Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Komp mi se gasi

529 pregleda · 14 odgovora · otvorena 18.08.2007. u 18:56

Imam jedan veliki probem.Nakon sat-2 rada kompjuter mi se sam ugasi. I onda ga ja upalim ali on se opet sam ugasi.Da bih ga mogao ponovo upaliti trebam sacekati sat od zadnjeg gasenja. E, sad u cemu je problem , mozda trebam nove coolere kupit ili sta??

molim samo odgovori na temu ( no spam)
Provjeri temperaturu processora. Ocisti coolere. Ocisti "crve", viruse,...
i sta ja sad mogu ako mi se pregrije. Trebam li kupit neki dio ili sta
jarane provjeri ventilator , mozda ti je oslabio pa slabije hladi komp , to se desava mom drugu , ali njemu nakon 30 minuta se gasi1
               mvp4mi0 je napisao/la:
i sta ja sad mogu ako mi se pregrije. Trebam li kupit neki dio ili sta

Dovoljno je da kupis novi, jaci cooler. Ili, jednostavno, provjeri da ti se na tom nije nakupilo previse prasine. Ako jeste, ocisti i trebalo bi da bude OK. Ako ne, rekao sam ti vec na pocetku posta.
uzmes nove kulere i ubacis

ovaj jedan zeleni kosta 12km
vjerovatno je do temperature...dok nekupis novi cooler uzmi ventilator otvori komp i stavi ventilator da puse na 3 ...
past ce temperatura... i onda ces vidit jeli do toga...a provjeri temperaturu u biosu ili skini everest ULTIMATE EDITION
               TM87 je napisao/la:
Virus brate

wtf
imo sam isti problema samo uzmi novu napojnu i radit ce

Post dobio šamar od Schulz

Drug moj imao sam isti problem,rekli su mi da ocistim cooler ali nije pomoglo kasnije sam otvorio CPJ i vidio da kuler ne radi!!!Kupio novi ali ni taj nece,odnio u servis i rekli mi da je otislo napajanje na maticnoj ploci,da ne bih kupovo novu samo su mi prespojili nesto i sad je sve u redu!!Tako da ti je odmah najbolje u servis da odneses da se djabe ne uvaljujes za novi cooler,napojnu itd...

Moze ti biti do coolera,napojne ili do maticne zato u servis nosi da se ne peglas!!
prvo otvori komp i vidi daliti se svi ventilatori koje imas vrte,ako se vrte,vidi dali ima puno prasine po njima pa to lagano probaj usisat sa usisavacem,ako ti se slucajno ne vrti koji od ventilatora,prati zicu koja vodi od ventilatora na maticnu plocu,pogledaj kako izgleda konektor na maticnoj i vidi dali u neposrednoj blizini imas jos koji isti taka konektor,ako imas probaj prestekat u taj drugi konektor.ako ti nakon toga ne prradi ventilator,znaci da je riknuo i da ga trebas zamjenit,skini ga van i odnesi u bilo koju trgovinu i trazi novi ventilator.
ako nemas overclockani komp,bilo koji ventilator ce ti biti dobar,bitno je samo da se moze montirat gore.
Otvoris komp ocistis prasinu (slobodno usisavacem) ako ne bude promjena kupi novi cooler a ako ti ponovo ne bude htjelo odnes u servis.
moguce da je do napojne
jednostavno se tako gasi komp kad napojna dotraje
mjenjaj napojnu i ocisti komp i bit ce sve ok

sretno

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.