Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 30 bodova

Koji laptop ?

934 pregleda · 19 odgovora · otvorena 15.08.2007. u 02:10

Evo potreba me natjera da kupim laptop, pa bih vas zelio zamoliti da mi predlozite nesto (samo novo).

Sta mislite o laptopima marke FORCEBOOK, Fujitsu Siemens, LENOVO i ACER, buduci da sam primijetio da su oni najpovoljni, posebno prva dva spomenuta?

Koji od navedenih se brzo kvare, koji imaju problema s baterijom i sl?
Navedite sva vasha iskustva, kao i iskustva vashih prijatelja.

Mislio sam izdvojiti maximalno nekih 1.250 KM, pa ako imate neke preporuke, ovdje su dobrodosle.

Malo sam istrazivao i posebno su mi se svidjeli sljedechi laptopi:

Notebook FORCEBOOK Optimus
- Procesor: Intel Celeron M 440 1.8 Ghz
- Zaslon: TFT 15.4"
- Memorija: 1GB
- Tvrdi disk: 80GB
- DVD+/-RW, LAN, WLAN

1.211 KM

Notebook LENOVO C200 Celeron M 430 (1.73GHz) (TZ0BECD), 1x512 MB, 80GB/5400rpm, DVD±RW DL, Intel GMA 950, 128MB shared, 15" XGA TFT, Modem, 10/100Mb Ethernet, Lenovo 802.11b/g, 6 cell, Card reader 5-in-1

1.212 KM

Fujitsu Siemens Notebook Amilo Li1705; 15,4" WXGA CrystalView; UniChrome Pro (up to 64MB shared); Celeron M440 1,86GHz; 512MB DDR2; 80GB SATA; DVD RW DL / WLAN

1.099 KM

Fujitsu Siemens Notebook Amilo La1703; 15,4" WXGA CrystalView; UniChrome Pro (up to 128MB shared); Sempron 3500+; 1 x 512MB DDR2; 80GB SATA; DVD-RW DL / Wireless LAN

1.099 KM

Fujitsu Siemens Notebook V3515 Celeron 2GHz M450/512MB/80GB DVD RW DL super multi

1.099 KM

Laptop Acer Aspire 5102
CPU: AMD TURION 64 2.2 Ghz
HDD: 80GB
RAM: DDR2 512 MB
DVD-RW
Fax Modem
Fast Ethernet 10/100
WiFi
Bluetooth
15,4 Bright Screen

1.246 KM

Unaprijed se zahvaljujem !
Taj prvi sto si napisao :

"Notebook FORCEBOOK Optimus
- Procesor: Intel Celeron M 440 1.8 Ghz
- Zaslon: TFT 15.4"
- Memorija: 1GB
- Tvrdi disk: 80GB
- DVD+/-RW, LAN, WLAN "

nije los samo ako bi mogao da nadjes sa malo brzim procesorom..
ja imam Toshibin laptop,nvidia gfx 512mb,1 gb ram ddr2,dual core 1.8gb,280gb hdd.mogu ti reci da je odlican,baterija traje dugo,nije pretezak,a ima sve sto ti treba.samo mislim da ovaj laptop premasuje cifru koju si ti mislio izdvojiti.kakogod,imas dobih HP-ovih laptopa za te pare kupit,pogledaj po siteovima boljih sarajevskih firmi,naci ces nesto.kad bi jos 200-250km nadodao mogao bi uzeti puno bolji laptop,koji ti moze trajati vjecno.ako bi se u obzir uzeli samo ovi koje si ti ponudio,ja bih uzeo ovaj prvi takodjer(mada nisam ljubitelj celerona)
Laptop Acer Aspire 5102
CPU: AMD TURION 64 2.2 Ghz
HDD: 80GB
RAM: DDR2 512 MB
DVD-RW
Fax Modem
Fast Ethernet 10/100
WiFi
Bluetooth
15,4 Bright Screen

Idi u merkator gdje NTCHS ima dobar laptop oko 1.300

Intel PENTIUM DUAL-CORE 2.2GHz
RAM 512MB
HDD 80GB
VGA 256MB
...
...
ne sjecam se...
Samo idi i uvjeri se.
Pozz
FujitsuSiemens Amilo Li1705

Intel Core Duo T2450 2.0GHz
HDD 160GB
DDR2 1GB
DVD RW
15.4" display
Fax Modem
Fast Ethernet 10/100
WiFi
Bluetooth

1399km

Asus Notebook A6R-5122 DDR2 667
Intel Celeron M 390 1.7GHz
DDR2 667 512mb
60GB HDD,
WLAN 802.11b/g,
ATI Radeon 256mb

1111km

Prodavnica Uniexpert

www.ue.ba

Zadnji edit: 15.08.07 u 02:53:38

hmm nisi napiso kolko bi kesha dao za laptop

preporucio bi toshibu, posto sam i sam licno kopo nesto po netu oko laptopa
kaiser`m2bz je napisao/la:
hmm nisi napiso kolko bi kesha dao za laptop

preporucio bi toshibu, posto sam i sam licno kopo nesto po netu oko laptopa

Napisao je 1250km
TOSHIBA su najjaci laptopi na svijetu uzmi toshibu neces se pokajati
Kupi LENOVO najbolji je! To ti je moj prijedlog, vjeruj mi neces se pokajat! Ja imam LENOVO i prezadvoljan sam, a slabija mi je konfiguracija od te!
na bjezi od celerona sto dalje mos
kupi samo ako ti je frka s parama il ako ti treba za uredske poslove,
ja mislim da na njemu film nemos gledat kak treba
Kupi LENOVO najbolji je! To ti je moj prijedlog, vjeruj mi neces se pokajat! Ja imam LENOVO i prezadvoljan sam, a slabija mi je konfiguracija od te!
               Shady je napisao/la:

slazem se..i ja ti preporucam Lenovo..ja doduse imam R60e dosta jacu konfiguraciju od te..ali sam prezadovoljan....i puno su kvalitetnije izrade od gore navedenih
marka laptopa ti je totalno nebitna,bitne su komponente koje su unutra ugradjene,ako ti laptop ne treba za igranje igrica na njemu,onda ce ti bilo koji od navedenih posluzit,a ako se planiras igrat onda je situacja daleko teza.
uglavnom,za igranje ti je najbitnije da izbjegavas celeron procesore i turione,to su ti oslabljene verzije athlona i pentiuma i na istoj brzini,npr 3.0 ghz-a celeron i turion ti imaju cca 30% slabije performanse,dakle izabrati samo pentium ili athlon,ako imas mogucnosti dual core ako ne,jbga..
druga najbitnija stvar ti je da imas graficku sa zasebnom memorijom,bilo koja on board vga ti nece moci pokrenuti ni jedan od novijih naslova.
Nemoj sa Celeronom ni u kom slucaju.
Nemoj Fujitsu Siemens.

Lenovo i Acer nisu losi. (ThinkPad rulez)
Iako je to individualni izbor, predlozio bih ti CoreDuo na frek najmanje 2.0 GHz. 1 GB RAM-a najmanje.

Acer ima manje ugodnu tastaturu od Lenova.

ako mozes, uzmi bez instaliranog Windowsa jer ti je tako jeftiniji do 200 KM.
Kupi sebi brate IBM to ti je najjača marka kao po izgledu cvrstoci notrboka . . . gleedas sam statistike koliko vrijedi koja firma npr ibm sad neynam koliko je vrijedna ali je najjjvrijednija od svih proizvodaca : hp, thosiba, .. . .. i nemoj sebi ni slucajno uzimati celeron ili da je integrisana graficka nes sebi igrice moci instalirati ove mal bolje nek ti ima 1.7 Mh brzinu 80Gb HD i 1 Gb rama to je naj.. sto treba da ima a sad sta ces jos uzimati svedno je i dobar ti je tosiba takoder....
Acer-ovi su ti najbolji,u IMTEC-u imaš dobru ponudu ACER laptopa,imaš isto i u IT-u popust pa za nekih 1300 možeš pravo dobar laptop uzet,Uzmi Acer nećeš se pokajati imam ga Ja !!!
hey buraz imas laptop ACER u IT COMPUTERS

CPU: intel core 2 duo 2.15 ghz
HDD: 80 GB
DDR2: 512 MB
DISPLAY: 15.4''TFT
LG DVD-RW Drive Black bulk/Super Multi, Double LayerDVD
Mouse Logitech S90 optical mouse, scroll crni
Podloga za miš sa motivom

CENA: 1000KM SA PDV

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.