Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Srednja Elektrotehnicka skola - Sarajevo

189 pregleda · 11 odgovora · otvorena 29.02.2016. u 09:07

Ja sam 9.razred osnovne i stvarno bi pomoglo da neko da par opisa o navedenoj skoli.Mozda koliko bodova na eksternoj treba ?? itd...Paniram da se upisem :D :D http://www.ets-sa.edu.ba/
http://www.ets-sa.edu.ba/cms/files/Konacna_2015_16.pdf

Zadnji koji je upao je imao 24,9 bodova na eksternoj maturi, ali sve ti to zavisi od godine do godine i kakvi učenici se upisuju 
Ako si slab sa matematikom i fizikom razmisli jos jednom.Fizika vise manje,ali ako matematiku ne volis...Ja sam jedan od dosta njih sto ide (su išli)u ETŠ u Banjaluku,ovde na gba.Sad ne znam kakva je kod vas situacija ali ja sam se upisao sa 63.5 bodova vise manje.Kod nas nije bio prijemni tako da to ne znam.Naletice neko ko ide u Sa u skolu pa ce ti reci vise 

Srecno
Najteza skola sto se tice tehnickih.. ja mislim na onu u buca potoku..

A teza je i od nekih gimnazija.. kao sto su 4 i 5...

A sto se tice buducnosti bez faxa sa tom skolom... znaci najjaca skola ako neces fax.. mozes naci laganini posao...ovo govorim za razliku od drugih srednjih
Kak mislis je**t nesto tamo ?
Upisi ko covjek neku gimnaziju, pa faks neki i miran si.
000111_ je napisao/la:
Najteza skola sto se tice tehnickih.. ja mislim na onu u buca potoku..

A teza je i od nekih gimnazija.. kao sto su 4 i 5...

A sto se tice buducnosti bez faxa sa tom skolom... znaci najjaca skola ako neces fax.. mozes naci laganini posao...ovo govorim za razliku od drugih srednjih
Po čemu je najjača škola, molim te ? Samo ne znam kojom logikom vi sudite koja je škola "jaka", koja "slaba". Sve su škole jake, ako ti imaš želju i volju da naučiš i postaneš neko i nešto. Drug, ti vidi šta te najviše interesuje u životu, šta bi najviše volio znati i je li to isplativo. Ja sam upisao mašinsku, o kojoj svi govore da je lahka, da je upisuju slabi učenici. Ja sam u osnovnoj prolazio odličnim i mogu porediti moje znanje iz srenje sa bilo kojom osobom koja je 1. razred. Ti ako hoćeš da uspiješ u životu, upiši ono što te interesuje i ganjaj svoj cilj. Toliko od mene. Poz  :)
Upisi se na privatni i dr**j po vazdan
testtest123 je napisao/la:
Po čemu je najjača škola, molim te ? Samo ne znam kojom logikom vi sudite koja je škola "jaka", koja "slaba". Sve su škole jake, ako ti imaš želju i volju da naučiš i postaneš neko i nešto. Drug, ti vidi šta te najviše interesuje u životu, šta bi najviše volio znati i je li to isplativo. Ja sam upisao mašinsku, o kojoj svi govore da je lahka, da je upisuju slabi učenici. Ja sam u osnovnoj prolazio odličnim i mogu porediti moje znanje iz srenje sa bilo kojom osobom koja je 1. razred. Ti ako hoćeš da uspiješ u životu, upiši ono što te interesuje i ganjaj svoj cilj. Toliko od mene. Poz  
Momak ja sam 4 u toj istoj masinskoj u kojoj ti ides i skola ku**c po pitanju trazenja znanja... znaci nema lalse skole od masinske.. bar menii

A ets u sarajevu je najteza.. jer mi je brat isao u nju i znam kako je pozzz
Ako si slab s matematikom neupisuj ovu skolu.
TAU je napisao/la:
Ako si slab s matematikom neupisuj ovu skolu.
Koju si ti završio sa takvim bosanskim ?   

Ma brate vjeruj mi, škola je prelagana za onoga ko ima i malo klikera u glavi i to govorim za smjer računarstvo i informatika. Uz njega parira i smjer elektrotehničar automatike. Ovi ostali mogu imati dobar uspjeh da ne sjedne sat vremena sa knjigom u mjesecu.

Matematika ti zavisi od prof. do profesora. Imaš neke koji su zaista peglativni i zahtjevni dok drugi daju ocjene na zadaću gluposti.

A treća stvar, govorim iz iskustva. Ne upisuj ako misliš radi informatike a nisi vješt sa logikom i logičkim zadacima. Jer ako ostanu trenutni profesori programiranja, ti(bilo ko) si donji ako nemaš razvijenu logiku.

A što se tiče bodova sa eksterne, zavisi od konkurencije i broja učenika kojeg škola prima.
000111_ je napisao/la:
Momak ja sam 4 u toj istoj masinskoj u kojoj ti ides i skola ku**c po pitanju trazenja znanja... znaci nema lalse skole od masinske.. bar menii

A ets u sarajevu je najteza.. jer mi je brat isao u nju i znam kako je pozzz
Je li škola lahka nekom je stvar inteligencije. Ako imaš iole znanja, nijedna nije teška. Sve je do tvog karaktera, pa tako i škola i znanje. Ja nisam ni planirao iskreno da upišem mašinsku, pa kad sam vidio ove stručne predmete, baš sam se zainteresovao. Dosadašnje gradivo iz stručnih predmeta imam u malom prstu. Nisam od onih koji čekaju zadnji dan, interesuje me to i želim to da znam. Dosta sam naučio i van nastave, dok imaš učenika koji maštaju o tome od osnovne, tj. da postanu mašinci, ali nemaju naviku da uče, samim tim im je sve ostalo otežano. Sve je do tebe :)
Kakav bolan mali prst masinsku zavrsavaju ljudi znaci budu samo 20 % casova dodju zadnjih 2 mjeseca i prodju sve o cemu pricas .. sa masinskom u bosni tesko ... govorim samo sa srednjom ... a to sto profesori jedu govna kako oni mogu zaposlit i kako su zaposlili to okaci macku o rep .. idem na prezentacije po skolama da vidis koje bombe bacaju ...

Tek si prva godina i gradivo je nidje veze sto se tice prvog .. samo mehanika i to kad dodju grede i to je to ostalo pickin dim 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.