Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Mod] Sjećaš li se Goražda

448 pregleda · 15 odgovora · otvorena 18.10.2015. u 14:12

Malo je čudan naziv teme? Da, i ja sam to pomislio, ali se moralo dati ime source engine mod-u kojeg radim par mjeseci. Sve je počelo od priče sa jednim prijateljem u smislu mogli smo šta napraviti - čitaj simulacija grada, gdje možeš hodati, istraživati, a da je sve bazirano na tematici 92-95. Zašto 92-95? Zato što omladina, slabo ili skoro nikako se ne informiše o tom periodu. Na ovaj način sam ja želio privući mladu raju koja kad skine mod, može hodati po gradu, tražiti mjesta, pogledati i poslušati priče starijih osoba o dešavanjima 

Program koji sam koristio za pravljenje je Valve Hammer Editor. 

Ukoliko postoji neka osoba koja zna da radi u Valve Hammer Editoru a da želi pomoći - super, ako ne, nema veze. Isto tako ako postoji osoba koja zna raditi teksture i želi pomoći - super, ako ne nema veze 

U nastavku slijede fotke - da, nema toga puno što je do sada urađeno, ali je rad u Valve Hammeru veoma spor i mukotrpan posao - oni koji su ikada radili u njemu znaju šta mislim.

Uživajte'

Kratki video kako to izgleda>

https://www.facebook.com/digitaln1/videos/944951002243205/

Zadnja fotka je kako to u stvari izgleda u Hammeru 

Sve kritike su dobro došle 
Svaka čast burazeru, par fotografija me podsjeća na Half Life. (Y)
biggiepk je napisao/la:
Svaka čast burazeru, par fotografija me podsjeća na Half Life. (Y)
Pa zato što su teksture/engine od valvea.

Zašto hammer? Zašto ne nešto modernije, crytek engine, unreal, unity? Mislim da bi više i supporta na tom polju dobili... U svakom slučaju super ideja  
Upoznat sam sa projektom od ranije i fakat mi je drago da nije pao u 'zaborav'. Poznavajući tebe, vjerujem da ćeš ovo završiti do kraja. Keep it up brah. +1
Još se pitam šta bi od ovog.. Svaka čast.
This is some next level dude.

Svaka čast na ovome, velika podrška s moje strane. Samo jako !

Post dobio aplauz od Elysium

Moli se gba administracija da se slike u temi postave na width: 100%!!!!!!!!!!!!
vukojebina to gorazde 
Napravite rajvoSa. 
exampLe je napisao/la:
Napravite rajvoSa. 
Da ti je znati kako je raditi u valve hammeru rekao bi svaka cast za ovu jednu samo sliku, a kamoli za ovo ostalo sve haha 
Pojedinac koji zasluzuje vise od svega,koji se trudi i akobogda napredovat ce u svemu.

Svaka cast na ovome.
Digi vazda na nivou!
Pohvala za ideju, trud i kompletan projekat.

Neko te vec pitao zasto valva hammer, zasto ne nesto modernije? I ja bih volio znati isto 

I krivo mi je sto je razdoblje 92-95, kad je vec ratno stanje, sve je onako kako nije trebalo da bude... Ja bih ipak isao na 80-e godine, gdje je sve ustvari onako kako treba da bude, gdje su zgrade-zgrade, kuce su ustvari kuce, skola je skola .... nije sve jedna obicna rusevina, mislim da bi to ipak podstaklo mladju raju da razmisle o ratu - kako nista lijepo nije donijeo i kako smo nekad svi zajedno zivjeli i uzivali u zivotu pa cak i o tome kako bi taj grad sad izgledao da nije bilo rata

Post dobio aplauz od Elysium

ti si mnogo pametan momak
A pištolj iz 2059 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.