Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Odabir graficke

196 pregleda · 13 odgovora · otvorena 27.11.2015. u 21:37

Pozdrav ljudi.

U narednom periodu planiram da uzmem graficku.E sada dvoumim se izmedju r9 280 3gb gddr5 il r9 380 2 gb gddr5.
Koju od ove dvije graficke bi vi uzeli na mom mjestu?
Kakav je ostatak konfiguracije? CPU i PSU?

Ta r9 380 je bukvalno r9 285. Probaj naći R9 280X, najbolja bi bila.

Što se tiće PSU taj CM bih zaobišao. Nije uopšte neko napajanje, čitao sam da se raja žalila baš na taj model. Imaš procesor koji vuče dosta struje, pogotovo kad se kloka i grafičku ako uzmeš, i onda će biti psu hungry. Tako da ganjaj neko napajanje koje ima 80+ bronze, te marke kao ( corsair, seasonic, xfx).
CPU: AMD FX 8320 3.50 GHZ a PSU planiram da uzmem malo prije graficke (COOLER MASTER 600W RS-600ACAB-M4).
nate1 je napisao/la:
Druze, ne znam kakav ti je budzet al sto ne bi uzo ovo ? http://www.olx.ba/artikal/19542822/asus-strix-r9-380-4gb-ddr5-novo/
I kao sto kolega kaze iznad, PSU ti nije neki izbor, trazi 80+ bronze
Davati 480km za tu grafičku je abnormalno. To je obična rebrand r9 285.

Za 100km manje može uzeti gtx960 koja je bolja, troši manje struje i manje se grije.

Post dobio aplauz od Elysium

biggiepk je napisao/la:
Davati 480km za tu grafičku je abnormalno. To je obična rebrand r9 285.

Za 100km manje može uzeti gtx960 koja je bolja, troši manje struje i manje se grije.
Tacno, al vidim da je zapeo za AMD, samo preporuka bila 
Sto se budzeta tice nisam u mogucnosti za 280x rado bih uzeo ali eto, takodjer gtx 960 je u opticaju. Hvala za napomenu za napajanje.
kolko ti para imas ...
Oko 420 km.A da li valja napajanje CM B600 600w? U ovih 420 km ne brojim pare za napajanje.
Drug hvala za prijedlog ove r9 280x :D ja sam po piku trazio ali nisam nasao nista u ovom cjenovnom rangu.
de prijatelju koji monitor imas, kakav je ostatak konfiguracije?
Ako ne mozes r9 280x uzet onda uzmi r9 380 2GB i ako igrice koriste preko 2GB, nebio trebao izgubit nista, jer kod vecine igrica nema razlike izmedju high i ultra textura u izgledu, razlika je sto se na ultra postavkama texutre unaprije loadaju i pohranjuju pa koriste preko 2GB ali opet je rizicno uzimat 2gb graficku.
Elysium je napisao/la:
de prijatelju koji monitor imas, kakav je ostatak konfiguracije?
Drug pomogao mi je 000111 da donesem odluku. :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.