Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Slusalice ne rade

97 pregleda · 6 odgovora · otvorena 02.12.2015. u 18:25

Koristim toshibin laptop, ukljucim slusalice i nista, ne prepoznaje ih. Slusalice kao i mikrofon funkcionisu na kompjuteru, ali laptop ih nesto nece prepoznati... Zvucni drajver je Realtek HD Manager, skidao sam dosta verzija, i sa oficijalne intelove stranice, a i sam ih Windows pronadje, opet nista.

Da li se neko susretao sa ovim problemom? Googlao sam, ali bez neke vece koristi, sad do cega bi moglo biti, ako neko zna neka pise. 
Možda ti je otišao onaj port za slušalice. Probaj druge pa vidi da li rade.
U mene tako bude, inače, koristim PC, pa iz nekog razloga nekada kada ukljucim komp, nece da prepozna slusalice i moram restartovat komp da bi one proradile, vjerovatno si i ti to probo pa nije uspjelo, ali eto samo da kazem.

A, najvjerovatnije je da ti se mozda, kazem mozda iz razloga sto nisam bas siguran, da ti se nakupilo mozda cega u portu tamo, ocisti izpusi i probaj opet  
Otiđi u device menager i vidi imaš li kakvih žutih upitnika. Ako bude, onda su vjerovatno od zvuka te moraš instalirati tačne. Ako nema onda ti je otišao port na laptopu.
jel ti w10 ?
biggiepk je napisao/la:
Otiđi u device menager i vidi imaš li kakvih žutih upitnika. Ako bude, onda su vjerovatno od zvuka te moraš instalirati tačne. Ako nema onda ti je otišao port na laptopu.
Nov je laptop ne vjerujem da je odma otisao, nisam nista nazor pokusavao

Sto se tice tih upitnika, nema nema, cak i sam windows mi nadje isti driver, al jednostavno nece. Do slusa sigurno nije jer rade na kompu

Koristim sedmicu
Please try to uninstall and then reinstall the Audio Drivers for the Sound Card in your Toshiba Laptop and then check if the Headphones still don't work. If you have difficulty finding the Drivers, kindly reply with the Exact System Model Number of your Toshiba Laptop or the Device Instance Id of Sound Card in the machine. To get the Device Instance ID:

1. Right click the Computer icon on the Desktop.
2. Select Manage.
3. Select Device Manager under Computer Management from the left pane.
4. Then expand the device such as "Sound, video and game controllers" from right pane.
5. Right click the Device listed.
6. Click Properties.
7. Go to the Details tab, and then select Device Instance Id from the drop down list.
8. Make a note of this Device Instance ID.
Javi ako ti ovo prvo ne radi pa cu ti nastaviti sa c/p-om 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.