Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ebay kupovina

128 pregleda · 7 odgovora · otvorena 12.12.2015. u 00:57

Ima li neko od vas iskustva jel kupovao preko ebaya,zanima me koliko treba da stigne neki artikal do vas ?koliko se placa postarina? jeste li bili prevareni ili ste vi prevarili nekog  :D ?
Dođe za oko mjesec dana, naručivao sam oko 5-6 puta.
Jednom me prevarili jer sam ja glup bio, to jeste naručio sam brile skijaške a dobio sam samo lens, to jeste samo staklo koje sam platio 160 maraka. Iako je staklo prva liga i za Scott 90 naočale... ja opet čala nemam 

Tako da se pazi i dobro PROČITAJ šta kupuješ  
VendettaBIH je napisao/la:
Dođe za oko mjesec dana, naručivao sam oko 5-6 puta.
Jednom me prevarili jer sam ja glup bio, to jeste naručio sam brile skijaške a dobio sam samo lens, to jeste samo staklo koje sam platio 160 maraka. Iako je staklo prva liga i za Scott 90 naočale... ja opet čala nemam :D

Tako da se pazi i dobro PROČITAJ šta kupuješ  ;)
a granica,carina?troskovi dostave?
Baja99 je napisao/la:
gledas free shipping i postarina ti je dzabe, e pazi se carine to ce ti staviti carinu na neke vece stvari... nemoj plazmu je***u narucit i kontat da ce ti je postar na vrata donijeti 
Baja99 je napisao/la:
Traži artikle sa Free shippingom pa neće biti dostave.

Što se tiče carine, mislim da nju plaćaš samo preko 50$ ili 50KM nisam siguran, to će ti reći neko ko ima više iskustva s tim.
Ja uvijek uzimam jeftinije predmete pa ne znam.
moze artikal od 5000$ doci bez carine, ako vas interesuje kako kontaktirajte me na email [email uklonjen] .. ne smijem javno o tome
meni za 12-13 dana stigle zadnje dvije posiljke iz kine..70 eura i 15 eura kostalo.. prvi put platio 3.5km postarinu iz sarajeva do bugojna,a drugi put nisam nista ..
Eh ovako. To sve zavisi od drzave iz koje kupujes. Treba ti samo da poznajes malo engleski jezik i sve ti pise. Ako je free onda znaci da je djabna postarina ali onda naravno to se dugo ceka. Sto vise novca platis moze ti prije doci naravno ako ti se bas zuri. Zavisi i od velicine paketa i tezine.
Preko okeana ako kupujes logicno da ces cekat i do mjesec pa cak i preko da ti nesto stigne. Gledas da su provjereni prodavaci isto kao na piku. Sto vise ima pozitivni dojmova to bolje. I gledas da je neka registrovana radnja. Za carinu ne znam posto sam i ja kao i ovi kupovo nesto manje vrijedno pa nisam nista placo. Samo znam ovi u nas deru kozu. Npr iz Sarajeva do Ilijasa postarine uzmu 10 KM a ja iz Britanije do Ilijasa platim manje. U glavnom sretno u kupovini :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.