Ovako...Drug mi je kupio kompjuter sa integrisanom grafickom od 256 MB,ali njegova graficka radi na 64 MB...Kaze da je zvao firmu u kojoj je kupio racunar i oni su mu rekli da treba podesiti u biosu podesiti da graficka radi na 256 MB.Problem se javlja u tome sto ni ja ni on ne znamo da to podesimo pa bi molio nekoga od vas koji ste malo iskusniji sa hardwareom(a znam da vas ima) da mi napisete ukratko sta bi trebao uciniti... Hvala unaprijed.
Pitanje
Riješeno
Integrisana graficka...
297 pregleda · 7 odgovora · otvorena 27.07.2007. u 12:00
fino kad palis racunar pritisnes par puta F2 ili DEL
onda ces uci u bios i onda ides sa strelicama "gore,dolje i ljevo desno" i onda ides redom i trazi "video opcije" i tu ce biti vidjet ces fino pise 64mb i onda samo na to enter i izaberes 256...
onda ces uci u bios i onda ides sa strelicama "gore,dolje i ljevo desno" i onda ides redom i trazi "video opcije" i tu ce biti vidjet ces fino pise 64mb i onda samo na to enter i izaberes 256...
i meni je tako dosla graficka
integrisana moze se namjestiti isto do 256
u bios udes kad palis comp pritisni del
tamo malo rovi neznam tacno
naces uglavnom neku opciju da biras 32-64-128-256
e sad je fazon mozes je ti namjestiti na 256 al ako je slabija graficka nista ti to
ja sam sad napravio na 256 al opet slabo sve. Igra zahtijeva 128 graficku i nemoze mi
UKRATKO: Integrisana graficka nevalja nista
Jos ce ti na kolko je stavis da ti radi tolko ce ti se od rama odbijat
Znaci ja imam 1.5G rama, al mi se pika kao 1.25G z*** graficke
integrisana moze se namjestiti isto do 256
u bios udes kad palis comp pritisni del
tamo malo rovi neznam tacno
naces uglavnom neku opciju da biras 32-64-128-256
e sad je fazon mozes je ti namjestiti na 256 al ako je slabija graficka nista ti to
ja sam sad napravio na 256 al opet slabo sve. Igra zahtijeva 128 graficku i nemoze mi
UKRATKO: Integrisana graficka nevalja nista
Jos ce ti na kolko je stavis da ti radi tolko ce ti se od rama odbijat
Znaci ja imam 1.5G rama, al mi se pika kao 1.25G z*** graficke
naravno moras dobrog rama da nakljukas u komp .... jer ta graficka koristi dio rama kao svoju memoriju...
Ako je mislio igrati igrice sa integrisanom....onda je odvalio
Integrisane graficke karte uzimaju dio sistemske memorije (taj dio koji dodijelite grafickoj vise nije dostupan, logicno) i to se stima u BIOS-u, ne bi trebao biti problem naci tu pociju (malo procackaj, i negdje gdje ti pise 64 MB samo povecaj na kolko zelis, ovo je laicki receno). Inace integrisane graficke nisu pogodne za igranje (mada ima par izuzetaka) vec su vise namijenjeni nezahtjevnim/office korisnicima.
napravio sam vech sam,procitao u knjizi koja dodje uz matichnu.... ali svejedno xeon je prvi napisao rjeshenje njemu ide ovo malo bodova
hehehe da sam bar 1-2sekunde prije njega poslao

Napisano: 27.07.07 u 06:26:24
Napisano: 27.07.07 u 06:26:25

Napisano: 27.07.07 u 06:26:24
Napisano: 27.07.07 u 06:26:25
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.