Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

CS:GO fps

185 pregleda · 9 odgovora · otvorena 22.02.2015. u 01:12

Eh ovako 

Sutra abd napokon uzimam hajd da kazem "pristojan" racunar konfiguracija je slijedeca:

Procesor Intel Core i3-2120 CPU @ 3.3 GHz
MB: GIGABYTE GA-H61M-S1
RAM: 4 GB DDR3 (jedna plocica)
GRAFIČKA INTEL HD2000 (1024MB)
Napojna CHIEFTEC

Trenutna konfiguracija:

Core2Duo e6300 1.86
MB: unknown
RAM: 4 GB DDR2 (4x1GB)
GRAFIKA: Nvidia GT210

Znam i da ova konfa koju planiram uzeti nije bog zna sta ali naspram moje je ZVIJER , a situacija je kakva je takva je pa i iskren da budem nisam u mogucnosti da uzmem nesto jace.

Prvenstveno uzimam racunar zbog cs:go-a , trenutna konfa izvlaci 50-60 stabilni na dd2 ali vecina drugih mapa je boze sacuvaj 20-25

Koliki fps mogu ocekivati na i3 konfi ? Znam da je integrisana graficka ali pretpostavljam da ova 210 nije nista jaca od ove integrisane ... imam u planu kupiti grafu ali o tom po tom, kad bude koja para viska 
Neces ni na ovoj konfiguraciji imati bog zna kakav fps, 90-100 max 5v5
Trebao bi imat bolji fps svejedno,kasnije ubacis 7750/7770 i miran si a fps 200+ sigurno na low
wxn je napisao/la:
Neces ni na ovoj konfiguraciji imati bog zna kakav fps, 90-100 max 5v5
s obzirom na staru konfiguraciju to je odlicno, a ionako mi je monitor 60 herza tako da sve sto je iznad 60 i stoji stabilno meni odgovara 
Demonijak je napisao/la:
s obzirom na staru konfiguraciju to je odlicno, a ionako mi je monitor 60 herza tako da sve sto je iznad 60 i stoji stabilno meni odgovara 
Na staroj konfi imaš GT210 koja je nešto bolja od intelove integrisane kod nove konfiguracije. Možda ćeš imati malo bolji fps, ali ne očekuj previše, nije samo CPU u pitanju što se tiče CS:GO-a..
Ako ne prodaješ staru konfiguraciju i ako znaš kako ugraditi GPU onda isčupaj bilo kakvu grafičku i stavi je u računar tu će ti se stvarati tzv. bottleneck jer ćeš imati sve poprilično solidne komponente osim grafičke.

Samo da znaš da ti se to isplati riješiti prije nego kasnije kad popizdiš jer ti svaka igrica ima FPS dropove i ako dizajniraš isto tako i sa programima koji analiziraju digitalne vektore i Bog zna šta sve.  

Sve u svemu ne gine ti se snalaziti za grafičku.

Na novoj konf bez dodavanja grafiče ja ti predviđam max 50fps-a sa grafičkom možda i do 100.

Gledaj da u budućnosti (u sljedećoj godini) uzmeš za nekih 80-tak KM istu takvu ram pločicu koji imaš trenutno i ubaciš je u drugi slot. Ja koliko znam efikasnije radi PC sa dvije pločice nego sa jednom a 8gb rama i nije neki overkill danas.

Na kraju kad riješiš i ram i grafičku, mislim ram nije pod moranje ali eto... uz normalno održavanje pc-a sve bi trebalo ići manje više solidno.  
Nennenenene, prije nego sto potrosis pare na ostale komponente skontaj ovo.
Graficka treba da ti bude najskuplja a ne integrisana, processor odma iza nje pa tek onda ostalo...

EDIT: Nisam pogledo ostale komponente.
Prvo sto bih ti reko jeste kad kupujes komp gledaj da komponente u njemu su kompatibilne za upgrade, tj. neki jaci processor, vise rama ili sl.
Ova maticna podrzava samo 3. generaciju intel core processora, ima samo 2 RAM slota (vjerovatno dovoljno za tebe al govorimo striktno lose stvari o njoj), nema SATA III prikljucak, RAM podrzava samo do 1333 MHz osim ako ne zelis OC (sto vecina nezna ni kako, plus taj processor ti ne podrzava nista brze od 1333), processor je dual core bez turbo boost tehnologije i samo 3 MB cache.

Ja sto bih ti preporucio je sacuvaj malo para pa pogledaj nesto polovno kupit nesto novo i tako to.
CPU: mozes polovno kupit al gledaj da je sa heatsink i coolerom
GPU: mozes polovno kupit, gledaj da je testiras kod tog lika sto prodaje
RAM: mozes polovno kupit, testiraj kod lika
MOBO(maticna):Kupi u nekom shopu, nek podrzava 4 generaciju intel core processora i gledaj da ima barem 4 slota od rama i PCI 3.0 slot
PSU: manje vise gledaj da ima connectore koji ti trebaju (npr. 6pin connector za grafu) ja iskreno nisam nikad gledo taj kvalitet napojne ali vrijedno je i to pogledat jer ako ti sprzi sve onda ga mozes je**t

Sretno.
cynical je napisao/la:
Nennenenene, prije nego sto potrosis pare na ostale komponente skontaj ovo.
Graficka treba da ti bude najskuplja a ne integrisana, processor odma iza nje pa tek onda ostalo...

EDIT: Nisam pogledo ostale komponente.
Prvo sto bih ti reko jeste kad kupujes komp gledaj da komponente u njemu su kompatibilne za upgrade, tj. neki jaci processor, vise rama ili sl.
Ova maticna podrzava samo 3. generaciju intel core processora, ima samo 2 RAM slota (vjerovatno dovoljno za tebe al govorimo striktno lose stvari o njoj), nema SATA III prikljucak, RAM podrzava samo do 1333 MHz osim ako ne zelis OC (sto vecina nezna ni kako, plus taj processor ti ne podrzava nista brze od 1333), processor je dual core bez turbo boost tehnologije i samo 3 MB cache.

Ja sto bih ti preporucio je sacuvaj malo para pa pogledaj nesto polovno kupit nesto novo i tako to.
CPU: mozes polovno kupit al gledaj da je sa heatsink i coolerom
GPU: mozes polovno kupit, gledaj da je testiras kod tog lika sto prodaje
RAM: mozes polovno kupit, testiraj kod lika
MOBO(maticna):Kupi u nekom shopu, nek podrzava 4 generaciju intel core processora i gledaj da ima barem 4 slota od rama i PCI 3.0 slot
PSU: manje vise gledaj da ima connectore koji ti trebaju (npr. 6pin connector za grafu) ja iskreno nisam nikad gledo taj kvalitet napojne ali vrijedno je i to pogledat jer ako ti sprzi sve onda ga mozes je**t

Sretno.
Naime radi se o tome da sam dao dvije stare konfiguracije i nekih para za ovu, uglavnom izaslo me negdje oko 400KM , sto mislim da i nije nesto puno ... naravno da sam imao malo vise KESHA druga bi prica bila ali ovo mi je izletilo pa eto ...

Imam u planu jos graficku da uzmem a ostalo s vremenom, kako bude para i potrebe, trenutno ne radim tako da mi je svaki dinar itekako bitan i nemam bas viska 
Pa trebalo bi da dobijes oko 100 fps na medium settings u CS:GO, ali bilo koja druga malo zahtjevnija igrica imat ces problema ;)
cynical je napisao/la:
Pa trebalo bi da dobijes oko 100 fps na medium settings u CS:GO, ali bilo koja druga malo zahtjevnija igrica imat ces problema 
ne razumijem zasto ali fps je skoro isti , tu i tamo ( 5-10 ) razlike, a sve u svemu isto... ne kontam   i opet isti ku**c, na shoots i monastery ne mozes igrat 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.