Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Top EU države, emigracija...

221 pregled · 19 odgovora · otvorena 24.06.2015. u 14:26

Eh da G.ba malo bacimo u emigrantske vode  

Dajte da diskutujemo o drzavama u EU, gdje bi ste voljeli zivjeti?

Norveska trenutno ima najbolje uslove za stanovnike, dok Svedska daje najbolju socijalu  

Meni je iskreno zelja emigrirat u Basel (Svicarska) jer se nalazi na granici sa Njemackom... Znaci zaradjujes velike franke, a trosis u Njemackoj gdje je sve cheap...

Prije par mjeseci dosao sam iz Austrije gdje sam i radio, onako nije lose... ali previse turaka sto me uzasno nervira (nisam nacionalista, al ujebashe pola EU jer zele sve a nece da se integrisu, da uce jezik itd).  

Da cujem vas...  

https://www.youtube.com/watch?v=iKhNtS-_Yug  
USA.

Znam jezik, odgovara mi kultura na neki nacin i mislim da bi se dobro snasao i mislim da bi odma sad otisao da mi se ukaze prilika. 
exampLe_ je napisao/la:
USA.

Znam jezik, odgovara mi kultura na neki nacin i mislim da bi se dobro snasao i mislim da bi odma sad otisao da mi se ukaze prilika. 
Ako ti se ide u USA igraj Green Lottery, izvuc ce te 100%

Moras izvadit ljekarski, dobijes 3 pisma... odes u Ambasadu da meTnu pechat... kupi kartu i pichi 

Meni lakse u EU zemlje jer imam B1 level za zemlje gdje se prica njemacki 
mister_sa je napisao/la:
Ako ti se ide u USA igraj Green Lottery, izvuc ce te 100%

Moras izvadit ljekarski, dobijes 3 pisma... odes u Ambasadu da meTnu pechat... kupi kartu i pichi 

Meni lakse u EU zemlje jer imam B1 level za zemlje gdje se prica njemacki 
To mi je i plan. 

Stari mi je radio u Americkoj ambasadi i dosta njegove raje je izvuceno tako da cu predavati svake godine pa sta Bog da, valjda me izvuku nekad. 
exampLe_ je napisao/la:
To mi je i plan. 

Stari mi je radio u Americkoj ambasadi i dosta njegove raje je izvuceno tako da cu predavati svake godine pa sta Bog da, valjda me izvuku nekad. 
Moj ti je savjet abd kad dospijes do Amerike, da se nekako preselis u Canadu... To je raj za ljude... Jos koriste i metric sistem hahahaha
mister_sa je napisao/la:
Moj ti je savjet abd kad dospijes do Amerike, da se nekako preselis u Canadu... To je raj za ljude... Jos koriste i metric sistem hahahaha
Hahahaha.

A dobro, dosta ljudi tu predaje za Green Card tako da to i nije bas tako lako "osvojiti". 
S obzirom da krajem ove godine tj prije nove godine idem u USA to je i mjesto gdje zelim da ostanem,ima posla jest da se crnci al za vrijeme odmora se moze i uzivat ,naravno idem tamo da studiram  + Imam tamo sestru koja ima pasos tako da i ja dobijam green card i kroz studiranje pasos 

Sem tog Svedska/Norveska su pogodne trenutno.
Argentum je napisao/la:
S obzirom da krajem ove godine tj prije nove godine idem u USA to je i mjesto gdje zelim da ostanem,ima posla jest da se crnci al za vrijeme odmora se moze i uzivat ,naravno idem tamo da studiram  + Imam tamo sestru koja ima pasos tako da i ja dobijam green card i kroz studiranje pasos 

Sem tog Svedska/Norveska su pogodne trenutno.
Pasa moj nacekat ces se ti 10 godina za pasos kroz rad/studiranje osim ako se ne ozenis 
mister_sa je napisao/la:
Pasa moj nacekat ces se ti 10 godina za pasos kroz rad/studiranje osim ako se ne ozenis 
Pa naravno da cu se zenit  Naravno not for real for money,sta mislis kako nasi dobijaju pasose haha  Odes brate dragi nadjes zenu 5k i eto ti zenidbe haha
Argentum je napisao/la:
Pa naravno da cu se zenit  Naravno not for real for money,sta mislis kako nasi dobijaju pasose haha  Odes brate dragi nadjes zenu 5k i eto ti zenidbe haha
5k?

Nisi u toku, sad je oko 15/20k.
pura je napisao/la:
5k?

Nisi u toku, sad je oko 15/20k.
Ma jok ba, samo nadje nasu i to je to... A mozda bude sta i iz ljubavi )))))))
Ja sam aplicirao sad preko raspusta za vizu da idem kod sestre u Chicago, međutim odbili su me. Na razgovoru je bilo još par ljudi sa mnom, i sve su nas odbili, takva politika, uzimaju pare, neće te pustiti iz prve nema šanse. Inače, ja pakujem kofere slj. godine i idem na varijantu studentska viza. Tamo ću odmah papire završiti i et' 
MeetChaos je napisao/la:
Ja sam aplicirao sad preko raspusta za vizu da idem kod sestre u Chicago, međutim odbili su me. Na razgovoru je bilo još par ljudi sa mnom, i sve su nas odbili, takva politika, uzimaju pare, neće te pustiti iz prve nema šanse. Inače, ja pakujem kofere slj. godine i idem na varijantu studentska viza. Tamo ću odmah papire završiti i et' 
Mislim da je od uslova da i sestra ima odredjeno $$.$$$ na racunu da bi te mogli primit, kao garancija da nes isparit i ne vratit se u Bosnu 
Mučim muku sa Njemačkom ambasadom evo već godinu dana, ne daju mi radnu vizu  Idem preko Slovenije, tačnije preko njihove firme, ali procedura je havarija. Traže mi poznavanje njemačkog jezika i engleskog, zatim 2 godine radnog iskustva i još bruku stvari..tako da ću vjerovatno po svemu sudeći odustati.

Pošto ide ljeto i dolaze stranci na godišnje odmore, ne preostaje mi ništa drugo osim da 'zbarim' kakvu papirušu i da se usrećim.

Nekako mi Njemačka djeluje sasvim pristojno za živjeti tamo i osnovati porodicu. Prvenstveno mi se sviđa način na koji je njihova država uređena. Ekonomija cvjeta 

Uglavnom, samo strpljenja. Biće onako kako Bog zapovjeda.
dYn je napisao/la:
Mučim muku sa Njemačkom ambasadom evo već godinu dana, ne daju mi radnu vizu  Idem preko Slovenije, tačnije preko njihove firme, ali procedura je havarija. Traže mi poznavanje njemačkog jezika i engleskog, zatim 2 godine radnog iskustva i još bruku stvari..tako da ću vjerovatno po svemu sudeći odustati.

Pošto ide ljeto i dolaze stranci na godišnje odmore, ne preostaje mi ništa drugo osim da 'zbarim' kakvu papirušu i da se usrećim.

Nekako mi Njemačka djeluje sasvim pristojno za živjeti tamo i osnovati porodicu. Prvenstveno mi se sviđa način na koji je njihova država uređena. Ekonomija cvjeta 

Uglavnom, samo strpljenja. Biće onako kako Bog zapovjeda.
To ti je sto nisi spomeno da ti je Sejo rodjak.... da si to rekao, sad bi sjedio u Njemackoj i imao vilu sa kamenim lavovima i mercedes  
Njemu chuna sluzi ko viza 
Zivim u Austriji i ne bih nikad mijenjao, ja imam C1 polozen. A braća turci mi ne smetaju  

Mozda posjetiti Svedsku radi plavusa  
Engleska/Njemačka/Austrija

Bio sam u USA i ima finih stvari, ali više stvari koje mi se ne dopadaju.

ps. Meni su dali vizu od prve.
Najvjerovatnije UK ili Irska, da cuvam ovce gore.

Gdje ces u US, malo im fali za gradjanskog rata, stalno ratuju bijeli i crni.  
ShOoRtY je napisao/la:
Najvjerovatnije UK ili Irska, da cuvam ovce gore.

Gdje ces u US, malo im fali za gradjanskog rata, stalno ratuju bijeli i crni.  
Ma to mediji namjerno ba preuvleicavaju samo da ne ides tamo 
Po završetku srednje škole idem u potragu za poslom u Njemačku. Imam tamo tetku, kod nje ću taman radit, a i sredit će mi papire. Ko god ima priliku neka ide iz ove države. 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.