Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ruter, Mobitel Android

64 pregleda · 3 odgovora · otvorena 11.10.2014. u 19:52

Imam problema sa ruterom.
Zte model adsl net paket.

Internet preko kabla super radi na pc itd.
Ali kad se s svojim android mob ocu spojiti u vecini slucajeva bude mi siva icona wifi. Pa resetujem i onda mi bude plava.

Kada mi je siva pola interneta na mobu mi radi.
Tj: mogu vecina app a ne moze trg play itd dok ne bude plava icona itd.

Pa sad nez kako da fix, na drugim kad se spojim bude mi plava. Imala mi je i sestra problem na mobu ovaj ali u nje je bio obicni telefon sa wifi opcijom i vise nema problema nestalo samo pa sad nez kad ce kod mene nestati ili sta.

Jedno vrijeme sam resetovao ruter i dodje mi plava icona.
Sada kada resetujem nista ama bas nista.

Sta da radim, sve sam probao i na mobu a na ruteru nez bas oko njega :)
probaj se konsultovati sa provajderom,mada sumljam da neko moze definisati sta koja boja predstavlja,btw. sretno
WanNe_ba je napisao/la:
probaj se konsultovati sa provajderom,mada sumljam da neko moze definisati sta koja boja predstavlja,btw. sretno
Citao sam na google a i znao sam to i prije.
Siva boja ti je kao na compu uzvicnik onaj kao konektovan si na net ali nije potvrdjen kao access ili kak se to vec kaze.
I kad bude plava icona onda je sve u fullu.

Kod androida ako je siva moze i dalje net ali google service i igre koje koriste google service ne rade sve dok ne bude plava icona.

Mislim da je do rutera -.-
A nez jel se moze sta podesiti na ruteru osim restart.

Ulazio nam podesavanja rutera znam uci ali nez tamo nista posebno cackati treba mi neko iskusan.

Prije kad upalim comp koji radi na wifi on kad povuce konekciju od rutera meni na mob dodje plava icona, kao on odobri medjutim i to je prestalo nema efekta, onda sam poceo sa resetom i bilo je ok neko vrijeme medjutim sad kad i resetujem ruter opet siva nez sad je mozda skroz otisao ili treba sta podesit hah ?
K8LaCiC je napisao/la:
Citao sam na google a i znao sam to i prije.
Siva boja ti je kao na compu uzvicnik onaj kao konektovan si na net ali nije potvrdjen kao access ili kak se to vec kaze.
I kad bude plava icona onda je sve u fullu.

Kod androida ako je siva moze i dalje net ali google service i igre koje koriste google service ne rade sve dok ne bude plava icona.

Mislim da je do rutera -.-
A nez jel se moze sta podesiti na ruteru osim restart.

Ulazio nam podesavanja rutera znam uci ali nez tamo nista posebno cackati treba mi neko iskusan.

Prije kad upalim comp koji radi na wifi on kad povuce konekciju od rutera meni na mob dodje plava icona, kao on odobri medjutim i to je prestalo nema efekta, onda sam poceo sa resetom i bilo je ok neko vrijeme medjutim sad kad i resetujem ruter opet siva nez sad je mozda skroz otisao ili treba sta podesit hah ?
Ne zamaraj se ti sa tim stvarima,provajder ti mora naci odgovarajuce rijesenje,ukoliko je do rutera

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.