuje se kako zapinje, reko stavit cu drugi, kliknem dugme da ugasim držim nece da ugasi i iscupam ga iz struje i stavim drugi Hdd i komp nece da upali nikako, vadio bio bateriju, ram, nista, a lampica zelena na matičnoj ploči gori,. U cemu je problem nisam valjda sprzio matičnu :D?
Kako si saznao da ti je taj prosli "crkao"?

Ja mislim da je do SATA kabla ili SATA slota na maticnoj 
Tacnije ne mislim vec sam siguran 95 % 
Madoxx je napisao/la:
Kako si saznao da ti je taj prosli "crkao"?

Ja mislim da je do SATA kabla ili SATA slota na maticnoj :)
Tacnije ne mislim vec sam siguran 95 % :D
Brat inženjer toga kaze crko, de mi reci sto bola nece da upali :D
catalystdriver je napisao/la:
Brat inženjer toga kaze crko, de mi reci sto bola nece da upali :D
Pa ako ti je vec brat inzinjer pitaj njega sto nece hehe.
Il je inzinjer za HDD-ove samo hahahah :P
edvard12345 je napisao/la:
Pa ako ti je vec brat inzinjer pitaj njega sto nece hehe.
Il je inzinjer za HDD-ove samo hahahah :P
Nema ga kući pajdo pomagaj krvi ti iz nosa
Napojna ili matična, 99%.
rusijabajomoj je napisao/la:
Napojna ili matična, 99%.
Kako cu provjerit je li maticna?
da provjeriš napajanje uzmeš komad neke žice uzmeš iz matične onaj 24 pinski konektor i spojiš tom žicom zeleni i crni kabel tj pin i ako se upali napajanje je ok,provjeri da li su ti od napajanja u kucistu svi kablovi dobro ustekani jer je to mene jednom zezalo pa eto prvo provjeri kablove gurni malo  pozz

e: prvo probaj pogurati te kablove ponovo u maticnu a ako ne bude radilo istekaj sve kablove i onda uradi ono sa 24-pin
Elcesum je napisao/la:
da provjeriš napajanje uzmeš komad neke žice uzmeš iz matične onaj 24 pinski konektor i spojiš tom žicom zeleni i crni kabel tj pin i ako se upali napajanje je ok,provjeri da li su ti od napajanja u kucistu svi kablovi dobro ustekani jer je to mene jednom zezalo pa eto prvo provjeri kablove gurni malo :D pozz

e: prvo probaj pogurati te kablove ponovo u maticnu a ako ne bude radilo istekaj sve kablove i onda uradi ono sa 24-pin
Imam 3 napajanja probavom ih i dalje nece da upali nikako a zelena lampica na matičnoj, kondenzatori nisu napuhani...
Druze maticna 100%,doslo ti je sigruno do nekakvog spoja,nesto palo na plocu i tabla.

Imao sam 3x iskustva takva da mi crkne maticna.

1x je bilo da mi je tanka nit od zice pala na maticnu i sprzila je.

2x je bilo mis mi usao kroz kuciste i napravio spoj.

3x je bilo curica mi polila kolu na centralnu ,samo kap je bila dovoljna da je sprzi.

A svi simptomi su bili tako,cim ga upalim samo jednom zabruji i nista vise,znalo je se desiti samo da coller radi al maticna je 100% otisla.

Tako da ti preporucujem da kupis drugu maticnu.
musso je napisao/la:
Druze maticna 100%,doslo ti je sigruno do nekakvog spoja,nesto palo na plocu i tabla.

Imao sam 3x iskustva takva da mi crkne maticna.

1x je bilo da mi je tanka nit od zice pala na maticnu i sprzila je.

2x je bilo mis mi usao kroz kuciste i napravio spoj.

3x je bilo curica mi polila kolu na centralnu ,samo kap je bila dovoljna da je sprzi.

A svi simptomi su bili tako,cim ga upalim samo jednom zabruji i nista vise,znalo je se desiti samo da coller radi al maticna je 100% otisla.

Tako da ti preporucujem da kupis drugu maticnu.
Prijateljumeni nece nista da bruji, nnece ni da se upali, igra li ista to sto gori ona zelena lampica? Zar je moguce da alo ga ugasim iz struje samo tako crkne
Najbolje bi ti bilo da provjeriš da li je sve fino priključeno na matičnoj ploči ili još bolje da iskopčaš sve, izvadiš matičnu ploču i očistiš je od prašine i onda sve fino ponovo vratiš i prikopčaš. 
wxn je napisao/la:
Najbolje bi ti bilo da provjeriš da li je sve fino priključeno na matičnoj ploči ili još bolje da iskopčaš sve, izvadiš matičnu ploču i očistiš je od prašine i onda sve fino ponovo vratiš i prikopčaš. :)
Zasto bi se ista iskopcalo ako je prije 30sec radio, ugasim upalim nece :D
Zasto bi se ista iskopcalo ako je prije 30sec radio, ugasim upalim nece 
Ako si probao drugu napojnu i opet si imao problem, jedino što može biti je matična ploča. Prije nego što dođemo do zaključka da je ploča crkla trebaš probati sve mogućnosti a jedna od njih je ovo što sam ti iznad napisao.
Da nisi iskljucio front panel konektore kada si taj HDD povukao?

Post dobio aplauz od Elysium

biggiepk je napisao/la:
E ne znam vidit cu :D
biggiepk je napisao/la:
provjeri jesu li ti spojeni power, reestart, led pinovi na maticnu ako ne znas gdje koji ide uzmi odvijacem kratko spajaj po 2 kada se upali racunar, to je za power. A postoji i mogucnost ( sto se meni desilo da kada sam skidao maticnu, postoji na vijku šajba koja sluzi da vijak ne dodje u dodir sa maticnom pa pravi spoj i da zbog toga nece upaliti provjeri to

sry za citat pogresan :D
biggiepk je napisao/la:
Krvi ti issove pajdo bio si u pravu, svaka ti dala vina iz bokala, kad dodjes doli u mene u Grude imas kavu i kolu na moj račun, samo pitaj za Matinog malog sto vozi Mercedes svi me znaju pajdo
Krvi ti issove pajdo bio si u pravu, svaka ti dala vina iz bokala, kad dodjes doli u mene u Grude imas kavu i kolu na moj račun, samo pitaj za Matinog malog sto vozi Mercedes svi me znaju pajdo
HAHAAAAAAAAAAAAAAAH
Šta se smijes pajdo krvi ti?
pitaj za matinog malog sto vozi mercedes jao boze hahahhahaa

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.