Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa Macbook Pro

137 pregleda · 6 odgovora · otvorena 25.08.2014. u 19:51

Pozdrav.

Kupio sam Macbook Pro danas i sve je radilo normalno dok nisam instaliro novi software update (barem mislim da je do toga). Nakon toga ni jedan browser nece da mi ocita stranice ali internet radi, stalno mi se zaledi kada pokusam odredene programe da ocitam. Pokuso sam da preko recovery hd ponovo instaliram os x ali njega nema. Sve sam pokuso, cak i skino novi os x na usb i njega nece da ocita. Ako iko zna rješenje mnogo bi mu bio zahvalan.
Koji Macbook Pro? Godina? Koji OS X je bio na njemu? Koje programe si instalirao prethodno problemu? Koliko znam OS X bi trebao fluidno da radi, i ne bi trebao da ima zastoja uopšte.
Elysium je napisao/la:
Koji Macbook Pro? Godina? Koji OS X je bio na njemu? Koje programe si instalirao prethodno problemu? Koliko znam OS X bi trebao fluidno da radi, i ne bi trebao da ima zastoja uopšte.
Macbook Pro 15 " godina je late 2006. OS X na njemu je Mountain Lion 10.8.5. Nisam nista novo instalirao. I mene to cudi, za to sam ga i uzeo. Ali stalno koci i nenormalno je spor sto su sve njegove suprotnosti. Upravo sam htio sa usb da prebacim film i to koci i nece da otovri usb.
airaldin je napisao/la:
Macbook Pro 15 " godina je late 2006. OS X na njemu je Mountain Lion 10.8.5. Nisam nista novo instalirao. I mene to cudi, za to sam ga i uzeo. Ali stalno koci i nenormalno je spor sto su sve njegove suprotnosti. Upravo sam htio sa usb da prebacim film i to koci i nece da otovri usb.
Problem neki onda ima veliki.. Koliko rama je bilo dostupno? 2GB i više je potrebno za mountain lion da radi "znam po sebi"...
Elysium je napisao/la:
Problem neki onda ima veliki.. Koliko rama je bilo dostupno? 2GB i više je potrebno za mountain lion da radi "znam po sebi"...
Mac ima 4 gb rama i procesor 2.2 dual core
airaldin je napisao/la:
Mac ima 4 gb rama i procesor 2.2 dual core
Onda ne bi trebalo da bude problema, vrati ga na 10.8.5, ali to ćeš malo na teži način da uradiš, moraš skinuti fajl težak 5 do 8gb, i prebaciti na DVD/USB. i onda bootati i instalirati OS X
Elysium je napisao/la:
Onda ne bi trebalo da bude problema, vrati ga na 10.8.5, ali to ćeš malo na teži način da uradiš, moraš skinuti fajl težak 5 do 8gb, i prebaciti na DVD/USB. i onda bootati i instalirati OS X
To pokusavam ali kad ga palim i drzim option tipku ne pojavi mi se taj USB da ga pokrenem. a u normlnom radu nece da mi otvori ga. Jedni u safe mode pokrene ga ali tu samo otvori disk utility, nece da otvori install os x. Tako da ja vise stvano ne znam sta dalje da radim :((

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.